URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 20 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
29 Iunie 2011, 09:50

Nebunul, şah la rege

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Deviza Casei Regale este "Nimic fără Dumnezeu!". Sloganul preşedintelui Traian Băsescu, din nefericire, se dovedeşte a fi "Niciun Dumnezeu!".

Şarpele, când îl doare capul, iese la drum. Aşa şi Traian Băsescu, după ce a jonglat cu harta Romaniei şi cu "voinţa poporului" exprimată la Referendumul din 2009, după ce a împărţit ţinuturi şi a dat la troc, ca din cala propriului vapor, Parlament bicameral contra mega-judeţe, s-a trezit (vorba vine) decretând că Regele a fost slugă la ruşi şi trădător de ţară.

Nu îndrăznesc, ca alţii, să presupun că i s-ar fi tras de la vreo boală care-i îneacă ficaţii. Dar, dacă Traian Băsescu ar fi consecvent măcar cu sine însuşi, logic ar fi să ceară arestarea şi executarea Regelui, fiindcă trădarea, conform Codului Penal, nu se prescrie.

Ţinând cont de implicaţiile juridice ale spuselor sale, ne dăm seama şi mai uşor de proporţiile delirului prezidenţial.

Pe de altă parte, de vreme ce l-a condamnat pe Rege că nu a sacrificat câteva sute de vieţi, inclusiv pe cea proprie, în încercarea de a-şi păstra tronul, Traian Băsescu ni se dezvăluie încă o dată ca un personaj deosebit de periculos. Morala (ştiu, nepotrivit cuvânt vizavi de acest personaj) e că el n-ar proceda aşa nici in ruptul capului.

Nu şi-ar sacrifica puterea cand ii poate sacrifica pe ceilalţi. O şi face, de altfel, punând pe altarul unor reforme tot mai himerice şi mai încocostârcitoare, din care nimeni nu mai inţelege nimic, şi pe pensionarul malnutrit, şi pe căpeteniile propriului partid. Căci, la câte şocuri ne-a administrat într-o singură lună şi la cât de orbeşte îl urmează totuşi liderii PDL, bănuiesc că nu mulţi dintre aceştia vor mai avea ce căuta în viaţa publică după căderea regimului.

Nefiind monarhist, consider că Băsescu a comis o crimă de lezmajestate nu numai sau nu atat împotriva persoanei Regelui, cat a istoriei noastre recente.

Şi nici măcar Iliescu nu şi-a permis aşa ceva: l-a ţinut departe pe Rege, dar nu l-a insultat! Fapta preşedintelui, urmată de muţenia sau, după caz, de îngăduinţă din
partea unor Tismăneanu, Patapievici ori Cărtărescu, a mai devoalat ceva: "intelectualii lui Băsescu" sunt de un fanatism asemănător celui al servilor din antichitatea egipteană. La fel ca aceştia, şi "intelectualii lui Băsescu" îşi îngroapă reputaţia în mormântul Faraonului.

Nebunia preşedintelui are, însă, şi un efect pozitiv, chiar dătător de optimism: după ce în şase ani de domnie i-a făcut pe români să se încaiere intre ei, să creadă că nu putem trăi bine, rând pe rând , ba din cauza medicilor şi profesorilor, ba din vina poliţiştilor şi funcţionarilor, Băsescu a reuşit iî sfârşit să-i unească pe surprinzător de
mulţi români, fie ei regalişti sau republicani. Să fie inceputul sfarşitului?...

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
12 Comentarii
@mircea
huu......mentalitate de serv ! esti un imbecil ! sluga "mariei sale" ... ori cat ai latra, nu pupi tu firfirici, de pe urma fostului monarh. monarhia este tot o forma de dictatura, in care privilegiile se perpetueaza in familie. daca vor bani si functii, sa treaca la munca, nu la intins mana ! Ai inteles, ma, sluga de doi bani ? Ai inteles, ma, valetule ? Rusine, impostorule !
Postat 04 Iulie 2011, 04:36 de Republica
ce titlu
Domnu' Adrian, lu' boocile lu' Tarle i-e dor de dumneavoastra. Deci, nu va mai retinem.
Postat 01 Iulie 2011, 13:01 de seba
fara
@safe: hai sa refac io rationamentu' pt tine. basescu a fost ales cu o majoritate pentru cel de-al doilea mandat care tine pina in 2015. asadar e seful statului, chiar daca nu-ti convine. in consecinta reprezinta Romania la cel mai inalt nivel pina in 2015 . las-o mai moale cu sentintele auzi la el "... razboiul cu istoria". vad ca nu ai nici un indoiala, esti lipsit de dubii. mai reflecteaza totusi....... @mircea: n-ai numarat bine si treaba sta exact pe dos, uita-te si tu cine a ajuns sa-l apere pe fostui rege, indivizi de teapa lui Sergiu Andon s.a.m.d......... @abrudan: am uitat sa-ti spun ca esti o varza de ziarist corupt, ignorant, prost crescut, plicticos, oportunist, pupincurist, slugarnic, etc.
Postat 01 Iulie 2011, 12:34 de ovidiu
jos comunistii adica republicanii!
Traiasca Regele! Nu va mai laudati atata ca nu sunteti monarhisti. Cealalta varianta e sa fii republican. Ori in tara asta numai comunistii si securistii sunt republicani. sa fie clar
Postat 01 Iulie 2011, 08:54 de mircea
Adevar incontestabil.
Basescu a pierdut razboiul cu istoria poporului pe care pretinde ca-l reprezinta.
Postat 30 Iunie 2011, 21:03 de safe
Pune mana pe carte
Nedemnul rege a tradat nu la abdicarea sa fortata, ci la 23 aug. '44 cand, manevrat de comunistii lui Patrascanu si de alti agenti, a ordonat armatei sa fraternizeze cu rusii fara sa aiba vreun act de armistitiu semnat cu ei! Urmarea: 144.000 de militari romani luati prizonieri de rusi, care au inaintat ca-n branza si au comunizat mai repede tara. Etc. Cei care se ofuscheaza acum in apararea nedemnului rege sunt din vechea si diversa specie a celor cu instinct de pupatori anali. Mai sunt multe de spus, dar fa si tu un efort si citeste istorie.
Postat 30 Iunie 2011, 12:53 de Constantin-voda
pffooaaa...
mai abrudane, basama ca aia de la A3 nu ti-au raspuns la CV-urile alea disperate pe care le-ai trimis si incerci in fiecare saptamina cu cite o mica mizerie de genul celei de mai sus. esti varza baiatule, ne-ai convins, nu mai trebuie sa persisti. din pacate, pentru cei cu simtul onoarei atit de atrofiat ca tine, basescu iar a avut dreptate si cu regele si cu deconcentratele. auzi ca oricum nu scapa nevasta-ta, deconcentratele se vor dilua. du-te la sponzoru tau soanyi chis sa o rezolve pe nevasta-ta la vreo autoguvernare prin biharkerestes. ne mai pictisesti mult mai varzaaaaaaa ?
Postat 29 Iunie 2011, 21:05 de ovidiu
Un minim de bun simt
Un minim bun simt il obliga pe autorul articolului: sa se semneze! Sau nu are curaj?
Postat 29 Iunie 2011, 17:11 de LAGARDER
Vot ?
Probabil cel care a scris acest articol e un mare fan al istoriei romanesti predate dupa ureche cu lectii invatate studiind culoarea liquorurilor prin baruri. Ceea ce e de condamnat la Base nu e informatia transmisa ci modul in care a facut-o. Dar daca nu o facea asa nu era Base. ;) Iliescu si-a permis sa il scoata cu forta pe rege din tara si s-a impacat cu el abia dupa 10 ani, impacat e mult prea mult spus, dar nah... asa e elegant. Da\' nu e la fel de grav ca si atunci cand spui un adevat probat istoriceste si mai ales, de regulile nescrise ale onoarei - lucru oricum strain atat regelui cat si celui care a redactat acest articol anonim.
Postat 29 Iunie 2011, 15:36 de eu
Nebunu' sa se duca la .....
Bine, bine, nebun, dar de ce mai e liber, si nu la spital, unde i-a fi locul?
Postat 29 Iunie 2011, 12:48 de Merlin from Berlin
SACRIFICARE
DUPA CITE STIU NU SIA SACRIFICAT NICI EL FRATELE CIND A FOST PRINS LA OTOPENI CU CONTRABANDA DE TIGARI SI ARME.....TARA ASTA TOT CIT E E MITA SANTAJ SI MAFIE.ITALIENII NU O DATA AU ZIS CA AR AVEA CE INVATA DE NOI...!
Postat 29 Iunie 2011, 12:34 de pip
T.B e scorpion
deci care vrea sa moara linisti sa si fca de lucru cu un scorpion moare lent si natural, dece nu inchideti, ca nu puteti sa i faceti absolut NIMIC doar sa latarati, atat.Si nu stiati MINCIUNA nu este infractiune decat in fata JUSTITIEI, calomnia nu se mai pedepsete asta nu stiai :)) ha, ha, ha, greuuuuuu intelegem un UNGURAS dar un roman , stiti cati romani nu au citit constitutia, mprefera o BERE dar sa nu o citesca si uite asa ajungem necivilizati si noraml trebuie sa gasim ORBUL"UNDE I ORBUL sa i scoatem ochii":))) de acee se nasc saracii si bogatii pentru ca berea e importanta nu stiinta , cultura.SANATATE! ca in rest numai moartea va ajuta sa scapati de chinul dulce al vietii.
Postat 29 Iunie 2011, 10:34 de ha, ha, ha
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON