URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 28 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
10 Noiembrie 2018, 10:34

Motivul pentru care antrenorul Daren Cahill a renunțat la colaborarea cu Simona Halep

Motivul pentru care antrenorul Daren Cahill a renunțat la colaborarea cu Simona Halep sursa foto: gsp.ro
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Antrenorul Darren Cahill se desparte de Simona Halep. Australianul a anunțat, pe Instagram, că nu mai poate continua colaborarea cu Simona Halep, din motive familiale.

"Aş vrea să anunţ că nu voi mai continua parteneriatul cu Simona în 2019 strict din motive familiale. După ce m-am gândit mult şi am discutat mult, după mulţi ani cu peste 30 de săptămâni pe drumuri departe de familie, am decis să iau un an sabatic, pentru a fi mai mult alături de copiii mei. Mulţumesc Simonei pentru patru ani minunaţi. Personalitatea ei, etica ei, generozitatea şi profesionalismul au făcut să fie o plăcere să fiu antrenorul ei. Este o tânără minunată şi o persoană pe care o respect enorma, ceea ce înseamnă mai mult decât orice rezultat. Practic am avut serviciul de vis şi îi mulţumesc că a făcut posibil acest lucru. Îi urez lui Simo să continue cu succesul şi abia aştept să o susţin anul viitor. O menţiune specială pentru Theo Cercel, Andrei Cristofor şi Virginia Ruzici, cărora le mulţumesc pentru sprijin, încredere, prietenie şi munca minunată. Şi în final, fanilor români. Sunteţi cei mai tari. Mulţumesc că aţi adoptat un australian şi l-aţi făcut să se simtă ca unul de-al vostru. Mulţumesc", a scris Cahill, potrivit Digi24.

Darren Cahill este antrenorul care a adus-o pe Simona Halep la victorie. El a precizat că își va continua în 2019 colaborarea cu ESPN la Australian Open, Wimbledon și US Open.

Nr. 1 mondial a postat vineri seara pe Facebook un mesaj în care îi mulțumește lui Darren Cahill, antrenorul pe care îl avea de aproape patru ani și care a ajutat-o să ajungă în fruntea clasamentului ATP și să câștige cel mai important titlu, anul acesta, la Roland Garros.

„Îți mulțumesc mult, Darren Cahil, pentru toată munca ta asiduuă și pentru incredibilul sprijin din ultimii patru ani. Am fost atât de norocoasă să te am și ce parcurs am avut împreună! Își doresc ție și familiei tot binele și sunt sigură că ne vedem în curând!”, a scris spotiva pe Facebook.

Digi 24 scrie că Simona Halep și Darren Cahill colaborau încă de la începutul anului 2015, dar Cahill i-a devenit oficial antrenor în vara anului 2015. Simona Halep a lucrat anterior cu tehnicianul australian în cadrul programului Adidas de dezvoltare a carierei tinerilor jucători. Între cei doi au fost și momente tensionate în acest timp, dar au reușit să le depășească de fiecare dată. Ultima oară, Halep si-a certat antrenorul în finala de la Cincinnatti din vară. 

Cel mai mare merit al lui Darren Cahill este, potrivit observatorilor, că a reușit să-i imprime sportivei din România o altă mentalitate și o altă atitudine față de ea însăși, ceea ce a ajutat-o să treacă peste piedicile psihologice care în dese rânduri păreau să-i facă Simonei Halep cele mai mari probleme.

Trofee majore cucerite de Simona, cu Darren Cahill alături:

2018: Shenzhen, Roland Garros, Montreal
2017: Madrid
2016: Madrid, Bucureşti, Montreal
2015: Indian Wells 

În iunie, Darren Cahill declara că Simona Halep a reuşit ceva extraordinar prin câştigarea Roland Garros-ului şi succesul ei ar trebui sărbătorit în întreaga Românie.

n altă ordine de idei, Christopher Clarey, jurnalist la New York Times și prieten de-al lui Cahill, a dezvăluit, pe Twitter, că acesta a renunțat la parteneriatul cu Simona Halep, întrucât fiul lui visează la o carieră în tenis, iar „Cahill vrea să îi uşureze această tranziţie, să fie aproape de el".

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5892 RON
  • 1 EUR = 4.971 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON