URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 27 IULIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
E clar că s-a dereglat grav clima și, chiar dacă de acum înainte vom fi cuminți și nu vom mai atenta la stratul de ozon, nu vom mai polua planeta, nu vom mai împuți aerul cu noxele de la automobile, tot va mai fi nevoie de jumătate de secol pentru ca temperatura planetei să scadă.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Plicticoasa campanie electorală s-a animat abia pe final, când am avut parte și de o adevărată „lovitură de imagine”, amintind de marile dezvăluiri ce făceau „deliciul” confruntărilor politice din anii 90. Prefectului liberal Dumitru Țiplea i-a fost „extras”, din debaraua în care-l credea bine ascuns, un schelet încă urât mirositor, datând din perioada studenției...
Zic şi eu
Adrian Cris
Dacă are de returnat un credit modic, luat, să zicem, pentru o mașină, dar i se ivește șansa să cumpere și o casă la doar a șasea parte din preț, iar pentru această achiziție ar fi nevoie să contracteze încă un împrumut, sunt convins că aproape niciun om cu capul pe umeri nu ar sta mult pe gânduri, ci ar profita de posibilitatea să aibă și casa. Cu atât mai mult cu cât, repet, ar fi la nici 17% din prețul real.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că aducerea antrenorului Gustavo Aragolaza și preparatorului Maurizio Miele la FC Bihor este o mișcare strategică bună? Că va da roade?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În ultimele săptămâni, atenția publică a fost îndreptată spre reglementarea testelor rapide antidrog utilizate de Poliția Rutieră. După multe bâlbe ale guvernanților, printr-o nouă OUG s-a stabilit că permisele retrase vor fi restituite titularilor dacă în termen de 72 de ore nu sosesc rezultatele testelor efectuate la medicina legală.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
După stabilirea diagnosticului de diabet de tip 2, medicul va elabora o strategie terapeutică în concordanță cu existența factorilor de risc existenți (în principal cardiovasculari și renali), de obiceiurile alimentare și de modul de viață al pacientului. De asemenea, medicul va prescrie și unele măsuri igienico-dietetice de tratament constând într-un regim alimentar echilibrat și o activitate fizică regulată. Aceste măsuri sunt de multe ori primordiale pentru ameliorarea echilibrului glicemiei.
17 Decembrie 2018, 19:00

Muzeul oraşului Oradea are identitate vizuală. Cum vi se pare? (FOTO/VIDEO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Identitatea vizuală şi setul de elemente grafice care vor fi utilizate în toate acţiunile de informare, prezentare şi promovare a Muzeului oraşului Oradea au fost dezvăluite, luni, într-o conferinţă de presă la Cetate.

MoO - Museum of Oradea

Logo-ul MoO a fost conceput de agenţia de publicitate Globencer prin intermediul unui contract care cuprinde şi alte servicii şi este în valoare de 55.000 de lei.

Concret, în aceeaşi sumă au fost incluse şi conceperea panourilor expuse în Muzeul Istoriei Evreilor din Oradea, găsirea unor modalităţi de expunere moderne în Muzeul Oraşului, lansarea unui website dedicat, elaborarea vizualurilor pentru biletele de intrare, a celor pentru panourile de semnalizare, a machetelor şi panourilor publicitare.

La conferinţa de prezentare a noii identităţi vizuale au participat Angela Lupşea, directorul Muzeului oraşului Oradea, Mihai Pop, proprietarul agenţiei de publicitate Globencer, viceprimarul Florin Birta şi Filip Schwartz, fondator al grupului Otter.

În cadrul conferinţei, atât Angela Lupşea cât şi Mihai Pop au explicat că identitatea vizuală a Muzeului oraşului Oradea a fost concepută astfel încât să poată fi aplicată atât secţiilor din Cetate cât şi celorlalte cum ar fi Muzeul Evreilor şi Casa Darvas la Roche.

Noua identitate (foto) are în centrul său acronimul MoO, Museum of Oradea fiind numele sub care vor fi create elementele de comunicare de circulaţie internaţională, la târgurile de turism sau la conferinţele muzeale.

Spirala lui Fibonacci

Potrivit persoanelor din spatele proiectului, utilizarea acronimului MoO va facilita acţiunile de comunicare pe canalele moderne de tip digital şi în social media.

Mihai Pop a explicat în cadrul conferinţei că identitatea vizuală are ca punct de pornire un set de cercetari. Potrivit acestuia, pentru a avea un punct de pornire în construcţia elementelor grafice, echipa de creaţie s-a dus înapoi în timp pentru a preleva informaţii despre istoria oraşului Oradea şi informaţii despre istoria artei la nivel global.

"Imprimarea primelor axe de lucru s-a construit pe spirala lui Fibonacci, cunoscut matematician al Evului Mediu, care sta la baza principalelor opere de arta recunoscute la nivel global. Codul lui Fibonacci este considerat cea mai avansată incursiune în înţelegerea creaţiei lumii în general", a spus Mihai Pop.

O noutate: Muzeu pentru copii

Aplicând spirala lui Fibonacci pe cele mai vechi reprezentari ale artefactelor Regelui Ladislau I, considerat întemeietorul oraş­ului, exact pe locul actualului Muzeu al Ora­şului Oradea, au fost obţinute primele simboluri ale noii identităţi, a mai spus reprezentantul Globencer.

Conform trendului european şi mondial, logo-ul Muzeului este unul simplu, fără "artificii", dar avangardist.

Noua identitate vizuală a Muzeului ora­şului Oradea este deja implementată în Muzeul Istoriei Evreilor din Oradea, mai precis în materialele tipărite de la parterul muzeului, precum şi în materialele promoţionale.

În aceeaşi conferinţă, a fost anunţat faptul că Muzeul oraşului Oradea va avea şi o secţie dedicată copiilor, MoO Kids, în Corpul A al Cetăţii, care va cuprinde expoziţii dar şi activităţi culturale şi de educare a micuţilor. Partener şi finanţator va fi grupul Otter, prin Filip Schwartz, care a spus că crede în proiect şi este impresionat de dezvoltarea oraşului.

Muzeul oraşului Oradea este în perioada de aviz prealabil de înfiinţare primit din partea Ministerului Culturii. Anul viitor, după ce va deschide noi expoziţii, MoO va depune dosarul pentru acreditarea ca muzeu la acelaşi minister.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5785 RON
  • 1 EUR = 4.969 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON