URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 29 SEPTEMBRIE 2023
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Toate cele 10.000 de locuri scoase la bătaie au fost vândute, semn că brandul FC Bihor are un potențial uriaș. Ar fi păcat ca, pe lângă tradiționalele echipe de baschet și polo, să nu încercăm marea cu degetul și la datul cu piciorul în minge (mi-e frică să spun că ceea ce se practică azi în România se poate numi fotbal).
Cu tupeu
Florin Ciucaş
E sufocarea pe care o simţi în lipsa libertăţii, obrazul ce-ţi arde încă sub palma securistului care ţi-a curmat cuvântul, ruşinea că te-ai născut într-un loc atât de cenuşiu. E despre "vom muri şi vom fi liberi", "dreptate, ochii plânşi cer să te vadă" sau "mai bine golan...". E despre mulţumirile primite de la omul simplu, care a găsit în tine singurul ascultător şi reazem, înfruntând "sistemul". Despre orele de nesomn...
Zic şi eu
Adrian Cris
Nu pot boci soarta celor avuți - fie patroni ori manageri de firme, fie inși cu ocupații incerte - care, în baza măsurilor fiscale pregătite de Guvern, ar urma să plătească de anul viitor impozite în plus pentru așa numitele bunuri de lux. Nu cred că ar fi socialism ca proprietarii unor mașini de peste 75.000 euro ori de case în valoare de peste 500.000 euro să achite pentru ele un impozit suplimentar de 0,3% - 0,5%...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunt eficiente soluțiile de trafic adoptate în zona centrală de Primăria Oradea pentru începerea școlii, în contextul șantierelor?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 18 septembrie 2023 Înalta Curte de Casație și Justiție a pronunțat o hotărâre importantă, obligatorie și corectă, prin care a stabilit că o plângere contravențională poate fi completată și în fața judecătorului până la primul termen de judecată.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
În regiunea ţării noastre, înţepăturile de insecte dau rareori fenomene grave de intoxicaţie; ar fi nevoie de 500-1000 de înţepături de albine pentru a produce moartea. În regiunile tropicale, în America de Nord şi de Sud, în Africa şi Asia Centrală se întâlnesc păianjeni veninoşi (“văduva neagră”) şi scorpioni. 
13 Ianuarie 2016, 11:35

Misiune albă: Prima săptămână din anul 2016 a scos pe străzile Oradiei utilajele de deszăpezire

Misiune albă: Prima săptămână din anul 2016 a scos pe străzile Oradiei utilajele de deszăpezire PREGĂTIŢI. Operatorul licenţiat de salubrizare RER Ecologic Service are 16 utilaje pregătite să intervină pentru deszăpezirea oraşului
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Dorită mai ales de cei mici, zăpada şi-a făcut apariţia şi la Oradea. În prima zi lucrătoare după sărbătorile de iarnă, străzile oraşului au fost acoperite, în sfârşit, de omăt.

Ninsoarea a ţinut aproape toată săptămâna, aşa că utilajele operatorului de salubrizare RER Ecologic Service au fost mobilizate în fiecare zi, ca să asigure orădenilor drumuri curate şi uscate.

Pe toate străzile

Primele utilaje de deszăpezire au ieşit pe străzi lunea trecută, puţin după ora 16. La cererea comandamentului de iarnă al municipiului, echipajele RER Ecologic Service au început să împrăştie materiale antiderapante solide şi lichide pe arterele din categoria Urgenţa 1, adică pe bulevardele principale, intrările şi ieşirile din oraş, precum şi pe poduri.

Ulterior, conform planului, utilajele au ajuns şi pe străzile din celelalte categorii de urgenţă, din cartiere. În total, în prima zi de intervenţie, echipajele operatorului de salubrizare au împrăştiat în oraş 465 tone de sare şi 28 tone de clorură de calciu.

Cu intensitate diferită, ninsoarea a continuat în fiecare zi, astfel că utilajele au fost mobilizate şi joi, când au parcurs toate arterele cuprinse în programul de împrăştiere de material antiderapant. La cea de-a doua trecere, RER Ecologic Service a mai folosit încă 245 tone de sare şi 12 tone de clorură de calciu.

Pe locuri, fiţi gata...

Pe lângă intervenţia utilajelor, pe străzi au mai lucrat şi aproximativ 100 de muncitori care au curăţat zăpada şi gheaţa de pe trotuarele aferente spaţiilor aparţinând domeniului public. Curăţarea trotuarelor şi aleilor din jurul imobilelor rezidenţiale este, însă, responsabilitatea proprietarilor acestor clădiri, care riscă amenzi  între 500-2.000 lei (persoanele fizice), respectiv 1.500-2.500 lei (persoanele juridice), dacă nu se achită de ea.

Prognoza meteo indică temperaturi în creştere, aşa că probabil nu vor mai apărea prea curând alte ninsori în oraş. Totuşi, utilajele operatorului de salubrizare rămân pregătite pentru intervenţii. În total, RER a echipat cu accesorii specifice lucrărilor de împrăştiere a materialelor antiderapante şi deszăpezire 16 utilaje.

De asemenea, societatea şi-a asigurat un stoc suficient de materiale, sare şi clorură de calciu. "Avem pe stoc circa 1.000 tone de sare şi 50 tone de clorură de calciu", explică directorul de producţie al RER Ecologic Service, Ionel Ban. Aşa că poate să ningă...

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7214 RON
  • 1 EUR = 4.9749 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON