URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 05 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Acum câteva săptămâni, am aflat că Primăria Oradea a încercat să pună mâna pe Casa de Cultură a Sindicatelor într-un mod nu tocmai ortodox, ceea ce pare impardonabil într-o țară ortodoxă, cum ne pretindem. De altfel, edilii nu sunt la prima tentativă de a pune mâna pe active care nu le-au aparținut, vezi și încercarea de a „naționaliza” Casa de Cultură a Tineretului.
Zic şi eu
Adrian Cris
În al 12-lea ceas, Ilie Bolojan a preluat conducerea PNL, ca președinte interimar. Spre deosebire de predecesorii săi, cum ar fi Ciucă ori Cîțu, nu impus de cineva de sus, ci propus de colegi, ca un colac de salvare pentru toți. Un detaliu pe care a ținut să-l spună deschis, fiindcă dacă aceștia nu se vor „alinia cu cetățenii”, va renunța la șefia partidului. Nu-și pune obrazul la bătaie ca să-l huiduie oamenii ori să ajungă subiect de miștouri, ca alții.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Pe cine veți vota în turul al doilea al alegerilor prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În 29 octombrie 2024, după mai bine de 10 luni de deliberări intense și profunde, Curtea Constituțională a dat „verde” pentru intrarea în vigoare a unei aberații legislative, respingând o sesizare de neconstituționalitate făcută de Secțiile Unite ale Înaltei Curți de Casație și Justiție încă din în 5 decembrie 2023.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
13 Ianuarie 2016, 11:35

Misiune albă: Prima săptămână din anul 2016 a scos pe străzile Oradiei utilajele de deszăpezire

Misiune albă: Prima săptămână din anul 2016 a scos pe străzile Oradiei utilajele de deszăpezire PREGĂTIŢI. Operatorul licenţiat de salubrizare RER Ecologic Service are 16 utilaje pregătite să intervină pentru deszăpezirea oraşului
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Dorită mai ales de cei mici, zăpada şi-a făcut apariţia şi la Oradea. În prima zi lucrătoare după sărbătorile de iarnă, străzile oraşului au fost acoperite, în sfârşit, de omăt.

Ninsoarea a ţinut aproape toată săptămâna, aşa că utilajele operatorului de salubrizare RER Ecologic Service au fost mobilizate în fiecare zi, ca să asigure orădenilor drumuri curate şi uscate.

Pe toate străzile

Primele utilaje de deszăpezire au ieşit pe străzi lunea trecută, puţin după ora 16. La cererea comandamentului de iarnă al municipiului, echipajele RER Ecologic Service au început să împrăştie materiale antiderapante solide şi lichide pe arterele din categoria Urgenţa 1, adică pe bulevardele principale, intrările şi ieşirile din oraş, precum şi pe poduri.

Ulterior, conform planului, utilajele au ajuns şi pe străzile din celelalte categorii de urgenţă, din cartiere. În total, în prima zi de intervenţie, echipajele operatorului de salubrizare au împrăştiat în oraş 465 tone de sare şi 28 tone de clorură de calciu.

Cu intensitate diferită, ninsoarea a continuat în fiecare zi, astfel că utilajele au fost mobilizate şi joi, când au parcurs toate arterele cuprinse în programul de împrăştiere de material antiderapant. La cea de-a doua trecere, RER Ecologic Service a mai folosit încă 245 tone de sare şi 12 tone de clorură de calciu.

Pe locuri, fiţi gata...

Pe lângă intervenţia utilajelor, pe străzi au mai lucrat şi aproximativ 100 de muncitori care au curăţat zăpada şi gheaţa de pe trotuarele aferente spaţiilor aparţinând domeniului public. Curăţarea trotuarelor şi aleilor din jurul imobilelor rezidenţiale este, însă, responsabilitatea proprietarilor acestor clădiri, care riscă amenzi  între 500-2.000 lei (persoanele fizice), respectiv 1.500-2.500 lei (persoanele juridice), dacă nu se achită de ea.

Prognoza meteo indică temperaturi în creştere, aşa că probabil nu vor mai apărea prea curând alte ninsori în oraş. Totuşi, utilajele operatorului de salubrizare rămân pregătite pentru intervenţii. În total, RER a echipat cu accesorii specifice lucrărilor de împrăştiere a materialelor antiderapante şi deszăpezire 16 utilaje.

De asemenea, societatea şi-a asigurat un stoc suficient de materiale, sare şi clorură de calciu. "Avem pe stoc circa 1.000 tone de sare şi 50 tone de clorură de calciu", explică directorul de producţie al RER Ecologic Service, Ionel Ban. Aşa că poate să ningă...

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7393 RON
  • 1 EUR = 4.977 RON
  • 1 HUF = 0.012 RON