URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 10 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
La nivel de Oradea şi Bihor, aşa cum arată marile proiecte de investiţii, este evident că în doi-trei ani vom avea o infrastructură aeroportuară, feroviară şi rutieră absolut rezonabilă. La fel e şi cu spitalele şi şcolile, care, după ani buni de investiţii, încep să ofere condiţii mai mult decât decente.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Pe 9 iunie, românii îşi vor alege nu doar primarii, ci şi eurodeputaţii. Suntem tentaţi să ignorăm importanţa scrutinului european, deşi afacerile europene sunt de fapt afaceri interne, ale noastre. Ne privesc direct, căci şi noi putem hotărî cum sunt gestionate, trimiţând în PE 33 de reprezentanţi şi având un comisar în executivul Uniunii.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 29 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare o lege care modifică Codul rutier și are o istorie interesantă. Legea va intra în scurt timp în vigoare și va permite deținătorilor de permis categoria B (valabil pentru autoturisme) să conducă și motociclete, în anumite condiții.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
03 Iulie 2021, 16:33

Mega-operaţiune a Poliţiei Bihor. Au capturat într-o zi un escroc urmărit internaţional, un piroman, hoţi de cai, ţigări de contrabandă şi o armă clandestină

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Aproape 200 de poliţişti de la Serviciile de Investigare a Criminalității Economice, Investigații Criminale, Arme, Rutier și Ordine publică din Bihor au periat judeţul, joi, descoperind sute de abateri, dar şi persoane bănuite de infracțiuni economice, distrugeri, fapte comise cu violență şi chiar persoane urmărite internațional.

Contrabandişti, hoţi şi un piroman

Acţiunea a început în noaptea de miercuri spre joi şi s-a întins până la ora 22.00. La Chiribiş, de pildă, poliţiştii au găsit într-un autoturism condus de o femeie din Marghita 120 cartuşe de ţigări de contrabandă. În Ortiteag, poliţiştii i-au dibuit pe cei doi hoţi care, în noaptea de 5 spre 6 aprilie, în acest an, au furat doi cai dintr-o gospodărie din Tămaşda.

Tot în timpul operaţiunii a fost ridicat şi piromanul care, în februarie, a incendiat un Volkswagen Eos în parcarea subterană din blocul Ared de pe strada Ştefan Octavian Iosif. Din cauza incendiului, aşa cum şi BIHOREANUL a relatat atunci, 30 de locatari au fost evacuaţi de pompieri.

Autorul incendierii este un tânăr în vârstă de 23 ani din Oradea, care voia să se răzbune pe fosta sa prietenă. Cu capul acoperit de o glugă, a intrat noaptea în parcarea de la subsolul blocului, a stropit maşina cu combustibil şi apoi i-a dat foc, incendiul distrugând partea din față a autoturismului și tavanul parcării subterane. Prejudiciul a fost de 6.000 euro.

Tot joi, poliţiştii au descins la locuinţele a doi orădeni, o femeie şi un bărbat, ambii în vârstă de 22 ani, bănuiți de nerespectarea regimului armelor și munițiilor. În urma perchezițiilor, polițiștii au găsit o armă neletală din categoria celor supuse regimului autorizării, pe care aceștia ar fi deținut-o fără drept şi care a fost ridicată. Cercetările în caz sunt continuate de polițiștii Serviciului Arme, sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea.

Escroc din Ungaria, pitit în Oradea

Tot joi a fost găsit şi un urmărit internațional, căutat de autorităţile ungare pentru înșelăciune și constituirea de grup infracțional organizat.

Concret, bărbatul, Bak Endre, 61 ani, a făcut parte dintre bandă de escroci care au cumpărat mărfuri în numele unor firme inactive, au angajat companii de transport pentru a livra marfa, camioanele fiind însă deviate pe traseu către membrii grupării, care în final se împărţeau pe pradă. În total, gruparea a înşelat în acest fel 20 de societăţi comerciale cu sume între 1,5 milioane de forinţi şi 75 milioane de forinţi.

Bak, care se ocupa de organizarea transporturilor în cadrul grupării, a fost condamnat definitiv la 5 ani de detenţie, dar s-a ascuns în Oradea. El a fost ridicat de poliţiştii Compartimentului Urmăriri, în baza unui mandat european de arestare emis de autorităţile maghiare care au comunicat orădenilor şi locul în care se află. Schimbul de date şi informaţii a fost realizat prin Biroul Sirene - Centrul de Cooperare Poliţienească Internaţională.

Bărbatul a fost reţinut pentru 24 de ore iar vineri, Curtea de Apel Oradea a dispus arestarea lui pentru o perioadă de 15 zile, în vederea extrădării.

Sute de amenzi

În total, în timpul operaţiunii de joi, la care au participat şi jandarmi, dar şi comisari ai Gărzii Forestiere Oradea, poliţiştii au aplicat 339 de sancțiuni contravenționale, cu amenzi în valoare totală de 159.937 de lei, majoritatea, în număr de 299, pentru încălcarea Codului Rutier.

De asemenea, au fost retrase 19 certificate de înmatriculare, au fost reținute 15 permise de conducere, au fost constatate 5 infracțiuni la regimul circulației rutiere și a fost confiscat material lemnos fără documente legale, în valoare de 145 de lei.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6364 RON
  • 1 EUR = 4.9753 RON
  • 1 HUF = 0.0128 RON