URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 12 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
16 Mai 2020, 11:37

Misiune încheiată cu aplauze: Medicii şi asistenţii români, inclusiv cei din Oradea, s-au întors din Republica Moldova

Misiune încheiată cu aplauze: Medicii şi asistenţii români, inclusiv cei din Oradea, s-au întors din Republica Moldova sursa foto: captura Digi24
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Cei 42 de medici şi asistenţi români care au plecat voluntar în urmă cu două săptămâni în Republica Moldova, pentru a ajuta în lupta cu Covid-19, şi-au încheiat misiunea şi s-au întors în România. Aşa cum BIHOREANUL a scris, din delegaţie au făcut parte şi 7 cadre medicale din Oradea.

Specialiştii au fost întâmpinaţi sâmbătă, înainte de prânz, în Vama Albiţa, de premierul Ludovic Orban, de ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, şi de şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat.

„Aveţi recunoştinţa noastră pentru curaj, pentru efortul pe care l-aţi depus, pentru riscurile la care v-aţi expus şi pentru faptul că aţi făcut un lucru extrem de bun pentru fraţii noştri de peste Prut. Vă mulţumim”, le-a spus Orban cadrelor medicale, în cadrul unei scurte ceremonii.

Oficialii i-au aplaudat pe voluntari, în semn de apreciere pentru munca depusă.

Pe lângă delegaţia de cadre medicale care au lucrat în spitalele din Republica Moldova, România a ajutat ţara vecină în lupta cu coronavirusul oferind şi 20 de camioane de materiale sanitare, în valoare totală de 16,5 milioane de lei.

Medicii şi asistenţii români au plecat în Republica Moldova pe 29 aprilie. "Ne oferim sprijinul acolo unde este nevoie, iar nevoile le ştiu cel mai bine cei din Moldova", a explicat, la plecare, doctorul orădean Alin Suciu, unul dintre voluntarii care au făcut parte din această echipă.

Misiunea în Republica Moldova a început cu un moment neplăcut. Primarul oraşului Bălţi, socialistul Renato Usatîi, a încercat să-i compromită pe români, oferindu-le câte un curcan, dar şi un plic cu câte 1.000 dolari, drept "mulţumire" pentru gestul lor. "Nu ştiam ce se află în plic, am crezut că erau felicitări. Când am văzut, bineînţeles, am returnat banii", a mărturisit BIHOREANULUI unul dintre cei 7 orădeni plecaţi în ţara vecină.

Pentru medicul Suciu, aceasta nu a fost prima misiune de voluntariat de la declanşarea pandemiei. În luna aprilie, el şi alţi trei colegi orădeni au plecat, tot voluntar, în Italia, pentru a-i sprijini pe doctorii de acolo în tratarea pacienţilor cu Covid-19.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7216 RON
  • 1 EUR = 4.9709 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON