Conducerea Universităţii din Oradea a împărţit facultăţilor locurile bugetate disponibile pentru următorul an universitar. Senatorii universitari au aprobat, în şedinţa de luni, distribuirea propusă de Consiliul de Administraţie, atât pentru studiile de licenţă, cât şi pentru cele de masterat.
Potrivit preşedintelui Senatului universitar, profesorul Sorin Curilă, în proporţie de 95%, distribuţia locurilor bugetate este identică celei din anul precedent. "Diferenţa este dată de criteriile aplicate în distribuire şi anume stimularea performanţei în urma clasificării Ministerului Educaţiei în domenii de ierarhizare, a domeniilor cu şcoli doctorale şi a programelor de studii în limba engleză", a declarat Curilă pentru BIHOREANUL.
Cea mai mare parte din cele 1.600 de locuri fără taxă disponibile la licenţă au ajuns la Medicină şi Farmacie, unde vor fi 153 de studenţi, din totalul maxim de 375, care nu vor plăti taxa. La specializările din domeniul Ingineria industrială vor fi 72 de locuri bugetate, iar la Inginerie şi management 90. De asemenea, facultate de Litere are, în total, 76 de locuri bugetate.
La polul opus se află însă câteva specializări fără niciun loc bugetat, cum sunt de pildă Ecologie şi protecţia mediului ori Energetică industrială.
La masterat, cele 750 de locuri au fost împărţite între cele 79 de specializări, cele mai multe, 72 de locuri, fiind distribuite la Inginerie şi management, 40 în domeniul Geografie şi 45 la Filologie.
Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.