URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 27 IULIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
E clar că s-a dereglat grav clima și, chiar dacă de acum înainte vom fi cuminți și nu vom mai atenta la stratul de ozon, nu vom mai polua planeta, nu vom mai împuți aerul cu noxele de la automobile, tot va mai fi nevoie de jumătate de secol pentru ca temperatura planetei să scadă.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Plicticoasa campanie electorală s-a animat abia pe final, când am avut parte și de o adevărată „lovitură de imagine”, amintind de marile dezvăluiri ce făceau „deliciul” confruntărilor politice din anii 90. Prefectului liberal Dumitru Țiplea i-a fost „extras”, din debaraua în care-l credea bine ascuns, un schelet încă urât mirositor, datând din perioada studenției...
Zic şi eu
Adrian Cris
Dacă are de returnat un credit modic, luat, să zicem, pentru o mașină, dar i se ivește șansa să cumpere și o casă la doar a șasea parte din preț, iar pentru această achiziție ar fi nevoie să contracteze încă un împrumut, sunt convins că aproape niciun om cu capul pe umeri nu ar sta mult pe gânduri, ci ar profita de posibilitatea să aibă și casa. Cu atât mai mult cu cât, repet, ar fi la nici 17% din prețul real.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că aducerea antrenorului Gustavo Aragolaza și preparatorului Maurizio Miele la FC Bihor este o mișcare strategică bună? Că va da roade?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În ultimele săptămâni, atenția publică a fost îndreptată spre reglementarea testelor rapide antidrog utilizate de Poliția Rutieră. După multe bâlbe ale guvernanților, printr-o nouă OUG s-a stabilit că permisele retrase vor fi restituite titularilor dacă în termen de 72 de ore nu sosesc rezultatele testelor efectuate la medicina legală.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
După stabilirea diagnosticului de diabet de tip 2, medicul va elabora o strategie terapeutică în concordanță cu existența factorilor de risc existenți (în principal cardiovasculari și renali), de obiceiurile alimentare și de modul de viață al pacientului. De asemenea, medicul va prescrie și unele măsuri igienico-dietetice de tratament constând într-un regim alimentar echilibrat și o activitate fizică regulată. Aceste măsuri sunt de multe ori primordiale pentru ameliorarea echilibrului glicemiei.
28 Decembrie 2022, 09:00

Ne enervează: Spaţiile verzi "mutilate" de pe strada Aurel Lazăr din Oradea (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Recent transformată într-o arteră pietonală, pe care doar riveranii mai au acces, strada Aurel Lazăr are spațiile verzi „mutilate”.

Șoferii care intră pe pavaj au trecut peste spațiile verzi, lăsând urme adânci în pământ, în care acum băltește apa...

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
9 Comentarii
prea multe becuri? e un compromis aici de strada pietonala cu access auto ptr riverani... asa ca iese ce iese.
dupa cum arata urmele, imi pare ca e din cauza parcarilor laterale, unde erau buni niste stalpisori, bolarzi, borduri inalte, obstacole sa simta soferii (care nu isi regleaza oglinzile in jos) ca lovesc ceva si nu doar trec pe iarba ca prin branza. Se poate de asemenea repara daca monteaza geotextil sub iarba ca sa reziste la presiune daca ocazional e calcat de vehicule usoare (nu cu tancul si cu camionul incarcat)
Postat 28 Decembrie 2022, 16:43 de unu
Nu va lasa, nu vreti sau nu puteti?!
Un oarecare cu aplecare spre jurnalism ar fi mers pe fir si ar fi aflat cine a proiectat, cine a aprobat, cine a modificat, cine a aprobat modificarile! Cu prenume, nume, functie! Asa, sa insirati ceva ce stim/vedem cu totii....
Postat 28 Decembrie 2022, 14:56 de pinonel
Petre93
E la subiect, nu profita de persoană. Acolo poate vira duba de la penitenciar liniștit. Am trecut pe acolo si nu am calcat iarba, alea tot felul de chestii, montate pe carosabil sau langa , nu e de așteptat sa fie lovite , eu in 22 de ani de condus nu am lovit nici macar un stâlpișor , nu înțeleg cum altii reușesc .
Postat 28 Decembrie 2022, 13:39 de Sandu2100
Pt sandu
E iesirea de la penitenciar? Cum vrei sa vireze duba penitenciarului? Nu cumva proiectantul e vinovat ca se stie ca intra camioane mari. Da mai tot timpul soferii sunt vinovati. Proiectantii pot face orice aberatii ca soferii trebuie sa respecte.
Postat 28 Decembrie 2022, 13:08 de Petre93
Serios?
Reabilitezi o strada in prezent, ignori principiile moderne de mobilitate neprioritizand mijloacele verzi ( macar o pista de bicicleta), introduci niste spatii verzi cu sanse mici de supravietuire avand in vedere ca pe strada circula mai multe categorii de autovehicule (de la masini de aprovizionare la autoduba penitenciarului) si te astepti ca totul sa fie functional? Important ca avem trei randuri de lumini (stalp, bolard si arhitectural) si gazon (dom’ Doseanu nu digera arborii la dansu in fata).
Postat 28 Decembrie 2022, 12:13 de User anonimizat
Pt sandu
Psi daca montezi pe carosabil sau langa tot felul de chestii e de asteptat sa fie lovite. De ce nu se face un proiect bun care sa elimine din start aceste probleme. Asa ca vb frumos , ca vad ca esti cainele de paza, cum cineva critica tu repede sari cu jigniri si atac la persoana
Postat 28 Decembrie 2022, 11:57 de Petre93
Sandu 2100
Poti sa discuti la subiect fara discutii la persoanele care isi exprima o parere? Atat te duce capul?
Postat 28 Decembrie 2022, 11:49 de Petre93
Petre93
In capul tău primaria e de vină :::))) nicidecum șoferii
Postat 28 Decembrie 2022, 10:17 de Sandu2100
Proiecte de *
Asa e cand faci proiecte scumpe si inutile. Pai nu e pietonala de intra non stop masini. E la mintea cocosului sa nu pui becuri pe jos ca vor fi lovite, iar gazonul va fi calcat . Nu-i bai peste 5 ani refacem din nou.
Postat 28 Decembrie 2022, 09:39 de Petre93
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5785 RON
  • 1 EUR = 4.969 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON