URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 19 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
09 Ianuarie 2016, 12:45

Nesimţire sau prostie? Traficul pe drumul expres, îngreunat de şoferii care-şi parchează maşinile pe unde apucă

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Drumul expres, care scurtează la doar 3,5 kilometri distanţa din Dragoş Vodă până în Rogerius, e atât de util încât şoferii îl pot străbate în mai puţin de 5 minute, spre deosebire de varianta clasică, prin centru, care i-ar costa combustibil în plus şi de trei ori mai mult timp. Cu o condiţie, însă: ca pe marginea lui să nu-şi proptească maşinile orice nesimţit sau necunoscător al Codului Rutier.

Baiul e că specimene de acest fel există destule. Zilele trecute,  două exemplare care şi-au lăsat maşinile imediat după coborârea de pe podul peste strada Pasteur, la câţiva metri de ieşirea din sensul giratoriu, în dreptul marcajului cu linie continuă şi fix în faţa indicatorului ce interzice depăşirea, deci inclusiv parcarea, staţionarea şi chiar simpla oprire... 

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
12 Comentarii
Expres?
ce nume pompos pentru o strada cu o banda pe sens, si ingusta. Daca asta este expres, C.Coposu este autostrada. Si mai are si locuri de parcare berechet.
Postat 19 Ianuarie 2016, 11:31 de User anonimizat
Dupa ce ca esti prost mai si semnalizezi
@scoarta: Oricine isi da seama ca sunteti una si aceiasi persoane dupa felul in care insirati perle pe aici. Aceleasi comentarii imbecile si fara nici o noima. Am inteles ca incerci "diferite stiluri", dar nu prea iti iese. Stiu ca nu ma suporti ca te-am desconspirat, dar trebuie sa intelegi ca nu toata lumea de aici e idioata si musca balivernele pe care le torni.
Postat 11 Ianuarie 2016, 23:21 de hateretards
@haharetards
Haharetardatule daca ai sti sa citesti un text ti-ai fi dat seama ca eu nu sunt nici platona nici sabau. avem stiluri diferite, scrieri diferite, vocabulary diferit. Dar tu care nu stii sa citesti numai dupa hartia igienica uitizata de bolovan de unde sa stii aceste lucruri. O tii langa ca toti cei care spun ceva ce nu-ti place tie sunt din haita lui mangeala. Atata stii atata poti, asta esti : nimic ! Nici nu ar merita sa te bag in seama dar ma deranjeaza asocierea cu mangeala in rest .. insista in prostia ta !
Postat 11 Ianuarie 2016, 21:20 de scortosul
postac de serviciu
Sabau alias platona alias scortosul: Acelasi postac retardat al psd-ului care aduce cele mai imbecile argumente contra proiectelor initiate de primarie fiinda asa ii dicteaza mang. E atat de prost incat nu isi da nici el seama de aberatiile pe care le scrie. Acum cateva zile era vanzator in piata, acum e locatar din zona drumului express, maine va fi locatar in piata unirii si tot asa, in functie de articolele care apar pe aici. Inca nu ti-ai dat seama cat de penibil esti?
Postat 11 Ianuarie 2016, 16:50 de hateretards
@Sabau
Nu prea le ai cu logica, sau cel putin in ceea ce ai postat, aberezi la liber. Imi explici si mie cum or sa plateasca locuitorii din Sanmartin taxa hoteliera? Eventual cei care detin hoteluri sau pensiuni. Apoi jonglezi cu zecile de mii de locuitori, de parca ar fi cartofi. Sa nu te ia valul prea tare, ca o sa pomenesti de sute de mii de locuitori si n-are orasu' atatia! Daca realizarea proiectelor, sunt pentru tine idealurile grandomane ale unei singure persoane, ai probleme mari cu mansarda.
Postat 11 Ianuarie 2016, 09:30 de User anonimizat
a
In conformitate cu prevederile legislative daca parchezi pe trotuar trebuie sa lasi 1 metru sa aibe unde circula pietonii, insa daca e vorba de interesele unor edili nu mai conteaza nimic, ajunge trotuar lat cat bordura ( important este sa fie bordura ca la anu trebuie schimbat), si oricum vor venii domni infometati dupa banii proveniti din taxa de parceare si vor face pe jumatatea drumului expres parcari cu taxa ca doar nu cumva sa creada orasanul cel naiv ca poate folosi si 2 mp de teren fara taxa. Azi maine apare taxa de folosire a trotuarului de catre pietoni.
Postat 11 Ianuarie 2016, 08:27 de aaaaa
Gogosi marca Bolojan-Malan
Acest proiect se incadreaza perfect in sirul lung al proiectelor marete al PMO. Locuitorii de pe E. Teodoroiu precum si cei de pe intreg traseul drumului expres au fost dusi cu zaharelul. Li s-a promis marea cu sarea, unii au fost expropriati, nemaivorbind de disconfortul lucrarilor. Localnicii au ramas cu promisiunea, precum si cei din Piata Rogerius, comerciantii din zona Pietii Unirii si lista ar putea continua. Problema nu este ca se fac proiecte de o calitate indoielnica, unele inutile, altele total nefunctionale. Problema este ca in numele dezvoltarii orasului, sunt mintiti cu nerusinare mii si chiar zeci de mii de oameni, doar pentru idealurilor grandomane al unei singure persoane. Asta este marea problema. Cei din Sinmatin au votat pentru unirea cu Oradea, anul trecut. Li s-a promis si lor marea cu sarea. La sfarsit de an ar fi constatat ca trebuia sa finanteze promovarea turistica a orasului, fiind obligati sa plateasca 2% din tariful cazarii catre municipalitate. Practic acea suma o plateau din buzunar, la fel cum o vor face hotelierii din Oradea, pentru ca nimeni nu va avea curajul sa majoreze tarifele doar pentru a face jocul PMO. Poftiti la gogosi!
Postat 10 Ianuarie 2016, 17:31 de Sabau
Ţărani,
adică oameni de la ţară
Postat 10 Ianuarie 2016, 16:56 de crisan
Drum rapid,spre .....nicaieri
Pana nu demult, i-ati mangaiat pe crestet,pe toti locatarii acestor imobile ,aflate pe str.E.Teodoroiu, fara posibilitatea de a-si introduce masina in curte,sa aiba rabdare,totul va fi bine.Acum ? Nesimtire sau prostie ?Da. Nesimtire, din partea edililor si prostie, din partea locatarilor, care au avut ...rabdare.Dar pe straduta ingusta ,Depoului,se poate parca ?Dar cele 4-5 viraje la 90 de grade,nu va deranjaza,vitezistilor ?
Postat 10 Ianuarie 2016, 01:35 de platona
@aap
sa si le bage-n curte. or mai incolo, unde e permis, nu fix sub semnul cu parcarea interzisa... dar asa e romanu, vrea masina fix in fata usii de intrare in casa, nu sa mearga 100m pana la ea.
Postat 09 Ianuarie 2016, 20:13 de unu
Nesimtire... NU, PROSTIE sigur DA
Prostie sigur DA !! Dar din partea cui ? Prostia se poate imparti in dou ca sa si-o imparta mai multi ! 1- prostia din parte celor care au crezut ca acum cu noul drum ( de altefel destul de eficient) vor putea ei circula ca vijelia si traznetul pe acest "drum rapid". 2- prostia sta (in cea mai mare parte) in PMO care nu a stiut gestiona realizarea acestui "drum rapid" in mod eficient si eficace. Acesta nu trebuia facut asa pompieristic, peste an ci trebuia gandit cel putin in 2 eatpe pentru a avea timpul negesar de gandire eficienta si eficace. Primul tronson podul Nes -str. L. Pasteur (OK) si trosnsonul 2 Str L.Pasteur podul CF dealungul str. E.Teodoroiu. Aici trebuia gandit si ce se intampla cu toti locuitorii strazii care practin aproape toti nu au unde parca/ ori masinile, nici macar pe strazile adiacente care sunt f. inguste si intr-o panta f. accentuata. Trebuia gandit si facute toate demersurile necesare pentru a se face o ramforsare a intregului aliniament al strazii E. Teodoroiu pe toata partea spre calea CF si largita strada cu 2-2,5 m in acest fel se asigura si o zona de oprire/parcare dealungul strazii pe partea caselo. pentru asta trebuie gandire si timp de pregatire a proiectului/lucrarii. Asemenea lucrari nu se fac intr-un an daca vrei sa iasa ceva bun ... daca nu atunci iese ce este acum ! Acum pentru portiunea supusa reclamatiilor nu se mai poate face nimic cu fonduri Eu. numai pe banii din taxe si impozite. Sigur "david" zoro" si alti postaci angajati ai PMO vor sari sa ma spurce , sa ma faca psd-ist si .... dar repet vorbesc doar despre "realizarile" tehnicienilor PMO !!!!
Postat 09 Ianuarie 2016, 15:23 de scortosul
Locuitorii din zona
Si locuitorii din zona, unde ar trebui sa-si parcheze masinile !? Numai bine !
Postat 09 Ianuarie 2016, 15:00 de AAP
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON