URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 18 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
10 August 2021, 19:28

Ministrul Sănătăţii, Ioana Mihăilă: Cei care se vaccinează anti-Covid vor primi bonuri de masă de 100 de lei (VIDEO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Coaliţia de guvernare formată din PNL, USR - PLUS şi UDMR a convenit să acorde bonuri de masă pentru persoanele care se vaccinează anti-Covid-19, tocmai pentru a stimula românii să o facă, a anunţat, marţi, ministrul Sănătăţii, orădeanca Ioana Mihăilă. 

Potrivit ministrului, bonurile vor avea valoare nominală de 100 de lei.

"În ceea ce priveşte măsurile de stimulare, am agreat o măsură care a fost propusă, şi anume bonuri de masă pentru cei care se vaccinează de acum încolo şi urmează să vedem posibilităţile tehnice pentru a organiza loterii pentru persoanele vaccinate. Propunerea este de aproximativ 100 de lei pentru un bon de masă, pentru vaccinare completă – a doua doză de Pfizer sau prima doză de Johnson", a declarat Mihăilă, după participarea la şedinţa coaliţiei de guvernare care a avut loc la Palatul Parlamentului.

Ulterior, prim-ministrul Florin Cîţu a spus, la rându-i, că în coaliţie au fost discuţii despre demararea unui proiect pilot prin care persoanele care se vaccinează să primească un voucher în valoare de 100 lei.

De asemenea, va exista şi o loterie care e posibil să funcţioneze după modelul ANAF cu bonurile fiscale. Impactul bugetar iniţial este de 50 milioane lei pentru ambele proiecte, a mai spus şeful Guvernului, citat de portalul News.ro.

"Am fost de acord să începem aceste proiecte pilot, să vedem cum vor funcţiona ele, cu vouchere de câte 100 lei şi o loterie şi vom aloca şi aici bani. Banii vor veni de la Ministerul Sănătăţii, deja există un program acolo. La Ministerul Sănătăţii cel cu vouchere, cel cu loteria, cred că va trebui să mergem la Ministerul Economiei. Vom vedea în funcţie de cum merg proiectele. În iarnă au mai fost făcute astfel de programe. Am alocat sume pentru medicii de familie. Ştiţi foarte bine că acele sume nu au fost cheltuite. Propunerea mea în coaliţie a fost să pornim cu un program mai mic şi dacă resursele vor fi epuizate, vom aloca noi resurse", a explicat Florin Cîţu, marţi la finalul şedinţei coaliţiei care a avut loc la Parlament.

Întrebat când va fi implementat proiectul pilot, Cîţu a răspuns: "Eu aştept actul normativ să fie adoptat în şedinţă de Guvern şi apoi să putem să punem bazele. Cred că o să fie hotărâre de Guvern".

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
14 Comentarii
Produse proaste
Doar la produsele proaste se face reclama pe bani (stimulente)! Nu mai sunt infectii nosocomiale prin spitale, toate spitalele sunt renovate cu paturi si saltele schimbate, toate au termoizolatie, nu mai este nevoie de investitii in aparatură / ustensile, toate spitalele au risc mic de incendiu, instalatiile sunt la zi? Altă precoupare n-are doamna ministru? Pentru asta ia salariul de ministru, să facă loc în plic pe banii noștrii cu favorizarea unor firme străine? Institutul Cantacuzino de ce nu mai produce vaccinuri? Cei de la Timisoara (OncoGen) de ce nu au fost stimulati sa produca vaccinul? Bine ca folosesc acuma nemtii ideile lor. Asta e limita ei de competență, și a celorlalți. Începem să regretăm PSD-ul.
Postat 11 August 2021, 23:11 de georgemarian
Sigur ca da
Accept doar daca dupa vaccin beneficiez si de un final fericit asa ca la masajele erotice, fac si 7 doze daca e nevoi :)))
Postat 11 August 2021, 22:10 de User anonimizat
@c48j
Mai scoate capul din bula ta si uita-te in jur. Vezi campania cu mici ce succes a avut.
Postat 11 August 2021, 10:45 de unul
PIB 6%????
Unde este 6% din PIB???? UNDE???? Sunt bani pentru asemenea prostii DAR nu sunt pentru EDUCATIE??!??!!! Un popor educat = putini antivaxeri.
Postat 11 August 2021, 08:44 de sasi
SUNTETI RETARZI????
Amu serios. Daca ajungi in politica ramai fara sange *? Bonuri... vouchere... NU! DREPTURI!!!! (1.) Tratament gratuit in caz de infectie exclusiv celor vaccinati! Ceilalti vor suporta cheltuielile. (da, este constitutional ca si acciza pe tigari, de unde se platesc cica chletuielile medicale!!) (2.) Raspundere penala in caz de infectare din culpa cauzata de vatamarea sanatatii (vezi si virusul SIDA). (3.) Acces exclusiv celor vaccianti la cinema, resturante, etc. (da! daca fumezi esti scos afara! aia nu discriminare???????)... HAI SICTIR! DACA ESTI IN GUVERN TREBUIE SA FII IDIOT????? Scaunul e mai important decat sa faci ceva in viata??? Te tii de loc si nu vrei sa intri in istorie????
Postat 11 August 2021, 08:41 de sasi
penibil
multi ar fi preferat sa plateasca pentru vaccin, ar fi insemnat o asumare din partea producatorului.
Postat 11 August 2021, 07:12 de User anonimizat
excalibur
Oare CrisDumi e vaccinata sau doar pedigree ??
Postat 11 August 2021, 00:07 de Sandu2100
Teoria vaccinului
Sa se vaccineze toata lumea, cu exceptia tu insuti.Am un blocaj gramatical... In felul asta nu mai ai de la cine lua virusul.Deci,sunt pro-vaccinare. In momentul cind mai multi au acelasi rationament,problema se complica.Cit despre psd versus pnl, gindim la fel.Ca sa incheiem apoteotic,citim,in timp ce asteptam cuminti vaccinul salvator : [ https://www.gandul.ro/actualitate/compania-biontech-anticipeaza-profituri-uriase-pentru-2021-cu-venituri-estimate-la-159-miliarde-euro-startup-ul-ar-contribui-cu-05-la-economia-germaniei-19673289 ]
Postat 10 August 2021, 22:19 de excalibur
Daca numa asa merge cu prostii
Sosoaca si AUR, gratis un nou procesor marca Bill Gates:::)))
Postat 10 August 2021, 21:47 de Sandu2100
si 2 locuri de parcare gratis in locul persoanelor cu handicap
si 2 locuri de parcare gratis ,in locul persoanelor cu handicap
Postat 10 August 2021, 20:49 de spaima_trepadusilor
completare
"aproape regret ca nu suntem condusi de PSD" ... in sensul ca macar la aceia ma asteptam...
Postat 10 August 2021, 20:42 de c48j
@excalibur
nu ma intelege gresit... nu spun oamenilor sa se vaccineze sau nu ... dar chiar nu inteleg.... liderii nostrii chiar cred ca toti suntem... "vandabili" ? poate ei sunt obisnuiti cu acest stil.... in anturajul dumnealor... dar mai exista o masa de oameni care vreau sa cred ca nu se vinde sub aceasta forma.... aproape regret ca nu suntem condusi de PSD... raman total dezamagit de cei care ne conduc....
Postat 10 August 2021, 20:39 de c48j
Bonus-malus
Bonus a venit.Se pregateste malus: taxe/impozite diferentiate, penalitati si in final,amenzi drastice nevaccinatilor care vor face covid. Intr-o perspectiva mai indepartata, masuri de retorsiune a la sec.XX ,studiem la istorie,nu trebuie inventat nimic.
Postat 10 August 2021, 20:33 de excalibur
domna ministru
imi cer scuze... dar dvs realizati cat de penibili sunteti ca si lideri... cu aceste metode.... ( mititei, bonuri de masa,...etc.) chiar considerati ca in tara aceasta sunt doar oameni "semiretarzi" ?
Postat 10 August 2021, 19:50 de c48j
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6739 RON
  • 1 EUR = 4.9754 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON