Două noi cazuri de Covid au fost depistate în urma analizelor de laborator efectuate duminică la Spitalul Municipal (unde s-au făcut 35 de teste) şi Spitalul Judeţean din Oradea (unde au fost prelucrate 51).
Unul dintre bolnavi este un pacient al secţiei de Boli Infecţioase de la Municipal, iar celălalt o persoană internată prin programare la secţia de Chirurgie Plastică a Spitalului Judeţean, spun sursele BIHOREANULUI.
60 de persoane internate
Cu cei doi noi pacienţi, numărul bihorenilor confirmaţi cu coronavirus a crescut la un total de 697, cumulat de la începutul pandemiei. În Spitalul Municipal, la secţia de Boli Infecţioase, a fost declarată vindecată în cursul zilei de duminică doar o singură persoană, bilanţul vindecărilor ajungând la 640 de persoane.
Potrivit DSP Bihor, peste 92% dintre bolnavii de Covid-19 s-au vindecat până acum.
Pe de altă parte, însă, numărul persoanelor internate în secţia de Boli Infecţioase a Spitalului Municipal - care, din 29 iunie, a fost mutată din Rogerius în vechea locaţie din strada Republicii - creşte constant. DSP Bihor a informat că luni dimineaţa erau internate 60 de persoane, bolnavi şi suspecţi de Covid-19.
Socoteli pentru un scenariu prost
Sursele BIHOREANULUI afirmă că, având în vedere creşterea continuă a numărului de infectări pe fondul nerespectării măsurilor de precauţie - purtarea măştii şi păstrarea unei distanţe sigure faţă de cei din jur -, autorităţile iau în calcul posibilitatea relocării secţiei de Boli Infecţioase din centru, unde sunt doar 80 de paturi, în Spitalul Municipal, unde capacitatea este de 450 de paturi.
"Ne gândim să propunem mutarea secţiei de Infecţioase înapoi în Rogerius dacă în judeţ vom avea, timp de 3 zile consecutiv, câte 10 noi cazuri de infectare pe zi", explică sursele.
Un asemenea scenariu depinde însă de conducerea Spitalului Municipal din Oradea, în subordinea căreia se află secţia de Boli Infecţioase, în condiţiile în care din 30 iunie doctorul Gheorghe Carp nu mai este coordonatorul tuturor spitalelor din judeţ, aşa cum s-a întâmplat în cele 4 luni de pandemie, în baza unui ordin al prefectului Dumitru Ţiplea.
Varianta întoarcerii bolnavilor Covid-19 în clădirea din Rogerius nu este agreată pe moment de conducerea Spitalului Municipal, susţin sursele, deoarece pe de altă parte există presiuni din partea bolnavilor cronici pentru a avea acces total la serviciile secţiilor spitalului.
Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.