URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 19 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
11 Iulie 2011, 16:41

Nebunie la Prefectură: Subprefectului Bitea i s-a interzis să vină la serviciu cu gagici

0 clipuri
0 audio
0 fisiere
Contactat de BIHOREANUL pentru a-şi exprima poziţia cu privire la faptul că subprefectul Cristian Bitea l-a acuzat de abuz, spunând că i-a interzis accesul în clădirea instituţiei din 4 iulie, după ce pe 7 iunie l-a lăsat fără atribuţii, prefectul Gavrilă Ghilea a respins afirmaţiile subalternului său, despre care spune că a amestecat adevărul cu minciuna în mod intenţionat, astfel încât să pară o victimă.

Mai mult, la rândul său, Ghilea l-a acuzat pe Bitea că a încălcat legea, beneficiind timp de un an de serviciile unei tinere care nu era angajată cu forme legale la Prefectură.

Mutat, nu evacuat

"Domnul subprefect nu prezintă situaţia reală. În ce priveşte fabulaţia că l-aş fi dat afară din birou şi aş fi mutat în locul lui doi funcţionari, adevărul este că eu i-am cerut doar să se mute din acel birou în cel amenajat vizavi de biroul meu şi unde, dealtfel, funcţionau foştii subprefecţi înaintea sa", a spus Ghilea.

Prefectul a mai spus că a modificat organigrama instituţiei şi atribuţiile subprefectului, însă cu respectarea Legii privind organizarea şi funcţionarea Instituţiei Prefectului. "Conform legii, este atributul prefectului să-i delege sau să-i retragă sarcini subprefectului. Domnul subprefect, conform legii, îndeplineşte atribuţiile de secretar al comisiei judeţene pentru aplicarea legilor fondului funciar şi, tot conform legii, i-am delegat atribuţii să răspundă de serviciile publice de înmatriculări auto şi eliberări paşapoarte", a declarat pentru BIHOREANUL Gavrilă Ghilea.

"Negri" în Prefectură

De asemenea, prefectul a afirmat că Bitea a prezentat deformat şi dispoziţia sa privind accesul în clădirea Prefecturii, spunând că nu subprefectului i-a interzis accesul, ci unei tinere pe care acesta o "folosea" ca secretară de aproximativ un an, dar care lucra "fără forme legale".

"Domnul subprefect, de vreun an, avea în birou o tânără cu care venea la serviciu şi cu care şi pleca, şi pe care o folosea ca un fel de secretară. Când am întrebat ce caută acolo, mi s-a spus că este voluntară, dar nu are încheiat niciun contract de voluntariat, este fără forme legale, nu ştiu cum o plăteşte. De aceea, eu am dispus jandarmilor că este interzis accesul acelei tinere şi că respectiva persoană nu poate intra, nici măcar cu subprefectul", a spus Ghilea.

Bitea nu renunţă

Pe de altă parte, deşi la orele amiezii subprefectul Cristian Bitea a fost găsit de reporterul BIHOREANULUI chiar în biroul său din sediul Prefecturii, el rămas pe poziţii, întărind declaraţiile anterioare, potrivit cărora este victima unui abuz al prefectului.

"Când am fost numit în funcţie, mi s-a amenajat acest birou şi nu cred că este normal să mă mut. Am făcut şi sfeştanie, iar acest birou nu e doar al meu, ci deserveşte şi comisia judeţeană pentru aplicarea legilor fondului funciar, dar şi alte organe colegiale ale Instituţiei Prefectului pe care, conform legii, le conduc eu, ca de exemplu Comisia judeţeană de acţiune împotriva violenţei în sport", a spus subprefectul Cristian Bitea.

El a reiterat acuza că prefectul a modificat organigrama instituţiei şi atribuţiile subprefectului în mod abuziv. "Conform HG 341 din 2007, doar ministrul Administraţiei şi Internelor poate stabili atribuţiile privind serviciile de înmatriculări auto şi paşapoarte, iar atribuţiile subprefectului tot ministrul le stabileşte, exclusiv", a declarat subprefectul.

I-a "tăiat" din salariu

Bitea a mai afirmat că prefectul "minte" şi în ce priveşte interzicerea accesului în clădirea instituţiei, dar şi cu privire la faptul că ar fi beneficiat de munca pe care aceasta ar fi prestat-o fără forme legale.

"Domnul prefect minte! El ştia despre această tânără, ştia că nu a lucrat aici, ci venea la subprefect tot aşa cum alte persoane vin la prefect sau la Cancelaria prefectului. Dar orice cetăţean are liber acces în instituţiile publice, potrivit regulamentelor acelor instituţii, fireşte. Deci el (n.r. - prefectul) nu are nicio bază legală să interzică accesul unei persoane în Prefectură, cu atât mai mult cu cât acea persoană vine cu subprefectul. Asta este o interdicţie, o condiţionare şi o limitare a subprefectului", a declarat Bitea.

Subprefectul l-a mai acuzat pe prefect şi de alte abuzuri, precum tăierea unor zile de muncă şi a veniturilor aferente acelor zile. "A dispus compartimentului Resurse Umane să-mi taie mai multe zile de lucru şi să mi se scadă salariul corespunzător, în condiţiile în care în acele zile eu eram la Bucureşti pentru că eram membru într-o comisie de concurs la Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici, iar în altă zi eram chiar în audienţă la ministrul Traian Igaş", a spus subprefectul de Bihor.

Pentru a sublinia diferenţa dintre el şi prefect, Bitea a mai spus că în anul 2009, când conducea Institutul Naţional de Administraţie, el "nu l-a dat afară" din birou pe Ghilea, care făcea demersuri pentru a accede în funcţia de prefect. "Eu nu l-am dat afară din birou în iulie 2009, când a venit la INA să-şi susţină lucrarea de diplomă care să-i confere accesul la funcţia de prefect...", a spus Bitea.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
26 Comentarii
fantastic
prefectul slanina gavrila numa bun de tras in tapa. Adelina finuto ii mai suporti behaiturile si ranjelile?!! Sau te topesti dupa el acum pe canicula asta
Postat 14 Iulie 2011, 18:29 de ofpdl
ciumet
Ghilea e suparat rau ca nu stie sa foloseasca un PC (personal computer) dobitoooooooocule
Postat 12 Iulie 2011, 21:55 de fanfan
porcesc
fratilor dar Ghilea si Seremi si-o trag unul la altul si-i bai ca suferim toti de pe urma prostiei cu care zic ca ne gospodaresc
Postat 12 Iulie 2011, 21:18 de silaghi
comunisti cu bani furati
fa tu ce a facut Bitea sa te hranesti an de an cu mentalitate comunista de oarveniti ai realiza ca nu faci decat sa acumulezi ura, ei PDL nu face nimic pentru Noi noua ceteacenilor ne dau ramsitele de la masa lor, asta e nivelul lor de educatie, eu il il inteleg pe Bitea, il admir ca lupta si ii infrunta nu l dobora oricat de libidinosi si gretosi sunt ca mentalitate, PRESA STIE, totul e o prefacatura cand e perioada campanilor in rest in haita se infrupta din banii vostri a tuturor, din taxa pe care o platiti si mai mult acum din fonduri europene cand nu vor mai fi ce vor mai nascoci, avem nevoie de TINERI, nu glumesc, habar aveti ce ve ti trai.
Postat 12 Iulie 2011, 21:15 de comentator
ce discutii ce situatie
multi invidiosi si dementi! bine ca nu se lasa si are curajul sa-l infrunte pe dinozaurul ala de ghilea care numai asta ii mai lipsea dintre maretele lui fapte de doi bani pana la urma!
Postat 12 Iulie 2011, 21:04 de ilinca
CUM CU GAGICI ?
Cum ? Bitea cu gagici ? Doar e un **** recunoscut .Dar cine stie ,poate e pe dublu . Vai de asemenea subprfect ,care nu umbla la lucru iar cand vine ,vine cu gagici ziua si gagii noaptea . HA ,HA ,HA ,HALAL la cine dam salarii din banii publici si chirie ?
Postat 12 Iulie 2011, 19:58 de cocalar
scoate-l pe bitea din prefectura. cocalar pe banii mei
. (stire tot de pe bihoreanul) ebihoreanul.ro/stiri/ultima-or-31-6/chirias-cu-patru-case-87718.html
Postat 12 Iulie 2011, 16:56 de unu
scoate-l pe bitea din prefectura. cocalar pe banii mei
are 4 case, sta acasa, cere prima de instalare de 100 milioane de lei, pe langa salariul de 42 milioane, si cere chirie de 12 milioane pe luna! viitorul romaniei? prefer sa nu!
Postat 12 Iulie 2011, 16:54 de unu
e al meu
ce faci imi folosesty pseudomeniul meu:)) ha, ha, ha, ha OSUL prinde l :))) sti cand terenul e minat pasesty pe urmele DUSMANULUI :))) atata trebuie sa sty dar DOBITOCI nu stiu:))) decat sa latre
Postat 12 Iulie 2011, 15:53 de dan justitiarul
cap sec
@hooooooooooo: sa-ti fie rusine, cap sec ce esti daca nu esti capabil sa semnezi cu un pseudonim original!
Postat 12 Iulie 2011, 14:32 de dan justitiarul
hoooooooooo
cum interzici aceesul in institutie? cine e GHILEA sa faca abuzuri? lege e lege pentru totii nu conteaza ce statut are, e prefectura casa lui GHILEA? ce se intampla BOLOJAN baricadeaza Primaria, cutarica pune lacat pe FINANTE ce aveti? explicati ne da ti socoteala, ce naiba se intampla! o iau razna caprele?
Postat 12 Iulie 2011, 14:16 de dan justitiarul
jalnic
Chiar daca are probleme mari cu ortografia si pluralul de la scandal cea/cel cu valva de mai jos are dreptate. Daca asta este tipul de tanar (subprefectul) care vrea sa ia locul batranului (prefectul) in viata politica, apoi e vai si amar nu doar de prezentul nostru ci si de viitor. Doar panarame din astea se pot cocota in varful piramidei? Facu sfestanie bisericosul ca sa poata fi iertat daca preacurveste in birou! Auzi la el ce atitudine morala si corecta (demna de tanara si neprihanita generatie): dupa ce ca nu poate justifica ce cauta domnisoara la "se rvici" il mai si bate obrazul dlui maistru ca nu i-a inchis usa in nas cand a mers sa-si sustina lucrarea de diploma. Pai bine mai corectule si principialule, ce motiv aveai sa-i inchizi usa in nas daca dl maistru stia de nota 10? Ca doar nu i-oi fi dat diploma pe nemeritate! Sunteti toti o adunatura de lichele!
Postat 12 Iulie 2011, 13:32 de bihorean
misplaced anger
E ciudat cum toti sariti pe Ghilea cand problema MAJORA este la acest prefacut pe numele sau BITEA. Am ajuns in asa hal incat sa-ti aduci iubita la birou sa-ti faca blow-job in timp ce mai semnezi 2-3 documente. Pt toti lingaii de mai (sau poate e chiar bitea care comenteaza de mai multe ori...nu m-ar surprinde) mai bine taceti si va vedeti de treaba pt ca mirositi de la o posta a PENIBIL. Iar \"domnule\" subprefect BITEA...daca la 20 si ceva de ani faci chestii de astea (pe langa celelalte scandale in care ai fost implicat) inseamna ca la 50 o ajungem sa-l regretam pe ghilea si o sa-l sanctificam...
Postat 12 Iulie 2011, 11:56 de cinevacuvalva
Ghilea copt
Bitea nu pana se coace si el va gresi omeneste, oricum parerea mea de mama Ghilea a exagerat, el nu a avut gagici, a imbatranit degeaba.
Postat 12 Iulie 2011, 10:03 de aurica
cum zicea Marian V
EJECT sau ejaculez:))))))))))))) Bite e un barbat frumos, incomparabil cu Ghilea
Postat 12 Iulie 2011, 08:53 de anca
prefectu subprefect
sunt convins ca in timp ce se fac comentariile nimeni nu uita ca oameni de tipul acesta ne conduc destinele sociale ......
Postat 12 Iulie 2011, 07:53 de suparatu
speedy gonzales
@ha, ha, ha: mi-ai luat-o inainte, exact asta am vrut sa spun si eu! ITM-ul, ati auzit? Asta e munca la negru nu ce a facut amaratul de fildan(amarat in sensul de cate probleme a avut cu terenul si cu casa).
Postat 12 Iulie 2011, 00:02 de dan justitiarul
aaa
DOMNILOR SI DOAMNELOR, daca cititi ce scrie BITEA, PE BLOGUL PERSONAL VA ELUCIDATI MISTERUL SAU DE NUMA EL FACE BINE, NUMA EL ZICE BINE, NUMA EL STIE...CRED CA GHILEA ESTE PREA FIN....
