URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 19 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
13 Ianuarie 2016, 11:35

Misiune albă: Prima săptămână din anul 2016 a scos pe străzile Oradiei utilajele de deszăpezire

Misiune albă: Prima săptămână din anul 2016 a scos pe străzile Oradiei utilajele de deszăpezire PREGĂTIŢI. Operatorul licenţiat de salubrizare RER Ecologic Service are 16 utilaje pregătite să intervină pentru deszăpezirea oraşului
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Dorită mai ales de cei mici, zăpada şi-a făcut apariţia şi la Oradea. În prima zi lucrătoare după sărbătorile de iarnă, străzile oraşului au fost acoperite, în sfârşit, de omăt.

Ninsoarea a ţinut aproape toată săptămâna, aşa că utilajele operatorului de salubrizare RER Ecologic Service au fost mobilizate în fiecare zi, ca să asigure orădenilor drumuri curate şi uscate.

Pe toate străzile

Primele utilaje de deszăpezire au ieşit pe străzi lunea trecută, puţin după ora 16. La cererea comandamentului de iarnă al municipiului, echipajele RER Ecologic Service au început să împrăştie materiale antiderapante solide şi lichide pe arterele din categoria Urgenţa 1, adică pe bulevardele principale, intrările şi ieşirile din oraş, precum şi pe poduri.

Ulterior, conform planului, utilajele au ajuns şi pe străzile din celelalte categorii de urgenţă, din cartiere. În total, în prima zi de intervenţie, echipajele operatorului de salubrizare au împrăştiat în oraş 465 tone de sare şi 28 tone de clorură de calciu.

Cu intensitate diferită, ninsoarea a continuat în fiecare zi, astfel că utilajele au fost mobilizate şi joi, când au parcurs toate arterele cuprinse în programul de împrăştiere de material antiderapant. La cea de-a doua trecere, RER Ecologic Service a mai folosit încă 245 tone de sare şi 12 tone de clorură de calciu.

Pe locuri, fiţi gata...

Pe lângă intervenţia utilajelor, pe străzi au mai lucrat şi aproximativ 100 de muncitori care au curăţat zăpada şi gheaţa de pe trotuarele aferente spaţiilor aparţinând domeniului public. Curăţarea trotuarelor şi aleilor din jurul imobilelor rezidenţiale este, însă, responsabilitatea proprietarilor acestor clădiri, care riscă amenzi  între 500-2.000 lei (persoanele fizice), respectiv 1.500-2.500 lei (persoanele juridice), dacă nu se achită de ea.

Prognoza meteo indică temperaturi în creştere, aşa că probabil nu vor mai apărea prea curând alte ninsori în oraş. Totuşi, utilajele operatorului de salubrizare rămân pregătite pentru intervenţii. În total, RER a echipat cu accesorii specifice lucrărilor de împrăştiere a materialelor antiderapante şi deszăpezire 16 utilaje.

De asemenea, societatea şi-a asigurat un stoc suficient de materiale, sare şi clorură de calciu. "Avem pe stoc circa 1.000 tone de sare şi 50 tone de clorură de calciu", explică directorul de producţie al RER Ecologic Service, Ionel Ban. Aşa că poate să ningă...

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON