URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 27 IULIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
E clar că s-a dereglat grav clima și, chiar dacă de acum înainte vom fi cuminți și nu vom mai atenta la stratul de ozon, nu vom mai polua planeta, nu vom mai împuți aerul cu noxele de la automobile, tot va mai fi nevoie de jumătate de secol pentru ca temperatura planetei să scadă.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Plicticoasa campanie electorală s-a animat abia pe final, când am avut parte și de o adevărată „lovitură de imagine”, amintind de marile dezvăluiri ce făceau „deliciul” confruntărilor politice din anii 90. Prefectului liberal Dumitru Țiplea i-a fost „extras”, din debaraua în care-l credea bine ascuns, un schelet încă urât mirositor, datând din perioada studenției...
Zic şi eu
Adrian Cris
Dacă are de returnat un credit modic, luat, să zicem, pentru o mașină, dar i se ivește șansa să cumpere și o casă la doar a șasea parte din preț, iar pentru această achiziție ar fi nevoie să contracteze încă un împrumut, sunt convins că aproape niciun om cu capul pe umeri nu ar sta mult pe gânduri, ci ar profita de posibilitatea să aibă și casa. Cu atât mai mult cu cât, repet, ar fi la nici 17% din prețul real.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că aducerea antrenorului Gustavo Aragolaza și preparatorului Maurizio Miele la FC Bihor este o mișcare strategică bună? Că va da roade?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În ultimele săptămâni, atenția publică a fost îndreptată spre reglementarea testelor rapide antidrog utilizate de Poliția Rutieră. După multe bâlbe ale guvernanților, printr-o nouă OUG s-a stabilit că permisele retrase vor fi restituite titularilor dacă în termen de 72 de ore nu sosesc rezultatele testelor efectuate la medicina legală.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
După stabilirea diagnosticului de diabet de tip 2, medicul va elabora o strategie terapeutică în concordanță cu existența factorilor de risc existenți (în principal cardiovasculari și renali), de obiceiurile alimentare și de modul de viață al pacientului. De asemenea, medicul va prescrie și unele măsuri igienico-dietetice de tratament constând într-un regim alimentar echilibrat și o activitate fizică regulată. Aceste măsuri sunt de multe ori primordiale pentru ameliorarea echilibrului glicemiei.
20 Decembrie 2022, 17:25

Muzica inimii: Renumitul Alexandru Tomescu, în concert caritabil la Sinagoga Sion Oradea

Muzica inimii: Renumitul Alexandru Tomescu, în concert caritabil la Sinagoga Sion Oradea Foto: www.profit.ro
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

În preajma Crăciunului și în atmosfera pe care o aduce cu sine sărbătoarea, Filarmonica Oradea invită la unitate și generozitate.

Astfel joi, de la ora 14, la Sinagoga Sion, renumitul Alexandru Tomescu va da sunet viorii sale Stradivarius, în cadrul evenimentului „Muzica inimii”. Acesta va fi însoțit pe scenă de violoncelistul Octavian Lup și de Orchestra Filamonicii.

Concertul este unul caritabil, organizat de Filarmonica orădeană, lansat la inițiativa Asociației New Hope și Hospice Emanuel, și este dedicat persoanelor care se confruntă cu diferite afecțiuni.

Cei care vor participa la acest concert sunt invitați să împodobească și „Bradul de Crăciun al inimilor cu dor”. „Fiecare persoană care va face o donație către Hospice Emanuel va primi un ornament special de Crăciun, pe care îl va așeza pe „bradul memorial” din incinta Sinagogii Sion, în amintirea unei persoane dragi care nu se mai află printre noi”, transmit organizatorii, printr-un comunicat.

Toate donațiile strânse vor fi utilizate de Hospice Emanuel pentru continuarea misiunii de a asigura o calitate de viață mai bună persoanelor cu boli oncologice în stadii avansate și terminale.

Creat în 2018 de violoncelistul Octavian Lup, New Hope a devenit un ansamblu sonor în peisajul muzical prin artiștii săi și mai ales prin natura proiectelor desfășurate. „Este, probabil, singura orchestră a lumii formată din elite muzicale, care concertează regulat în spitalele din România, ducând acolo emoția și puternicul mesaj de empatie, redate prin sunete”, iar „artiștii au un singur țel: să pătrundă în cele mai profunde tărâmuri ale conștiinței și ale sufletului uman, lăsând acolo… SPERANȚĂ!”, se menționează în comunicat.

Pentru renumitul violonist Alexandru Tomescu, proiectul „Paganini – înger sau demon” a marcat un hotar în cariera lui: a fost momentul în care a hotărât să schimbe percepţia existentă în România asupra muzicii clasice.

Astfel, a devenit protagonistul unor evenimente-pilot în lumea muzicală românească: a cântat pe Stradivarius într-o staţie de metrou, într-o pădure, în faţa unei case în ruine, pentru Asociaţia Nevăzătorilor din România sau pentru protezarea auditivă a copiilor cu deficienţe de auz. Este printre primii artişti care şi-a făcut o misiune clară din a purta mesajul muzicii clasice în oraşe româneşti în care nu există filarmonici.

Violonistul a concertat în iunie, în curtea Catedralei Sf. Nicolae din Oradea:

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5785 RON
  • 1 EUR = 4.969 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON