URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 24 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
28 Decembrie 2022, 09:00

Ne enervează: Spaţiile verzi "mutilate" de pe strada Aurel Lazăr din Oradea (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Recent transformată într-o arteră pietonală, pe care doar riveranii mai au acces, strada Aurel Lazăr are spațiile verzi „mutilate”.

Șoferii care intră pe pavaj au trecut peste spațiile verzi, lăsând urme adânci în pământ, în care acum băltește apa...

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
9 Comentarii
prea multe becuri? e un compromis aici de strada pietonala cu access auto ptr riverani... asa ca iese ce iese.
dupa cum arata urmele, imi pare ca e din cauza parcarilor laterale, unde erau buni niste stalpisori, bolarzi, borduri inalte, obstacole sa simta soferii (care nu isi regleaza oglinzile in jos) ca lovesc ceva si nu doar trec pe iarba ca prin branza. Se poate de asemenea repara daca monteaza geotextil sub iarba ca sa reziste la presiune daca ocazional e calcat de vehicule usoare (nu cu tancul si cu camionul incarcat)
Postat 28 Decembrie 2022, 16:43 de unu
Nu va lasa, nu vreti sau nu puteti?!
Un oarecare cu aplecare spre jurnalism ar fi mers pe fir si ar fi aflat cine a proiectat, cine a aprobat, cine a modificat, cine a aprobat modificarile! Cu prenume, nume, functie! Asa, sa insirati ceva ce stim/vedem cu totii....
Postat 28 Decembrie 2022, 14:56 de pinonel
Petre93
E la subiect, nu profita de persoană. Acolo poate vira duba de la penitenciar liniștit. Am trecut pe acolo si nu am calcat iarba, alea tot felul de chestii, montate pe carosabil sau langa , nu e de așteptat sa fie lovite , eu in 22 de ani de condus nu am lovit nici macar un stâlpișor , nu înțeleg cum altii reușesc .
Postat 28 Decembrie 2022, 13:39 de Sandu2100
Pt sandu
E iesirea de la penitenciar? Cum vrei sa vireze duba penitenciarului? Nu cumva proiectantul e vinovat ca se stie ca intra camioane mari. Da mai tot timpul soferii sunt vinovati. Proiectantii pot face orice aberatii ca soferii trebuie sa respecte.
Postat 28 Decembrie 2022, 13:08 de Petre93
Serios?
Reabilitezi o strada in prezent, ignori principiile moderne de mobilitate neprioritizand mijloacele verzi ( macar o pista de bicicleta), introduci niste spatii verzi cu sanse mici de supravietuire avand in vedere ca pe strada circula mai multe categorii de autovehicule (de la masini de aprovizionare la autoduba penitenciarului) si te astepti ca totul sa fie functional? Important ca avem trei randuri de lumini (stalp, bolard si arhitectural) si gazon (dom’ Doseanu nu digera arborii la dansu in fata).
Postat 28 Decembrie 2022, 12:13 de User anonimizat
Pt sandu
Psi daca montezi pe carosabil sau langa tot felul de chestii e de asteptat sa fie lovite. De ce nu se face un proiect bun care sa elimine din start aceste probleme. Asa ca vb frumos , ca vad ca esti cainele de paza, cum cineva critica tu repede sari cu jigniri si atac la persoana
Postat 28 Decembrie 2022, 11:57 de Petre93
Sandu 2100
Poti sa discuti la subiect fara discutii la persoanele care isi exprima o parere? Atat te duce capul?
Postat 28 Decembrie 2022, 11:49 de Petre93
Petre93
In capul tău primaria e de vină :::))) nicidecum șoferii
Postat 28 Decembrie 2022, 10:17 de Sandu2100
Proiecte de *
Asa e cand faci proiecte scumpe si inutile. Pai nu e pietonala de intra non stop masini. E la mintea cocosului sa nu pui becuri pe jos ca vor fi lovite, iar gazonul va fi calcat . Nu-i bai peste 5 ani refacem din nou.
Postat 28 Decembrie 2022, 09:39 de Petre93
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6699 RON
  • 1 EUR = 4.9762 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON