În noaptea de Înviere, primarul Oradiei, Ilie Bolojan, le-a transmis orădenilor un mesaj prin intermediul paginii sale de Facebook, urându-le sănătate şi sărbători liniştite.
Conştient că anul acesta Paştele este sărbătorit într-un mod atipic de cei de acasă, edilul amintește că, totuşi, oamenii care duc o povară şi mai grea sunt cei din linia întâi de luptă contra coronavirusului.
De asemenea, Bolojan vorbeşte în mesajul său despre vârstnici şi despre cei vulnerabili, care locuiesc singuri şi aşteaptă un sprijin.
"Le mulţumesc celor care le-au dat până acum o mână de ajutor. În războaie, trupele de elită nu-şi abandonează răniţii pe front. Noi suntem o comunitate puternică şi nici un orădean nu trebuie lăsat în urmă, singur. Sunaţi-i, vă rog, şi ajutaţi-i cu ce puteţi", a transmis primarul.
Edilul a vorbit şi despre cei care au probleme cu veniturile în această perioadă, căci fie au fost trimişi în şomaj, fie au afacerile închise.
"Cu cât va porni mai repede economia, cu atât vor trece mai uşor peste greutăţi. Îi ajutăm stând în case, limitând răspândirea epidemiei, contribuind astfel la scurtarea perioadei de blocaj economic. Am încredere că luna mai va aduce redeschiderea economiei şi vieţii sociale", a transmis Ilie Bolojan.
Mesajul integral transmis de primarul Oradiei:
Dragii mei,
Sărbătorim Învierea Domnului, cea mai mare sărbătoare a creştinilor, cunoscută ca Sfintele Paşti. Lumina, bucuria şi speranţa îi sunt asociate. Familiile se adună în jurul mesei. Grijile sunt lăsate la o parte iar gândurile se leagă de fapte bune şi de recunoştinţă.
Anul acesta va fi altfel, ceea ce făceam an de an, generaţii de generaţii, nemaifiind posibil din cauza epidemiei de coronavirus. Nu mai mergem la slujbă la biserică, nu ne mai aducem părinţii la masă, nu ne mai vizităm fraţii şi prietenii. Majoritatea dintre noi vom trece peste aceste neajunsuri. Sunt însă şi oameni care au o povară mult mai grea de dus, pentru ei şi familiile lor, pentru comunitatea noastră. Gândurile mele se îndreaptă spre aceştia.
Oamenii în combinezoanele de protecţie: personalul medical din spitale, de la secţiile care se ocupă de pacienţii infectaţi, cei de la laboratorul COVID, urgentiştii, ambulanţierii şi jandarmii care menţin ordinea în centrele de carantină. Ei sunt expuşi infectării zi de zi. Pe umerii lor stă, în mare parte, sănătatea bihorenilor în aceste zile. Ei vor sărbători pe baricade. Au dovedit că ne putem baza pe ei. Le mulţumesc celor din linia întâi!
Vârstnicii şi cei neajutoraţi. Sunt mulţi care nu mai au pe nimeni sau ai căror aparţinători nu pot fi lângă ei. Stau singuri în apartamente şi în casele lor şi aşteaptă un sprijin. Le mulţumesc celor care le-au dat până acum o mână de ajutor. În războaie, trupele de elită nu-şi abandonează răniţii pe front. Noi suntem o comunitate puternică şi nici un orădean nu trebuie lăsat în urmă, singur. Sunaţi-i, vă rog, şi ajutaţi-i cu ce puteţi.
Cei peste 10.000 de oameni în şomaj sau care au afacerile închise. Cu un salariu minim şi fără rezerve, cu rate la bănci sau cu chirii care nu pot fi oprite, nu pot avea sărbători liniştite. Cu cât va porni mai repede economia, cu atât vor trece mai uşor peste greutăţi. Îi ajutăm stând în case, limitând răspândirea epidemiei, contribuind astfel la scurtarea perioadei de blocaj economic. Am încredere că luna mai va aduce redeschiderea economiei şi vieţii sociale.
Bunul Dumnezeu să vă dea tuturor sănătate şi sărbători liniştite.
Hristos a Înviat!
Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.