Postat 11 Iulie 2011, 21:50 de Anonim
dati-i ininte fratilor
N-am crezut ca ghilea este atat de prost dar acum m-am convins!! Cata badaranie! Cred ca i s-a ajuns de atata bine si acum nu mai vede sau nu-l mai intereseaza ce porcarii face. Da astea nu raman neplatite, asa ca e interesant ce va fi
Postat 11 Iulie 2011, 21:46 de romanul complicat
contract de voluntariat
beneficiar al unui astfel de contract nu poate fi decat o persoana juridica de drept public sau o persoana juridica de drept privat fara scop lucrativ - ONG.Legii nr.195/2001, Legea voluntariatului .
Postat 11 Iulie 2011, 21:43 de contract de voluntar
anca sas
am avut contact cu partidele:)) mori de ras vedeti reluare :))
Postat 11 Iulie 2011, 20:32 de dan justitiarul
cu noul cod civil va trebui sa aveti mare grija
trebuie sa facem distinctia clara intre pozele unei persoane publice, facute pe domeniul public, care dupa cate inteleg eu nu sunt considerate incalcari ale vietii private pentru simplul motiv ca vorbim despre viata publica si pozele aceleasi persoane publice, facute in locuinta sa ori dependintele acesteia (poze care constituie o incalcare a vietii private).Aplicarea acestor prevederi inseamna multa analiza si bataie de cap, in special in zona tabloida din presa romaneasca.
Postat 11 Iulie 2011, 19:19 de excelent
titul corect
un an a rezistat FOSTUL MAISTRU POSIBIL interlop mascat politic si ripostattt natural nu mai vreau gagici care nu ma baga in seama:)))
Postat 11 Iulie 2011, 18:17 de ha, ha, ha
ha, ha, ha, ha
\"Ghilea l-a acuzat pe Bitea că a încălcat legea, beneficiind timp de un an de serviciile unei tinere care nu era angajată cu forme legale la Prefectură.\" VDETI ce se petrece UN an de zile se incalca legea continuat:)) cu ACORDUL CUI? dece nu a facut sesizare la ITM conform legii ca E PDL, asta e abuzzzzzzzzzzzzzzzz in functie, GHILEA DEMISIA ti ai recunoascut fapata, si cum permiti sa i spui GAGICA !trebuia sa ti faca tie pftele ca sa inchizi ochii:))) FATA E DESTEAPTA rau stie sa aleaga:))) VOTATI TINERI lasati labele triste la BISERICA:)))
Postat 11 Iulie 2011, 18:13 de ha, ha, ha
despre tarani
Oare cat va mai conduce acest semidoct judetul Bihor? Cat vom ami accepta ca un politruc analfabet sa ne supervizeze acest judet ??????????
Postat 11 Iulie 2011, 18:05 de corint
BITEA are drepatea
Ghile in loc sa fie un exemplu e un mascarici, ce sa invete TINERI de la el MAISTRU sa stiti ca ma surprinde comportamentul lui GHILEA sa faca asa cu copii lui acasa, ai nostri nu sunt carpe de sters pe jos, ce lege a respectat se crede la ARMATA, sa se duca acolo, idem si BOLOJAN ei au imperesia ca nimeni nu i intrece, si ei au fost invatati de altii ca s au nascut invatati, trebuia sa l indrume cum sa o pastreze pe aceea tanara nu sa l arunce ca pe o carpa, oooooooooooooooooooooooooooooo sa nu dea D-zeu sa aiba Ghilea un rival pe masura carpa de sters pantofii cu limba va fi:))) si ADELINA e o dussaa ei au impresi ca sunt sefii si noi scalvi, daca ati sti cum vorbeste ati arunca cu ati apuca, de ce nu dati filmarile lor oragnizate sa vada POPORUL pe cine voteza, ar trebui in fiecare samabat sa le dati pledoarile cand se intalnesc o data pe an, VA INGROZITI adunatura de COMUNISTYYYY.. Dar presa stie ff bine, pacat de tineri, nu de ei ca ii inghite moartea timpul trece repede important este ce lasam in viitor: rautate sau dragoste fata de semeni.
Postat 11 Iulie 2011, 17:58 de da!
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON