URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 19 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
26 Noiembrie 2012, 00:00

Nu rata noul BIHOREANUL tipărit!

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Oastea Domnului Sofronie

Episcopia Ortodoxă este zguduită de un nou scandal, declanşat de mazilirea stareţei de la Voivozi. Alungaţi din mănăstirea pe care au construit-o cu propriile mâini în ultimii 15 ani, maica Teodora şi preotul Ioachim susţin că au fost umiliţi şi bătuţi de oamenii episcopului Sofronie Drincec, în vreme ce Episcopia îi acuză la rândul ei de furtul unor icoane din argint masiv suflate cu aur şi bătute în pietre scumpe, din averea bisericii.

Cruciada pentru referendum

Dosarul referendumului s-a extins şi în Bihor: peste 7.000 de voturi urmează să fie verificate. Procurorii sunt gata să iasă "cu Biblia pe capotă" ca să interogheze mii de bihoreni care, conform listelor electorale, ar fi votat de mai multe ori pe baza unor CNP-uri greşite, dar şi pe membrii comisiilor din secţiile de votare unde s-au găsit nereguli.

Bilet pentru viaţă

Speranţe pentru cei 18.000 de bihoreni bolnavi de cancer: se deschide noul Centru Oncologic! Mizeria deprimantă şi ustensilele ruginite ale vechii secţii de Oncologie de la Spitalul Judeţean vor fi înlocuite cu saloane moderne şi săli de terapie cu aparatură de ultimă generaţie, unde 2.000 de bihoreni descoperiţi anual cu afecţiuni oncologice să primească o nouă şansă la viaţă.

Demisionar de "musai"

Mazilirea şefului APIA Bihor, Traian Abrudan, a fost "stimulată" cu... Corpul de control. Fostul şef al Agenţiei de Plăţi şi Intervenţii în Agricultură, ex-secretar general al PDL Bihor şi, o perioadă, subprefect al judeţului, a renunţat la funcţie după ce s-a descoperit că păstorea o instituţie plină de rubedenii şi că a plătit subvenţii necuvenite.

INTERVIUL BIHOREANULUI:
Gavrilă Ghilea, preşedintele interimar al PDL Bihor, candidat ARD în Colegiul 3 Senat Oradea sud - Salonta: "Am făcut primul milion înainte de a intra în politică"

Gavrilă Ghilea a ajuns preşedintele interimar al PDL Bihor după doi lideri, Petru Filip şi Ştefan Seremi, cu prestaţii detestate. În plus, partidul trece prin momente grele şi la nivel naţional, ceea ce face ca sarcina sa la alegerile din 9 decembrie să semene cu o misiune imposibilă. Dotat cu multă putere de muncă şi cu o bună cunoaştere a firii omului, Ghilea este, însă, convins că poate obţine rezultate onorabile.

"Tractoristul" de aur

Andrei Mitraşca a devenit, cu o maşină cu motor Diesel, primul orădean campion naţional în Motorsport. Deşi aleargă pe o Seat Ibiza cumpărată la mâna a doua şi pe datorie, iar la primele concursuri, şomer fiind şi fără bani, îşi căra anvelopele în portbagaj şi dormea în maşină, Andrei a fixat un record uriaş: 62 de curse consecutive fără abandon!

De ce nu mă primiţi la şcoală?

BIHOREANUL vă prezintă un subiect tabu: marginalizarea copiilor care au nevoie de educaţie specială. După ce şase unităţi din învăţământul de masă au refuzat să-i înscrie în clasa I fiul cu sindrom de hiperactivitate, un orădean a angajat un dascăl cu care copilul face lecţii acasă şi pe bani, în timp ce în acte figurează ca înscris în învăţământul de stat... gratuit.

Top Chef de Oradea

Bucătarul şef al unui restaurant din Oradea se luptă cu bucătari cunoscuţi din ţară pentru titlul de Top Chef. La 31 de ani şi având doar o şcoală profesională de bucătari, Ionuţ Lupu a reuşit să "fure" tehnici de la un maestru argentinian, iar acum obţine laude din partea unor specialişti ai artei gastronomice.

Meserie din veselie

Bucuria copiilor e cea mai sinceră. Şi ce n-ar face părinţii să-i vadă fericiţi? Vrând să vină în ajutorul lor, o tânără din Oradea a înfiinţat o firmă, Prietenii Veseliei, care le trimite micuţilor la aniversare personajele preferate, fie că este vorba de prinţese, piraţi, Minnie, Mickey ori Spiderman.

Iar pentru ca distracţia să aibă şi un folos, la sediul acesteia se desfăşoară şi ateliere de creativitate, unde cei mici îşi pun ideile, năstruşnice sau artistice, în aplicare.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
6 Comentarii
Nevinovatia ips sofronie
Nu este vinovat ips sofronie maica minte e o nesimtita sa o dea afara pentru ca le bate pe celelalte maicute.Sai fie rusine e o nesimtita.
Postat 01 Decembrie 2012, 22:18 de Andrei
da-i dreaq
ma bucur ca n-am votat la referendum, nu de alta dar e aiurea sa fi apoi tratat ca si infractor desi ti se cerseste la modul ordinar votul..doi, ce e noutate in Biserica SA, ca deja cred ca e societate pe actiuni, mintenas cotata la bursa
Postat 27 Noiembrie 2012, 12:05 de anda
Prefect
Domnule fost prefect actual candidat ARD. Nu cumva în 2008 aţi candidat în zona unde românii nu au şanse doar după ce a fost încheiat un proces verbal al conducerii de atunci prin care cereaţi imperativ numirea ca prefect dacă PDL este la guvernare? Puţină decenţă nu strică.
Postat 27 Noiembrie 2012, 09:57 de Matei Jidvei
Ghilea şi milionul
Aşa o fi, iar Ghilea a făcut primul milion (LEI noi care înseamnă 10 miliarde vechi) înainte de a intra în politică. Problema e că celelalte 14 milioane (EURO conform revistei Capital) le-a făcut pe vremea când era incompatibil, fiind şi şef la primărie sau judeţ, dar în acelaşi timp conducând din umbră afacerile din construcţii pe bani publici.
Postat 26 Noiembrie 2012, 15:58 de Carp III
Desfiinţarea clasei politice nu e o glumă
Am mai scris despre referendum, încă imediat după finalizarea lui. Cornel Popa şi primarii PNL-işti au pus la cale cumpărarea de mii şi mii de voturi, iar asta s-a aflat de cei care ne ascultă telefoanele. Tăcerea nu poate fi decât aceeaşi pentru toţi. La fel ca vorba care trebuie analizată fără părtinire, indiferent de partid şi gaşcă. Nu ăsta e scopul, ca legea să fie aceeaşi pentru toţi ? Dacă da, atunci nu plângeţi nici pe umărul USL, nici ARD, nici UDMR, nici PPDD, etc, că toţi sunt la fel de vinovaţi în gândire şi comportament. Doar că unii sunt prinşi iar alţii scapă.
Postat 26 Noiembrie 2012, 15:53 de Carp III
Nu întinaţi imaginea jigodiilor, că vă blastămă în cor !?!
Sofronie ăsta, dacă nu a putut fura vreun obiect mai acătărea, urlă ca din gură de şarpe că a descoperit hoţul care tocmai scotea la iveală existenţa bunului respectiv. Biserica este murdărită de bandiţii în sutane. Iar când apare ceva la iveală despre unii preoţi, excroci profesionişti, se apucă toţi să strige că este atinsă însăşi imaginea Bisericii. Alo ! 112 ! Poliţia ! Şo, pe ei !
Postat 26 Noiembrie 2012, 15:47 de Carp III
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON