URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 12 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
02 Iulie 2021, 16:11

Cu complicitatea unei funcţionare de la bancă, doi interlopi din Oradea au golit contul unui mort. Prejudiciul: 1,3 milioane lei

Cu complicitatea unei funcţionare de la bancă, doi interlopi din Oradea au golit contul unui mort. Prejudiciul: 1,3 milioane lei foto: generic, digi24.ro
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Două persoane au fost reţinute în urma unei operaţiuni desfăşurate joi de poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din Bihor, într-un dosar care vizează o escrocherie de zile mari: cu complicitatea unei funcţionare de la o bancă orădeană, doi indivizi au golit contul bancar al unui mort, prejudiciul fiind de peste 1,3 milioane lei. 

Cei doi bărbați, Răzvan Paşc, 32 ani, şi Petru Puşcaş, 43 ani, ambii din Oradea, sunt acuzaţi că, în martie 2020, au măsluit diverse documente, prin care se atesta în mod nereal că primul este împuternicit pe contul bancar al unei persoane decedate. Cu procura falsă şi cu complicitatea unei angajate a băncii, cercetate în același dosar, Paşc a efectuat apoi mai multe operațiuni financiare din contul decedatului, provocând un prejudiciu total de 1.373.300 lei.

Banii au fost viraţi în mai multe conturi bancare care i-au fost puse la dispoziţie de Puşcaş, cunoscut recuperator orădean, implicat în ultimii ani în mai multe scandaluri, bătăi şi chiar furturi. 

Escrocheria a ajuns în atenţia poliţiştilor ca urmare a unei sesizări făcute de bancă, iar joi, pentru a proba faptele, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice (SICE) Bihor, alături de cei ai Serviciului de Investigații Criminale, de la Serviciul Criminalistic, Poliția Municipiului Oradea și împreună cu luptători ai Serviciului pentru Acțiuni Speciale au desfăşurat în total 6 percheziţii domiciliare în județele Bihor și Arad, inclusiv în locuinţa funcţionarei de bancă. 

În urma scotocirilor, poliţiştii au ridicat diverse înscrisuri, medii de stocare, laptopuri, telefoane mobile, dar şi 55.000 lei, precum și 657 de cartușe cu glonț, de diferite calibre.

Petru Puşcaş şi Răzvan Paşc au fost ridicaţi de poliţiştii SICE Bihor şi reţinuţi pentru 24 de ore, fiind inculpaţi, după caz, pentru înșelăciune, fals material în înscrisuri oficiale, uz de fals, fals în declarații, participație improprie la fals intelectual, acces ilegal la un sistem informatic, efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos, spălarea banilor, respectiv complicitate la spălarea banilor.

Vineri, în jurul prânzului, cei doi erau audiaţi de procurorul Bianca Vulcan de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bihor, anchetatoarea urmând să decidă, în final, dacă va dispune ori va solicita instanţei de judecată măsuri preventive faţă de ei. 

Acțiunea de joi a polițiștilor bihoreni a beneficiat de sprijinul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
4 Comentarii
Ca să fie un prejudiciu ar trebui să existe și un păgubit.
Or, păgubitul e mort. Doar dacă banca, fiind rapace de felul ei, se consideră păgubită pentru că vrea banii fără drept, în lipsa vreunui moștenitor legal. Dacă banii vor fi readuși la banca cu pricina, rămânând la dispoziția ei, atunci e chiar vorba de o tâlhărie cu acte în regulă. Că nu-i prima dată când banca "fură" banii unor morți.
Postat 03 Iulie 2021, 10:25 de KP
@Doru2019 & FaBula
Raspunsul la intrebarile voastre (justificate) este identic: pentru ca si presa este la fel ca societatea noastra. De o mediocritate infioratoare, in care normalitatea pare sa fie o performanta greu de atins ...
Postat 03 Iulie 2021, 10:16 de oradea_mea_si_a_ta
Apară-mă de găini, că de câini nu mă tem
Dar funcționara de la bancă, de ce a rămas anonimă?
Postat 03 Iulie 2021, 07:44 de User anonimizat
De curiozitate....
De ce ar trebui sa stim numele procurorului care se ocupa de acest caz? M-as fi așteptat ca numele procurorului sa nu fie facut public, macar din considerente de protejare fizica. Imi inchipui ca cei ce sunt anchetați de persoana în cauza nu au niciun motiv s-o simpatizeze si nici sa-i pupe mana daca s-ar intalni ulterior oriunde. Bine ca numele hotilor prinsi, al pedofililor sau al altora certati rau cu legea nu il publicati, ca sa nu le lezați intimitatea.
Postat 02 Iulie 2021, 20:15 de Doru2019
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7216 RON
  • 1 EUR = 4.9709 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON