URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 19 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nici nu bine a fost lansată ideea unui inel metropolitan de nord, care să treacă prin cartierul Podgoria, că megieșii s-au și organizat pentru proteste. Reacția este firească - nimănui nu-i convine ca drumul să treacă prin preajma casei sale, pentru că asta înseamnă deranj, zgomot și poluare. Dar să ieși cu pancarte de genul „Accesul permis doar riveranilor” denotă cel puțin o inabilitate.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Poate ați observat, vinerea trecută a început campania pentru dublele alegeri din 9 iunie, locale și europene. Cum, nu v-ați prins? Trebuia! Au dispărut de pe străzi bannerele partidelor și ale candidaților.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 29 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare o lege care modifică Codul rutier și are o istorie interesantă. Legea va intra în scurt timp în vigoare și va permite deținătorilor de permis categoria B (valabil pentru autoturisme) să conducă și motociclete, în anumite condiții.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
12 Iulie 2012, 08:55

Miliardar din pix: Fostul şef al Inspectoratului Şcolar s-a îmbuibat cu proiecte europene

Miliardar din pix: Fostul şef al Inspectoratului Şcolar s-a îmbuibat cu proiecte europene BUGETAR OBEZ. Vă întrebaţi de ce, în plină austeritate, unii bugetari au câştigat mai mult decât înainte de tăierea salariilor? Răspunsul e simplu: ca şi în cazul Dorel Luca (foto), sumele pierdute la leafă au fost un mizilic pe lângă cele încasate din proiectele cu fonduri UE, în care PDL-istul n-a avut alt merit decât că s-a pus manager peste ele. Nu pentru că ar fi fost mai competent ca alţii, ci în baza funcţiei de inspector şcolar general căpătate politic...
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Criza, austeritatea, sărăcia - toate sunt doar pentru căţei. Nu şi pentru ştabi. O demonstrează şi fostul şef al Inspectoratului Şcolar Bihor, Dorel Luca, ale cărui venituri salariale au scăzut anul trecut cu 9.000 de lei, dar care a realizat venituri extrasalariale de 142.916 lei!

Cum a fentat Luca soarta celor 10.000 de profesori, învăţători şi educatori din judeţ al căror nivel de trai a scăzut dramatic? Simplu. În virtutea funcţiei de inspector general în care l-a cocoţat partidul, PDL-istul s-a pus manager şi coordonator pe jumătate dintre proiectele cu fonduri europene derulate de Inspectorat, a căror valoare depăşeşte 60 milioane de lei. Dar, fiindcă şi-a inclus în afacere atât soţia, cât şi prietenii, autorităţile europene au blocat toate proiectele, iar instituţia a fost obligată la returnarea banilor cheltuiţi ilegal pentru plata "muncii" acestora.

BIHOREANUL vă prezintă o nouă "poveste de succes" a unuia dintre cei care au condus, până nu de mult, o instituţie a statului pe care a folosit-o ca pe propria moşie.

Afacerea "Resurse Umane"

Că România e codaşă în accesarea fondurilor europene destinate recuperării înapoierii economice şi sociale faţă de vechile state membre ale UE este deja o banalitate. Şi, totuşi, există un capitol la care românii au excelat în "absorbţia" banilor comunitari: aşa-numitul POSDRU - Programul Operaţional Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane, unde accesarea este de 20 de ori mai mare decât, de pildă, pentru construirrea de şcoli, spitale, şosele şi căi ferate ori pentru stimularea agriculturii şi industriei. Explicaţia interesului special? POSDRU urmăreşte "îmbunătăţirea capacităţilor profesionale" ale celor implicaţi, obiectiv care, în cele mai multe cazuri, s-a "concretizat" prin organizarea de simpozioane, seminarii şi cursuri, precum şi prin realizarea de "materiale" publicitare cum sunt broşurile, pliantele, fluturaşii, şepcuţele, tricourile, prezentările în power-point şi în flip-chart...

Numai că, surpriză, caruselul s-a oprit brusc la începutul acestui an, când programul a fost blocat de autorităţile europene. În urma verificării a sute de proiecte, acestea au descoperit că în toate cazurile responsabilii acestora au tocat banii ilegal şi fără rost. Între proiectele controlate şi găsite cu bube, la loc de frunte sunt cele derulate la nivelul inspectoratelor şcolare. Săptămâna trecută, ministrul Afacerilor Europene, Leonard Orban, declara că în acest domeniu s-au comis cele mai mari abuzuri: "Au fost proiecte în baza cărora cei din zona educaţională, mai precis inspectorii şcolari, au fost incluşi în echipele de proiecte, deşi conform prevederilor legale pentru constituirea acestora ar fi trebuit să fie organizate proceduri de achiziţii publice". Altfel spus, în loc să fie selectate prin concursuri şi licitaţii, aşa-numitele echipe de proiect au fost formate din apropiaţii inspectorilor generali, care s-au pus pe ei înşişi manageri şi coordonatori. Ca să "absoarbă" cât mai mulţi bani...

Băiat deştept

De la constatările mai sus prezentate nu fac excepţie nici Inspectoratul Şcolar Bihor, nici inspectorul general Dorel Luca. Profesor de matematică, pus în funcţie de PDL, iniţial ca inspector general adjunct pe vremea Alianţei DA (după 2005), apoi ca inspector general la începutul primei guvernări Boc (PDL-PSD), Luca a avut o ascensiune politică şi profesională de invidiat. De pildă, a reprezentat PDL în Consiliul Local Oradea şi în Consiliul de Administraţie al OTL, iar anul acesta a fost pus pe lista de candidaţi la Consiliul Judeţean Bihor, e drept, doar pe poziţia 12, astfel că n-a mai fost ales.

În plină criză, Luca - băiat deştept - a reuşit să evite sărăcia căreia i-au căzut victime colegii de la catedră. Profitând că Ministerul Educaţiei a realizat mai multe proiecte POSDRU în care Inspectoratul Bihor este fie titular-beneficiar, fie partener (împreună cu alte inspectorate din ţară şi cu ONG-uri), PDL-istul s-a pus manager şi coordonator în jumătate din cele 6 proiecte, mai precis în cele în care instituţia pe care o conduce este beneficiar. Apoi, pentru că în pixul său a stat decizia, şi-a implicat în proiecte, pe bani frumoşi, soţia şi câţiva prieteni, din cadrul şi din afara instituţiei, fără să respecte procedurile...

Trei din şase

Cele 6 proiecte POSDRU derulate din 2011 la nivelul Inspectoratului Şcolar Bihor au fost pregătite pe vremea când miniştri ai Educaţiei erau Cristian Adomniţei, iar apoi Ecaterina Andronescu. E de subliniat, deci, că deşi niciun proiect nu a fost iniţiat, elaborat, redactat ori susţinut pentru obţinerea finanţării de către Luca, inspectorul general a devenit manager peste jumătate din ele.

Cel dintâi proiect manageriat de Luca este intitulat "Formarea de profesori de matematică şi de ştiinţe în societatea cunoaşterii", având o valoare de 20,89 milioane lei, în care Inspectoratul Bihor este beneficiar, iar partener Inspectoratul Bucureşti. Din acest proiect, Luca a încasat anul trecut nu mai puţin de 29.930 lei. Un al doilea proiect, intitulat "Educatori pentru societatea cunoaşterii", derulat în parteneriat cu Inspectoratul Timiş, şi a cărui valoare este de 20,94 milioane lei, i-a adus lui Luca alţi 54.407 lei, tot în calitate de manager de proiect. În fine, cel de-al treilea proiect, "A doua şansă, o nouă şansă", în valoare de 20,92 milioane lei, derulat împreună cu Inspectoratul Caraş Severin pentru "creşterea nivelului de educaţie şi formare profesională a resurselor umane etc. etc." i-a adus lui Luca alţi 58.548 lei.

06 Daniel Negrean.jpgResponsabil pe hârtie

Conform fişei postului, în schimbul celor 142.916 lei încasaţi pe cele trei proiecte, Dorel Luca a avut sarcini precum "cunoaşterea şi managementul organizaţiei, selectarea şi monitorizarea echipei de proiect, organizarea întâlnirilor de lucru, comunicare cu mass-media" ş.a.m.d. Însă, după cum susţin alte cadre didactice implicate în proiecte, nu s-a ostenit cu mai nimic pentru "succesul" acestora. "Teoretic, domnul Luca trebuia să conducă proiectele, dar practic au muncit asistenţii-manageri în locul lui. Dânsul, ca inspector general, membru în comisiile de examene, nici nu avea timp. Dacă era de făcut ceva, dădea indicaţii prin telefon sau i se aduceau actele la semnat în birou", susţine un angajat al Inspectoratului, care a dorit să nu-i fie dezvăluită identitatea.

Despre consecinţele situaţiei vorbeşte însă deschis succesorul lui Luca, Daniel Negrean (foto). "Din cauza activităţilor care au loc în această perioadă de examene, mult timp să verificăm proiectele POSDRU încă nu am avut. Din verificările făcute la Bucureşti, un lucru totuşi este cert: proiectele au fost blocate din cauza neregulilor". Şi nu e vorba de erori superficiale, ci de încălcări grave ale procedurilor şi legilor. "În proiecte sunt prevăzute activităţi care, deşi trebuiau derulate, nu au avut loc. De exemplu, nu s-au elaborat suporturi de curs, astfel încât proiectele sunt rămase în urmă. La fel de grav e că s-au găsit cheltuieli neeligibile. Într-un proiect s-au făcut cheltuieli de personal neeligibile în valoare de 100.000 de lei. Acum, banii vor trebui returnaţi. E oficial, nu sunt zvonuri, din păcate...", spune actualul inspector general.

Angajări pe alese

Cum s-a ajuns aici? În loc să respecte procedurile care impuneau ca aşa-numiţii auditori externi şi responsabilii financiari ai proiectelor să fie selectaţi fie prin concursuri (dacă erau persoane fizice), fie prin licitaţii anunţate pe SEAP (dacă se angajau firme de contabilitate), Luca a ales pe cine a vrut el. Aşa se face că actele contabile ale proiectelor nu sunt recunoscute ca legale şi, implicit, nu sunt acceptate la plată de către autorităţile europene.

Simpla parcurgere a numelor celor implicaţi în proiectele POSDRU arată că, după ce Luca s-a pus manager, a avut grijă să-şi răsplătească şi colaboratorii din Inspectorat. Astfel, inspectorul general adjunct Nicolae Ungur a fost plătit ca expert specialist în educaţie, inspectoarea generală adjunctă Kery Hajnal ca ofiţer de marketing, jurista Ramona Bacter şi Raluca Şereş ca experţi, iar Florentina Crăciun ca expert în achiziţii publice.

Mai mult, Luca şi-a plasat într-un proiect şi pe propria nevastă, Adriana Luca, profesoară la Liceul Lucian Blaga, plătită cu 7.744 lei ca expert. Se pune, însă, serios problema incompatibilităţii între doi soţi, dintre care unul manager de proiect şi celălalt expert, ambii fiind bugetari, iar proiectul fiind derulat de o instituţie publică.

La ascunzătoare

Eventuala incompatibilitate, dar şi neconcordanţa din declaraţia de avere pe anul trecut a lui Dorel Luca, se pare că a stârnit şi interesul Agenţiei Naţionale de Integritate. Asta pentru că în vreme ce din documentele de la Inspectorat rezultă că fostul şef a încasat anul trecut din proiecte 142.916 lei, în declaraţia de avere postată pe site-ul Consiliului Local (al cărui membru a fost până la alegerile din 10 iunie, Luca şi-a trecut un venit din proiectele POSDRU de numai 23.088 lei.

BIHOREANUL a cerut oficial ANI o lămurire a acestui aspect, însă Agenţia nu a trimis niciun răspuns. Pe de altă parte, atât fostul inspector general cât şi soţia sa au preferat tot tăcerea. Deşi căutaţi cu insistenţă, atât la locul de muncă, cât şi prin telefon şi prin sms-uri (fiind informaţi concret cu privire la motiv), cei doi au refuzat orice reacţie. A fost, fireşte, opţiunea lor, doar că de multe ori, cum se spune, e şi tăcerea un răspuns. Uneori chiar asurzitor...


ŞANTAJIST PENTRU BĂSESCU
Dovedit, dar nepedepsit

06 facsimil.jpgMembru important al PDL, Dorel Luca a dovedit că ştie să mulţumească partidului care l-a promovat în funcţie, chiar şi cu riscul propriei libertăţi. BIHOREANUL (facsimil) a relatat că în decembrie 2009, în campania pentru alegerile prezidenţiale, însoţit de directorul Şcolii Generale din Brusturi, Andrei Tudorescu, şi de şeful Agenţiei de Protecţia Mediului, Călin Mocan (şi aceştia membri PDL), Luca a descins la şcoala din comună să-l "prelucreze" pe profesorul Cristian Hebriştean, care îndrăznise să dea note mici unor copii ai căror părinţi erau membri ori simpatizanţi ai partidului. În finalul discuţiei, Luca i-a cerut profesorului ca, dacă nu vrea "să-şi piardă pita", din notele de 3 date odraslelor de PDL-işti să facă note de 8, dar şi să promită că va vota cu Traian Băsescu.

Întregul episod a fost înregistrat cu telefonul mobil de dascălul şantajat, astfel că Parchetul Aleşd le-a întocmit dosar penal lui Tudorescu şi lui Luca, pentru "împiedicarea exercitării libere a dreptului de vot". În mai 2010, însă, ancheta a fost clasată de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Oradea, care a dispus neînceperea urmăririi penale pe motiv că înregistrarea şantajului nu fusese realizată cu acordul judecătorilor. Ca şi cum, când mergea la şantaj, Luca ar fi avut interesul să-i anunţe pe magistraţi ca să-i poată face un flagrant în spiritul şi litera legii...

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
36 Comentarii
Dorele
Fostul inspector Dorel Luca se poate spanzura, a venit la Eminescu sa-si bată * de elevii la care predă, are un stil de tot cacatul de a preda, nu asculta opinia ELEVILOR, NU CORECTEAZA BINE TEZELE si testele.. Dacă era dupa mine, nici in invatamant nu-i mai dadeam voie. Imi doresc sa-l vad dat afara din invatamant, de preferat la inchisoare , mai bine nu venea la Eminescu sa predea. ****** in inchisoare sa putrezeasca!
Postat 12 Iunie 2013, 16:46 de Dorel Luca spanzurat
mincinosii
Mai termina cu salvati scoala din uileac ca doar stim ca tu esti cea care vrea sa distruga scoala din uileac iar acum denigrezi ca doar ii vrei postul dar din pacate pentru tine nu esti instare sa iti faci tie orele dar sa mai si conduci o scoala.Nu mai cere tu controale ca de ar veni sa te controloze pe tine .............ai lasa de dorit
Postat 16 Iulie 2012, 15:28 de parinte
mai sunt multe de spus
daca nu ar fi fost acest razboi politic,nu am fi aflat niciodata nimic..asa numai din comentarii am aflat,nu ca n-am fi stiut,de casa din Buntesti,de banii multi....multumim BIHOREANULUI ca la comentarii putem pe ascuns sa ne varsam of_ul!
Postat 14 Iulie 2012, 16:16 de oana
prea multe de spus
e adevarat comenatriul de mai jos...Ruhama si cu ISJ au macelarit toare scolile,toti elevii romani...ati luat bani pe fictive actiuni care nu s-au tinut niciodata in scoli
Postat 14 Iulie 2012, 16:10 de olimpia
tigani=LUCA
in toate proiectele te-ai lipit cu FUNDATIA RUHAMA...presa a mai scris despre DABLAGIU asta ,dar tot curat e..poate vei vorbi mata acum si despre ei...
Postat 14 Iulie 2012, 16:08 de p
of!
Doar presa poate lumina lumea.Mergeti prin scoli si vorbiti cu cei implicati in proiecte dar mai ales cu cei care nu au stiut ca scoala lor e inclusa in vreun proiect!AJUTATI-NE!
Postat 14 Iulie 2012, 16:04 de piturca
of!
Doar presa poate lumina lumea.Mergeti prin scoli si vorbiti cu cei implicati in proiecte dar mai ales cu cei care nu au stiut ca scoala lor e inclusa in vreun proiect!AJUTATI-NE!
Postat 14 Iulie 2012, 16:01 de piturca
doamneeeeeeeeeeeeeeee!
si noi avem copii si ne-am dorit MULT pt ei,dat dle LUCA ai luat de la noi si ai pus la ei...Doamne unde ti-e demnitatea de parinte!de om?ti-ai batut joc de luni intregi ,prin sali,cu niste putoi de experti
Postat 14 Iulie 2012, 15:59 de viorica
adelina!mi-ai furat banana
mare japita si dna de la Gen 11...i-a intrebati parintii cum platim noi bani pt jandarm?el oare al cui e angajat?al baiatului meu?il insoteste la poarta?nu cred ca vor pati ceva....
Postat 14 Iulie 2012, 15:56 de cocolino
mare calitate morala!
ce am ajuns?unul la care merg cu plan de lecti si imi spune ca nu e bine,ajunge cel mai mare hot al judetului!frumos!
Postat 14 Iulie 2012, 15:54 de kiwi
rusine!!!!!
in urmatorul nr ar trebui ca presa ca informeze tot judetul despre ce proiecte "s-au derulat"in scolile de la tara unde seful tot Luca era!haideti si vb cu noi,cu profesorii sa vedeti ce de bani si apoi intelegem de unde is schimba Raluca Seres de 2 ori intr-un an masina!
Postat 14 Iulie 2012, 15:52 de misu
ai luat,dar nu patesti minic
relax.....nimeni nu va pati nimic....presa a dat,a fost tam-tam 3 zile si pa!ei vor ramane cu ce-au luat si noi cu o amarat de adeverinta care nu ne foloseste la nimic
Postat 14 Iulie 2012, 15:45 de saracu
cursuri pt prosti
Dle Chirila te rog in numele a mai multor profesori daca tot ai dat acest articol mult prea adevarat de nota 10,du-te matale prin scolile din email-uri si scrie despre aceste proiecte si vei avea articole vreo 2 ani.Numai ZIARISTII ne-au dat ocazia sa ne spunem of-ul.Daca unul dintre noi zicea ceva,maine erai LIBER.Oamenii ar vb cu presa acum stim totii ca erau toate cursurile fictive!
Postat 14 Iulie 2012, 15:33 de adevarat
cursuri pt prosti
am ajuns la 50 de ani sa merg la cursuri tinute de tigan,doar ca era simpatia dlui Luca sau a graselor Ramona sau Raluca?asta e bataie de joc,am aceeasi varsta la dumneata si am stat 3 zile sa imi spuna un tigan care are locuri rezervat si la liceu si la fac cum ar trebui sa aplic o metoda?
Postat 14 Iulie 2012, 15:29 de urata
Salvati Scoala Uileacul de Beius!!!
Speram ca si PE "DIRECTORUL" de la Scoala Uileacul de Beius sa fie demis(ERA IN CARDASIE CU LUCA!) si sa mearga la postul meritat :suplinitor la Dumbravita de Codru!De asemenea rugam Inspectoratul Scolar sa efectueze un control amanuntit pentru a descoperi falsificarile nenumarate in actele acestei scoli: elevi inscrisi fictiv,deconturi de combustibil fictive si alte si alte nereguli din aceea scoala!
Postat 14 Iulie 2012, 10:35 de uileac
faceti controale
Faceti controale si la Scoala din Rieni,mai ales cand director a fost Bota Ghe. sa vedeti acolo angajari in cardasie cu Luca.
Postat 13 Iulie 2012, 21:06 de anonim
Jos directorii pusi politic!
FORMATORII AU LUAT SI EI BANI FRUMOȘI! Fraierimea a stat in bănci pierzând weenduri prin scoli, ,vezi-doamne ce minți luminate stau în fața lor! Li s-au spus niște aberații de tot rahatul! Au început să se agite isj-ul la un moment dat, de frică că a început controlul pe aceste proiecte! Lumea a simțit ceva dar doar directorii și nevestele lor, în unele cazuri, au prins bani de acolo...Acuma - JOS CU EI ȘI BANII ÎNAPOI, TOTUL A FOST O MINCIUNĂ!
Postat 13 Iulie 2012, 00:43 de Nelu
DNA
DNA unde esti pe LUCA sa-l prajesti ?
Postat 13 Iulie 2012, 00:39 de chioru
soc
Cum se poate ca un profesor suplinitor sa ii invete pe titulari cum sa predea!!!
Postat 12 Iulie 2012, 22:56 de profesor
ajunge
casa/palat/ cu 17 camere la buntesti,zeci de profesori cu media sub 4 au primit post,banii de la organizarea olimpiadei de mate banii de la parinti, banii de la investitii.GHICI GHICITOAREA MEA despre cine este vorbire
Postat 12 Iulie 2012, 22:29 de udrea
UO
Vedeti ca s-au actualizat declaratiile de avere la Universitate! Sa vedeti acolo bani castigati din proiecte.
Postat 12 Iulie 2012, 19:27 de ion A
Salvati Scoala Uileacul de Beius!!!
Speram ca si PE "DIRECTORUL" de la Scoala Uileacul de Beius sa fie demis(ERA IN CARDASIE CU LUCA!) si sa mearga la postul meritat :suplinitor la Dumbravita de Codru!De asemenea rugam Inspectoratul Scolar sa efectueze un control amanuntit pentru a descoperi falsificarile nenumarate in actele acestei scoli: elevi inscrisi fictiv,deconturi de combustibil fictive si alte si alte nereguli din aceea scoala!
Postat 12 Iulie 2012, 17:12 de uilecan
multe nelegiuiri la activ
celelalte ziare tac. Bravo bihoreanul. Oare osa scape si auma luca raluca ramona...
Postat 12 Iulie 2012, 15:13 de bihorean2
adelina coste te asteapta inchisoarea ai favorizat doar membre PDL :))
\\"Frauda nu va fi tolerată, indiferent unde se va produce\\", a subliniat la o conferinţă de presă comisarul european de luptă împotriva fraudei, Algirdas Semeta, reamintind că pedepsele pentru aceste acte variază, în ţările Uniunii Europene, de la simple amenzi la pedepse de până la 12 ani de închisoare. Bruxelles-ul reaminteşte că 90% din bugetul comunitar este gestionat la scară naţională şi că sunt multe cazurile în care s-au depistat solicitanţi de fonduri europene care prezintă informaţii false, de exemplu în sectorul agricol, sau cele în care funcţionarii naţionali acceptă mită pentru a facilita atribuirea contractelor de achiziţii publice.
Postat 12 Iulie 2012, 14:58 de inchisoarea !
oai!
ASA LUCRATI voi greu si noi am murit in scoli de frig,fara decontari,fara respect din partea elevilor.
Postat 12 Iulie 2012, 14:53 de fifi
noroc cu politica
Noroc cu politica ca va mancati intre voi dupa ca nu mai aveti loc pe scaun.Oricum ne-ati tinut la cursuri sa ne aratati cat de prosti stateam si va ascultam,ne umileam in fata unor HOTI!
Postat 12 Iulie 2012, 14:45 de raluca
ati cautat mult pana l-ati gasit?
Oricum avem noroc cu ziaristii ca altfel nimeni nu spunea nimic.Iar HOTII ISJ-ului credeau ca noi prostii-supusii lor nu am stiut cat ne-au furat pe noi.
Postat 12 Iulie 2012, 14:42 de edyna
rusine si puscarie
Ramona si Raluca doua HOATE care iti vb atat de urat!Probabil ca doctoranta de Ramona stia "multa"carte dar cei 7 ani de acasa sigur nu ii avea!ASA SA VA AJUTE DZEU cum ati ajutat si voi!
Postat 12 Iulie 2012, 14:40 de aurora
rusine
Luasi su tine si grasele ISJ pe Ramona si Raluca.Asa sa ajunga si ele ca tine!
Postat 12 Iulie 2012, 14:37 de europa
rusine
Tot ce ai luat sa ii folosesti pe insuina!
Postat 12 Iulie 2012, 14:36 de eu
nu e normal
Eu cred ca si alti inspectori nu numai Luca au incasat bani de pe urma acestor proiecte POSDRU.Oricum la selectia pentru formatori in cadrul acestor proiecte s a tinut seama de nume ,relatii nu de capacitatea acestor oameni.O prietena de a mea a incercat si ea dar nu a avut nici cea mai mica sansa.stie cineva cat au luat formatorii?
Postat 12 Iulie 2012, 13:39 de gicu
lazareni
Pai la Lazareni pe proiectul A doua sansa o noua sansa directoarea pusa tot politic, care intre timp se pare ca a vandut o betoniera in valoare de 10000 euro,la fier vechi ,a ales cadrele didactice dupa prietenii, nu dupa valoarea profesionala a acestora ,Si aici sunt in proiect sot si sotie fara nici cea mai mica problema.Despre cursanti ce sa mai vorbim ca dintr-o grupa vin 1,2 dar toti au trecut modulele...Atunci despre ce vorbim
Postat 12 Iulie 2012, 12:55 de geo
hotie la drumul mere
PE LUCA DOREL trimiteti-l sa invete tabla imultirii pe toti cei care i-a trecut el pe A DOUA SANSA prin scolile din judet ,unde impreuna cu directorii de scoli a masluit el fonduri europene fara sa se faca nici o ora verificati la scolile cu proiecte pe fonduri europene,TASAD INEU LAARENI ETC.,... SA FACA SI NAVETA pana scoleste el pe toti pentrucare s-a imbogatit
Postat 12 Iulie 2012, 12:18 de relu
mi-e greata
Mi e pur si simplu greata de ce se intampla in sistemul de invatamant.mergeam cu strangere de inima la examenele de titularizare...in urma carora nu am reusit sa am un loc in invatamant...pacat...am ramas cu un gust amar, acum si daca mi s-ar da un post cu euro cu tot in buzunar, nu as mai accepta...sistemul asta pute de ne indoaie... Pacat, sunt multi oameni capabili care ar fi fost mai buni la proiecte...si tot aceste persoane corupte iti zambesc i fata si se fac ca te ajuta....
Postat 12 Iulie 2012, 10:06 de lisa
jos orice samanta de PDL ist, Blaga plagiator !
un manager de proiect incaseaza foarte mult +salariatii si va intreb care e scopul proiectului niste hartii fara VIIITOR ? TRADATORI DE TARA< nu ma intereseaza ce spune justitia si altii dovada este clara unde sunt BANII? la romani sau in POLITICA :)))))
Postat 12 Iulie 2012, 09:37 de jos PDL!
jos orice samanta de PDL ist, Blaga plagiator !
dar sa nu mi spuneti ca nu stiati dar UDREA nenorocita cati banii a incasat din propiecte dar VASS alta nenorocita a PDL sau ADELINA COSTE alta vai de capul ei de ce credeti se doreau fonduri neramburasbile cu pretul DISTRUGERII ROMANIEI ? ca sa bage in cselel lor sata este interes personala, se numeste TRADARE DE TARA, ne au vanadut ca ei sa se IMBOGATEASCA , TRADATORI de TARA, va nenorocesc copii , va omoara copiii ca ei sa fie CINEVA , asa ceva numai in ROMANIA se poate intampla, drepturile OMULUI SUNT GRAV INCALCATE daca ii UCIZI si tu cum o fac ei TE baga la INCHISOARE, ei au voie TU ROMAN IDIOT nu ai voie :))))) tu privesti , taci si RABZI. AU furat de ne au INGENUNCHIAT.
Postat 12 Iulie 2012, 09:34 de jos PDL!
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5772 RON
  • 1 EUR = 4.9756 RON
  • 1 HUF = 0.0129 RON