URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 27 IULIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
E clar că s-a dereglat grav clima și, chiar dacă de acum înainte vom fi cuminți și nu vom mai atenta la stratul de ozon, nu vom mai polua planeta, nu vom mai împuți aerul cu noxele de la automobile, tot va mai fi nevoie de jumătate de secol pentru ca temperatura planetei să scadă.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Plicticoasa campanie electorală s-a animat abia pe final, când am avut parte și de o adevărată „lovitură de imagine”, amintind de marile dezvăluiri ce făceau „deliciul” confruntărilor politice din anii 90. Prefectului liberal Dumitru Țiplea i-a fost „extras”, din debaraua în care-l credea bine ascuns, un schelet încă urât mirositor, datând din perioada studenției...
Zic şi eu
Adrian Cris
Dacă are de returnat un credit modic, luat, să zicem, pentru o mașină, dar i se ivește șansa să cumpere și o casă la doar a șasea parte din preț, iar pentru această achiziție ar fi nevoie să contracteze încă un împrumut, sunt convins că aproape niciun om cu capul pe umeri nu ar sta mult pe gânduri, ci ar profita de posibilitatea să aibă și casa. Cu atât mai mult cu cât, repet, ar fi la nici 17% din prețul real.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că aducerea antrenorului Gustavo Aragolaza și preparatorului Maurizio Miele la FC Bihor este o mișcare strategică bună? Că va da roade?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În ultimele săptămâni, atenția publică a fost îndreptată spre reglementarea testelor rapide antidrog utilizate de Poliția Rutieră. După multe bâlbe ale guvernanților, printr-o nouă OUG s-a stabilit că permisele retrase vor fi restituite titularilor dacă în termen de 72 de ore nu sosesc rezultatele testelor efectuate la medicina legală.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
După stabilirea diagnosticului de diabet de tip 2, medicul va elabora o strategie terapeutică în concordanță cu existența factorilor de risc existenți (în principal cardiovasculari și renali), de obiceiurile alimentare și de modul de viață al pacientului. De asemenea, medicul va prescrie și unele măsuri igienico-dietetice de tratament constând într-un regim alimentar echilibrat și o activitate fizică regulată. Aceste măsuri sunt de multe ori primordiale pentru ameliorarea echilibrului glicemiei.
05 Noiembrie 2012, 00:00

Nu rata noul BIHOREANUL tipărit!

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Şpăgar spălat

Fostul şef de la Protecţia Consumatorilor, sub protecţia judecătorilor de la Curtea de Apel. Magistraţii celei mai înalte instanţe locale au desfiinţat sentinţa Tribunalului prin care Sebastian Secoşan fusese condamnat la 5 ani şi 6 luni de închisoare pentru corupţie şi ucidere din culpă, i-au aplicat o pedeapsă banală cu suspendare şi, mai mult, i-au lăsat cadou până şi cei 1.100 de euro luaţi ca şpagă de la comercianţii de etnobotanice.

Turnat de nevastă

Mircea Matei, dat pe mâna procurorilor de fosta nevastă chiar în pragul campaniei electorale. Părăsită pentru fosta lui adjunctă de la ITM, patroana Agenţiei Ella Mode, Daniela Pusta, îl acuză pe proaspătul PPDD-ist că "uită" să achite pensia celor doi copii şi, mai grav, că a falsificat o procură prin care ar putea să-i lase fără locuinţă.

Bogătaşii Bihorului

Chiar dacă averea îi e evaluată diferit, proprietarul RCS&RDS Zoltan Teszari rămâne cel mai bogat bihorean. Conform Top Forbes, fraţii Ioan şi Viorel Micula au pierdut în ultimul an 90 de milioane de euro, dar în schimb fostul prefect Gavrilă Ghilea a urcat spectaculos 41 de locuri în clasamentul celor mai înstăriţi dintre români.

Podul sau nimic!

Firma Macio are de la Primărie trei săptămâni pentru urgentarea lucrărilor la podul din Dragoş Vodă. În vreme ce municipalitatea pare dispusă să accepte prelungirea termenului de predare, numai să vadă bunăvoinţă din partea investitorilor, creditorii firmei Macio scot la vânzare terenul deţinut de italieni la capătul podului dinspre strada Făcliei în contul datorilor neachitate.

CA la noi, la nimeni!

Politrucii şi "dalmaţienii" îngroaşă rândurile finaliştilor concursului pentru consiliile de administraţie locale. Lista profesioniştilor selectaţi de firma Romarketing pentru conducerea CAO, CET, Eurobusiness Parc, OTL şi ADP abundă de liberali şi pesedişti ca Miron Pop şi Pavel Mercea, de oameni de afaceri aflaţi în conflict de interese şi de figuri controversate cum ar fi securistul Titi Ciobanu sau lichidatorul Gabriel Sălăjan.

ORADEA NOASTRĂ:
Ai reciclat, ai câştigat!

Colectarea selectivă a deşeurilor nu mai este doar un moft "occidental", ci - de ceva timp - o îndatorire cetăţenească inclusiv pentru orădeni. Iar asta pentru că fiecare locuitor al oraşului trebuie să adune separat deşeurile menajere de cele ce pot fi valorificate şi să le arunce în recipientele specifice fiecărei categorii. Pentru a răsplăti efortul celor care strâng corect deşeurile reciclabile în vederea revalorificării, operatorul licenţiat de salubritate al oraşului, RER Ecologic Service, demarează o campanie prin care va premia cetăţenii "prinşi" că aruncă reciclabile în igluuri ori în recipiente cu capac galben, destinate exclusiv colectării fracţiei uscate.

Lichidator de ţepe

Valutistul Cosmin Roşu, care a ridicat cunoscutul complex turistic Camelot din Husasău de Criş, a dispărut lăsându-i cu ochii în soare pe cei care l-au împrumutat cu bani. Deşi trebuia să-l vândă ca să împartă sumele astfel încasate persoanelor şi băncii de la care se împrumutase valutistul, lichidatorul judiciar ales chiar de acesta cu aprobarea Tribunalului Bihor a ajuns, la rându-i, să-i înşele pe creditori.

Baby sport

Când încep şcoala, prea puţini copii mai sunt atraşi de sport, iar pe măsură ce cresc, mişcarea e considerată tot mai puţin "cool". Gândindu-se la sănătatea propriului copil, campioana de karate Anca Wallmen a iniţiat la CS Gym Oradea ore de Baby Sport, unde micuţii, începând chiar de la un an şi jumătate, pot face mişcare jucându-se, îndrumaţi însă de sportivi de performanţă.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
gavra mai e in libertate?
porcu de gavra spagaru si iubitorul de curve de la salonu lu hexan-derecichei,mai e in libertate?ca la citi nevinovati a bagat asta in inchisoare merita lichidat fara discutie.gavra porcule unde te ascunzi?
Postat 05 Noiembrie 2012, 07:33 de sudorul
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5785 RON
  • 1 EUR = 4.969 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON