URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 14 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
03 Septembrie 2020, 11:13

Nu bravaţi! Tânărul din Bihor cu probleme de vedere care s-a mândrit pe Tik Tok că şofează s-a ales cu dosar penal (VIDEO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Un tânăr bihorean cu probleme de vedere s-a ales cu dosar penal după ce a publicat pe reţeaua Tik Tok un clip în care apare la volanul unei maşini, conducând pe un drum public, asistat fiind de un prieten, care-i indică ce să facă. "Să-mi zici dacă vine din faţă", i-a spus "şoferul", pe numele său Dănuţ Ilie, celui care-l ajuta să comită infracţiunea de a conduce fără permis.

Videoclipul a apărut pe reţeaua Tik Tok în prima parte a lunii august, iar situaţia a fost semnalată BIHOREANULUI de către un cititor. În urma acestui incident, poliţiştii bihoreni au deschis un dosar penal pe numele lui Dănuţ Ilie. 

"Imediat după apariţia imaginilor respective în mediul online, poliţiştii Serviciului Rutier au identificat persoana în cauză, au întocmit un dosar penal în cadrul căruia efectuează cercetări, cel în cauză fiind bănuit de comiterea infracţiunii de conducere fără permis", a precizat, la solicitarea BIHOREANULUI, comisarul-şef Alina Fărcuţa, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bihor. 

O neleguire a comis şi cel care i-a dat maşina să o conducă. "Totodată, vor fi verificate şi aspecte cu privire la persoana care i-a încredinţat autoturismul pentru a-l conduce pe drumurile publice, urmând ca în funcţie de rezultat să fie făcută o propunere corespunzătoare prin unitatea de parchet competentă", a mai spus reprezentanta IPJ Bihor. 

Potrivit articolului 335 din Codul Penal, referitor la infracţiunile contra siguranţei circulaţiei pe drumurile publice, "conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul ori a unui tramvai de către o persoană care nu posedă permis de conducere se pedepseşte cu închisoarea de la 1 la 5 ani". Aceeaşi pedeapsă o riscă şi cel care încredinţează o maşină unei persoane fără permis. 

 

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
Poate ii citeste cineva
Ii dau un pont. In urma cu doi ani nea dragulin venea de la mare cu panarama aia mica. A fost oprit si i s-au verificat documentele autoturismului. Ziaristii au verificat si au vazut ca ITP-ul expirase si au sesizat politia.IGPR a precizat că polițiștii nu pot sancționa absența ITP decât dacă o constată în trafic. Cum nea dragulin a fost dovedit că a condus fără ITP după ce s-a întors din călătoria la mare, poliția nu îi poate face nimic. Din aceleași considerente, nici beizadeaua – proprietarul mașinii fără ITP - nu pățește nimic. „În domeniul circulației pe drumurile publice, OUG nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, stipulează în mod expres două modalități distincte de constatare a încălcării normelor la regimul circulației pe drumurile publice, respectiv în mod direct, prin propriile simțuri (ca regulă) și cu ajutorul unor mijloace tehnice certificate sau mijloace tehnice omologate şi verificate metrologic, consemnându-se despre aceasta în procesul-verbal de constatare a contravenței (ca excepție). Din motivele expuse, rezultă că polițiștii rutieri nu pot constata și dispune măsuri sancționatorii în alte condiții decât cele menționate mai sus, deoarece aceasta ar fi de natură să excedeze cadrului legal al normelor rutiere”. Adica prinde-i orbul, scoate-i ochii!
Postat 04 Septembrie 2020, 16:08 de pinonel
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7332 RON
  • 1 EUR = 4.9708 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON