URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 19 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
06 Iulie 2020, 10:16

Încă doi bihoreni diagnosticaţi cu Covid-19. Numărul pacienţilor internaţi la Infecţioase creşte constant 

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Două noi cazuri de Covid au fost depistate în urma analizelor de laborator efectuate duminică la Spitalul Municipal (unde s-au făcut 35 de teste) şi Spitalul Judeţean din Oradea (unde au fost prelucrate 51).

Unul dintre bolnavi este un pacient al secţiei de Boli Infecţioase de la Municipal, iar celălalt o persoană internată prin programare la secţia de Chirurgie Plastică a Spitalului Judeţean, spun sursele BIHOREANULUI

60 de persoane internate

Cu cei doi noi pacienţi, numărul bihorenilor confirmaţi cu coronavirus a crescut la un total de 697, cumulat de la începutul pandemiei. În Spitalul Municipal, la secţia de Boli Infecţioase, a fost declarată vindecată în cursul zilei de duminică doar o singură persoană, bilanţul vindecărilor ajungând la 640 de persoane. 

Potrivit DSP Bihor, peste 92% dintre bolnavii de Covid-19 s-au vindecat până acum. 

Pe de altă parte, însă, numărul persoanelor internate în secţia de Boli Infecţioase a Spitalului Municipal - care, din 29 iunie, a fost mutată din Rogerius în vechea locaţie din strada Republicii - creşte constant. DSP Bihor a informat că luni dimineaţa erau internate 60 de persoane, bolnavi şi suspecţi de Covid-19. 

Socoteli pentru un scenariu prost 

Sursele BIHOREANULUI afirmă că, având în vedere creşterea continuă a numărului de infectări pe fondul nerespectării măsurilor de precauţie - purtarea măştii şi păstrarea unei distanţe sigure faţă de cei din jur -, autorităţile iau în calcul posibilitatea relocării secţiei de Boli Infecţioase din centru, unde sunt doar 80 de paturi, în Spitalul Municipal, unde capacitatea este de 450 de paturi.

"Ne gândim să propunem mutarea secţiei de Infecţioase înapoi în Rogerius dacă în judeţ vom avea, timp de 3 zile consecutiv, câte 10 noi cazuri de infectare pe zi", explică sursele. 

Un asemenea scenariu depinde însă de conducerea Spitalului Municipal din Oradea, în subordinea căreia se află secţia de Boli Infecţioase, în condiţiile în care din 30 iunie doctorul Gheorghe Carp nu mai este coordonatorul tuturor spitalelor din judeţ, aşa cum s-a întâmplat în cele 4 luni de pandemie, în baza unui ordin al prefectului Dumitru Ţiplea. 

Varianta întoarcerii bolnavilor Covid-19 în clădirea din Rogerius nu este agreată pe moment de conducerea Spitalului Municipal, susţin sursele, deoarece pe de altă parte există presiuni din partea bolnavilor cronici pentru a avea acces total la serviciile secţiilor spitalului. 

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
4 Comentarii
Jale
Este clinica Universitara. Acolo se formeaza noi specialisti in domeniu si noi coducatori de spitale poate chiar ministere.
Postat 06 Iulie 2020, 14:53 de scarbit
Secție insalubra
Spitalul de infecțioase si secțiile de acolo sunt insalubre ,practic reprezintă un focar de infecție. După parea mea ar trebui demolat cu totul, ar fi mai ieftin o reconstrucție decât o modernizare al acestuia!
Postat 06 Iulie 2020, 11:21 de Adrian_Preda
Spital de infectare
E o sectie de infectare nu de infectioase. Cand plouă plouă stai cu galeata in pat. Cand e frig ingheti. Dotarile sunt din primul razboi ca deh Primaria nu investeste acolo.
Postat 06 Iulie 2020, 11:14 de scorilo
Inca 2 bihoreni
Oribil arata spitalul din centru : e intrarea din spate. Nu inteleg de ce Primaria e atat de indiferenta . Ar trebui desfiintat ca spital. Si inchisorile arata mai bine....
Postat 06 Iulie 2020, 10:26 de cosmin5z
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON