URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 27 IULIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
E clar că s-a dereglat grav clima și, chiar dacă de acum înainte vom fi cuminți și nu vom mai atenta la stratul de ozon, nu vom mai polua planeta, nu vom mai împuți aerul cu noxele de la automobile, tot va mai fi nevoie de jumătate de secol pentru ca temperatura planetei să scadă.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Plicticoasa campanie electorală s-a animat abia pe final, când am avut parte și de o adevărată „lovitură de imagine”, amintind de marile dezvăluiri ce făceau „deliciul” confruntărilor politice din anii 90. Prefectului liberal Dumitru Țiplea i-a fost „extras”, din debaraua în care-l credea bine ascuns, un schelet încă urât mirositor, datând din perioada studenției...
Zic şi eu
Adrian Cris
Dacă are de returnat un credit modic, luat, să zicem, pentru o mașină, dar i se ivește șansa să cumpere și o casă la doar a șasea parte din preț, iar pentru această achiziție ar fi nevoie să contracteze încă un împrumut, sunt convins că aproape niciun om cu capul pe umeri nu ar sta mult pe gânduri, ci ar profita de posibilitatea să aibă și casa. Cu atât mai mult cu cât, repet, ar fi la nici 17% din prețul real.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că aducerea antrenorului Gustavo Aragolaza și preparatorului Maurizio Miele la FC Bihor este o mișcare strategică bună? Că va da roade?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În ultimele săptămâni, atenția publică a fost îndreptată spre reglementarea testelor rapide antidrog utilizate de Poliția Rutieră. După multe bâlbe ale guvernanților, printr-o nouă OUG s-a stabilit că permisele retrase vor fi restituite titularilor dacă în termen de 72 de ore nu sosesc rezultatele testelor efectuate la medicina legală.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
După stabilirea diagnosticului de diabet de tip 2, medicul va elabora o strategie terapeutică în concordanță cu existența factorilor de risc existenți (în principal cardiovasculari și renali), de obiceiurile alimentare și de modul de viață al pacientului. De asemenea, medicul va prescrie și unele măsuri igienico-dietetice de tratament constând într-un regim alimentar echilibrat și o activitate fizică regulată. Aceste măsuri sunt de multe ori primordiale pentru ameliorarea echilibrului glicemiei.
08 Aprilie 2024, 14:27

Ministrul Mediului avertizează: "în 20 de ani vom avea o climă similară cu cea a Greciei"

Ministrul Mediului avertizează: 'în 20 de ani vom avea o climă similară cu cea a Greciei' (Foto: arhivă)
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Ministrul Mediului, Mircea Fechet, a declarat duminică, la un eveniment la care a participat, că România pierde anual 1.000 de hectare de teren arabil din cauza deşertificării, fapt ce va afecta clima în următorii ani.

Fechet a făcut declaraţiile în cadrul Mesei Rotunde de Business şi Investiţii în România, organizate de publicaţia britanică The Economist, conform Libertatea.ro

Fechet a spus, între altele, că a vizitat regiunile afectate de deşertificare din sudul României, inclusiv judeţele Dolj şi Mehedinţi, şi a fost martor la modul în care terenurile arabile devin un pământ uscat. El a descris această zonă ca fiind "Sahara Olteniei", subliniind urgenţa necesităţii de acţiuni rapide pentru a opri fenomenul.

"E foarte greu să te gândeşti măcar cum trăieşte o comunitate dependentă de agricultură, în condiţiile în care în „Sahara Olteniei”, aşa cum o numim noi, pierdem anual 1.000 de hectare de terenuri arabile", a spus Mircea Fechet.

În ceea ce priveşte soluţionarea acestei probleme, Fechet a subliniat importanţa împăduririi rapide, menţionând că o parte semnificativă din bugetul alocat pentru fondurile de împădurire din cadrul Planului Naţional pentru Redresare şi Rezilienţă (PNRR) va fi direcţionată în sudul ţării.

"Tot experţii ne spun că, dacă nu acţionăm rapid, în România, în 20 de ani sau poate puţin mai mult timp, vom avea un climat arid, vom avea o climă similară cu clima Greciei", a continuat Fechet.

Astfel, ministrul mediului a avertizat că situaţia ar putea deveni dificilă pentru cei care trăiesc din sectorul agricol, fapt care s-ar răsfrânge apoi treptat şi în ale domenii economice, respectiv asupra vieţii tuturor românilor.

"În cele din urmă, nu este deloc reconfortant să fim martorii unei transformări atât de rapide şi profunde," a mai spus Mircea Fechet.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
3 Comentarii
daea
il mai tineti minte pe ministrul ala pitic, comunist și pripit, de la agricultura? petrica Daea? mai va amintiti cum dorea cu ardoare sa dezvolte un sistem de irigatii si toata lumea radea de el? ei uite asta e rezultatul!
Postat 09 Aprilie 2024, 17:49 de denis
Vorbește să se afle în treabă.
Spania. Anul trecut prin martie aveau incendii de vegetație din cauza secetei. Repet, din martie. Anul acesta prin martie au fost două avertizări de furtuni și zăpadă peste 1200 m. Clima e ciclică, a fost totdeauna, și va fi în continuare. Eu zic că nici peste 50 de ani nu vom avea o climă ca a Greciei.
Postat 09 Aprilie 2024, 06:54 de Vio_427
Cumpărați și voi niște cămile
Trageți o piramidă, plantați măslini și portocali.....sau investiți în sisteme de irigație
Postat 08 Aprilie 2024, 18:29 de CivisUlpianum
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5785 RON
  • 1 EUR = 4.969 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON