URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 16 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă suntem prea prost îmbrăcați pentru Qatar Airways? Dacă sacoșele de rafie nu cadrează cu standardul lui Turkish Airlines? Dacă poziția prea apropiată de Debrețin nu e pe placul lui Wizz Air? Dacă Ryanair e un low cost la fel de scump ca orice companie de linie, dar mult mai imprevizibil? Dacă, dacă, dacă... Atunci mai bine zburăm de la Oradea cu frații noștri moldoveni de la HiSky!
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
De nu puține ori, pe meleagurile noastre veștile „de bine” se lasă cu surprinzătoare reacții adverse. Dacă trece prin Oradea o vedetă sau un turist oarecare și comite imprudența să-i remarce frumusețea, apar imediat frustrați și nefericiți gata să facă orice vizitator să se simtă, post factum, nepoftit. Îi cer intrusului aspru, cu indignare, ba și cu suspiciune, socoteală. De ce nu s-a plimbat și prin cartiere, să le vadă mizeria...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
05 Iulie 2020, 19:12

Val de amenzi în Bihor: 185 de sancțiuni în doar două zile pentru nerespectarea normelor de circulaţie şi a măsurilor anti-COVID

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

La doar câteva zile după ce prefectul Dumitru Ţiplea a anunţat controale în teren verificarea modului în care bihorenii respectă măsurile anti-COVID 19 au început să curgă amenzile.

185 de amenzi în două zile...

Potrivit unui comunicat al Instituţiei Prefectului Bihor în perioada 4 - 5 iulie echipele mixte formate din poliţişti, jandarmi şi pompieri însoţiţi de inspectori de la Protecţia Consumatorilor, Direcţia Sanitară Veterinară, Direcţia de Sănătate Public şi Inspectoratul Teritorial de Muncă Bihor au lăsat în urmă un val de sancţiuni.

"În urma acţiunilor desfăşurate în intervalul 4-5 iulie au fost aplicate 185 de amenzi în valoare de 95.090 de lei. Acţiunile de verificare vor  continua la nivelul judeţului Bihor şi în următoarea perioadă, pentru prevenirea şi limitarea îmbolnăvirilor cu Covid-19", a transmis Prefectura.

Trei localuri deschise (şi) în interior

Potrivit comunicatului inspectorii au verificat 79 de societăţi comerciale cu privire la modul în care respectă măsurile de protecţie dispuse în contextul stării de alertă.

"În urma controalelor au fost identificate 3 societăţi comerciale care nu respectau măsurile de diminuare a impactului riscurilor conform Legii 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de Covid-19", se menţionează în comunicat.

Inspectorii au aplicat trei amenzi în valoare de 21.000 lei pentru organizarea de activităţi în spaţiul public ori privat închis pentru care au fost instituite interdicţii şi restricţii.

Suplimentar, a fost aplicată o amendă de 1.500 lei unei firme care nu a respectat prevederile OG 28 din 1999 privind obligaţia utilităţii caselor de marcat electronice fiscalizate.

Cu masca în trafic...

În cele două zile echipele de inspectori au mai controlat şi modul în care bihorenii respectă obligativitatea purtării măştii ca mijloc de protecție împotriva infectării cu COVID-19.

"În urma controalelor efectuate în transportul în comun şi în trafic, pentru nerespectarea măsurilor de protecţie individuală (purtarea de mască) au fost aplicate 5 sancţiuni cu amenzi în valoare de 3.500 de lei", a transmis Instituţia Prefectului Bihor.

La fel, au fost aplicate 166 de amenzi în valoare de 66.890 lei, pentru nerespectarea prevederilor OUG 195 din 2002 privind circulaţia pe drumurile publice şi 8 amenzi de 2.200 lei în baza Legii 61 din 1991 privind sancţionarea faptelor de încălcare a normelor de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice.

"Pentru a nu fi nevoiţi să ne întoarcem la restricţii şi pentru a reveni la viaţa noastră de dinaintea pandemiei, trebuie să respectăm măsurile în vigoare şi recomandările specialiştilor. Mulţumesc tuturor bihorenilor care le respectă, înţelegând că este un efort comun, al nostru, al tuturor" a declarat prefectul Dumitru Ţiplea.

Potrivit comunicatului Prefecturii bihorenii pot reclama încălcarea normelor de protecţie sanitară anti-COVID 19 la numărul Telverde – 0800800165.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6664 RON
  • 1 EUR = 4.9737 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON