URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 29 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
13 Noiembrie 2018, 17:23

MCV-ul l-a enervat pe Emilian Pavel: “Nu suntem chiar toți neam de slugi”

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Europarlamentarul PSD Emilian Pavel a reacţionat după rezoluţia adoptată marţi, fireşte, în linia partidului pe care îl reprezintă, printr-o declaraţie transmisă presei.

Precizând că, în opinia sa, apartenenţa României la UE este „unul dintre cele mai bune lucruri care ni s-au întâmplat în istorie”, Pavel susţine că ţara nu trebuie „să aibă statutul de slugă în fața nimănui, indiferent că se numește Merkel, Macron, Juncker sau Timmermans”.

Bihoreanul dă vina pe opoziţia parlamentară, arătând că „prin foști procurori comuniști gen Macovei și alții lingători de clanțe – cum îi numea Băsescu” „își ridică poalele în cap în fața Europei și ne face de râsul lumii”.

Limbajul lui Pavel este, în tot cuprinsul declaraţiei, extrem de dur. „România trebuie să respingă cu toată forța această mizerie de o nedreptate strigătoare la cer! Am intrat în UE ca să i se spună Parlamentului nostru cum să legifereze și Curții Constituționale ce decizii să ia? Nu, doamnelor și domnilor! Nu suntem chiar toți și toate neam de slugi precum doamna Macovei și alții asemenea domniei sale. Și nu suntem toți proști pentru a nu fi în stare să ne dăm seama cu ce avem de a face”, a mai spus PSD-istul.

Arătând că există corupţie „şi în Belgia și în Franța și în Germania și în Austria”, Emilian Pavel mai spune că „MCV este un mecanism corupt până în măduvă de dorința de a controla și nu de a ajuta”.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
16 Comentarii
PCR transpartinic. Ep.: O recomandare a Parlamentului European. Imperios necesară
I. ”Precizând că, în opinia sa, apartenența României la UE este „unul dintre cele mai bune lucruri care ni s-au întâmplat în istorie”, Pavel susţine că ţara nu trebuie „să aibă statutul de slugă în fața nimănui, indiferent că se numește Merkel, Macron, Juncker sau Timmermans”.” 1. Statutul de slugă/iobag în cadrul UE a fost dat, cu precădere, de cei care au condus România după alegerile generale/prezidențiale din 1996; II. Propunere de RECOMANDARE pentru europarlamentarii români din Grupul Alianței Progresiste a Socialiștilor si Democraților din Parlamentul European: Eliminarea din Comisia europeană și din Parlamentul European a celor cu comportament şi mentalităţi abuzive, specifice multor guvernatori ai Indiilor de Est Olandeze, respectiv de tip fascist/hortist. 1. Frans Timmermans şi păpuşarii lui trebuie să înțeleagă faptul că România nu este o colonie a din UE. Vremea ”Epocii portocalii” a trecut. Sau mă înşel? 2. Mare noroc pe România că mai avem şi europarlamentari ca domnii Boştinaru, sau Mircea Diaconu! III. For: Frans Timmermans. 1. Vizionaţi serialul ”Grisse”. Ce mult vă asemănaţi cu anumit personaj negativ (guvernator). Ca şi comportament faţă de România. 2. Şi vremea Imperiului olandez a apus. Demult. IV. ”Bihoreanul dă vina pe opoziţia parlamentară, arătând că „prin foști procurori comuniști gen Macovei și alții lingători de clanțe – cum îi numea Băsescu” „își ridică poalele în cap în fața Europei și ne face de râsul lumii”.” 1. For Monica Macovei: Şi politrucii olandezi, spun lucruri trăznite. Dar NU în defavoarea ţării lor. Ca tine. V. Oare Emilian Pavel, băiatu’ lui tata: 1) De ce nu s-a revoltat şi când tăticu îşi pilea concurența la ansamblul de dansuri folclorice, în mod …”socialist”. Nu venise încă cu barza? 2) De ce NU s-a revoltat când colegi de partid de ai lui, erau daţi afară din serviciu şi loviţi familial în ”Epoca portocalie” de ”Portocale” ca: Mircea Gelu Budău(fost PDL, actualmente PSD?), Bara Vasile(tot PSD?), sau Pantea Felicia Livia (fost PNL, actualmente PSD) şi tovul ei de viaţă, pe motive gen: profesionalism, buzunar gol, IQ prea mare, refuz înscriere în PDL? P.S. ”Doar adevărul ne poate vindeca!” – Oana Zamfir, ”Antena 3”. Şi de europolitruci model: Frans Timmermans, Monica Macovei, preacu()vios Tőkés László!
Postat 17 Noiembrie 2018, 18:21 de stefan
Are dreptate
baiatul lui tata,nu suntem toti neam de slugi,unii suntem,recte dansul si tac'su,neam de traista !
Postat 14 Noiembrie 2018, 17:53 de nealiniat
Cosmarul gibonilor ciudosi, revizionisti
In Europa, Irlanda este singura tara cu o crestere economica mai mare decat Romania, respectiv 7.8%.
Postat 14 Noiembrie 2018, 10:24 de Alcor
Milut
Sluga supremă ar trebui sa își sape o vagauna de hobbit si să se ascundă cate zile mai are. Asta nici în avion nu mai are voie că e prost de bubuie. Prajit rău la cap că alții care inca mai cred că țara e pe drumul bun :)))
Postat 14 Noiembrie 2018, 09:39 de poiu
Ce nu știe sau nu spune clar Emilian ...
... e că în România nu a mai fost produs un act răsunător de corupție de fix 3 ani încoace !?! Toate cele adânc mediatizate și împrăștiate prin lumea largă sunt vechi și doar mai put, fiind tot timpul răscolite !?! Așa că ... problema e pusă greșit, iar România trebuie să se declare profund îngrijorată de escaladarea corupției în Europa (Olanda, Germania, Franța, Danemarca chiar ...) !?!
Postat 14 Noiembrie 2018, 09:39 de CrisDumi
Crestere economica in 2017
Ca o completare, Republica Moldova a avut in 2017 o crestere economica de 4%. E pe aceeasi pozitie cu Ungaria. Asadar, se lucreaza si acolo.
Postat 14 Noiembrie 2018, 09:18 de Alcor
Crestere economica in 2017
1. Romania: 7%, 2. Polonia 4.6%, 3. Cehia 4.3%, 4. Ungaria: 4%, 5. Bulgaria: 3.6%, 6. Slovacia: 3.4%. Nu este atat meritul politicienilor cat este meritul populatiei care munceste, plus meritul investitorilor. Nu mai raspanditi stiri negative doar ca sa va aflati in treaba. Perfect nu e nicaieri in lume. Nu mergem prea departe, vedem ce se intampla (ce nu se intampla la CJ Bihor). Trebuie alesi in functii publice oameni cinstiti, curajosi care sa apere interesul national, iar lucrurile vor merge si mai bine de atat. Din moment ce avem cea mai mare crestere economica din zona, se vede faptul ca nu ducem lipsa de specialisti. Concluzia: Fara indivizi certati cu legea in functii publice.
Postat 14 Noiembrie 2018, 08:54 de Alcor
Îl citez pe coruptul DRAGNEA
" Eu că un Roman simplu, dar nu umil, consider că pt Romania temele sunt altele , vorbim de sănătate, vorbim de educație, vorbim de infrastructură, agricultura dezvoltare economică, VORBIM DE VENITURI MAI MARI PT POPULATIE ( și aici accent pt pensionari că le mărește ), un mediu de afaceri ăăă predictibil și favorabil " . Nebunul ăsta crede că ne poate minții. Bai nebunule ne poți minții părinții, dar nu și pe noi. Târgoviște te așteaptă , cu posibilitatea cu tot. Din tot ce a spus nu avem nimic , mai rău se degradează nici întreținere nu fac.
Postat 13 Noiembrie 2018, 23:24 de Sandu1206
Mda...
Intr un fel are drept a pe patrie de MCV...prea suntem ghidati si condiționați de alții...Tot mă întreb :UE e o alianță democratica sau duce a dictatură si amestec intern?...iar cu legile pe justiție o parte sînt chiar cu dedicație...ce sa zicem chiar a întrecut comisia "Ciordache" măsură...alooo Teleormanuuul, o autostrada ceva? Un tren mai rapid? Hidrocentrale noi? spitale ?ceva pe cercetare?...cv de genu știți si voi?
Postat 13 Noiembrie 2018, 22:41 de Adrian_Preda
Comparatii
Niste indivizi necinstiti, ciudosi scriu aberatii mai jos. 1) Ungaria, este cel mai criticat si sanctionat stat din UE la Bruxelles, pe motive de coruptie si incalcari ale drepturilor omului. 2) Ungaria, face toate aceste chestii pt ca stie ca nu va fi data afara din UE, plus ca nu au in interiorul tarii vreun grup minoritar etnic mare, care la o adica sa le creeze probleme "din diferite" motive. 3) Ei sunt prostiuata Rusiei.
Postat 13 Noiembrie 2018, 22:22 de Alcor
Si asta..
Si asta e alesul nostru, si asta ne reprezinta in Europa,si asta e cel mai bun dintre noi! Vai de noi ca suntem.... ne autocandamnam la fiecare alegere! Sa nu fim slugi.... cui sa nu fim sluji? la/lui dracnea care ne vrea prosti si saraci?
Postat 13 Noiembrie 2018, 20:32 de scortosul
Săracu’
Are el saracu’ dreptate, ca nu trebuie sa fim slugi, s-au mai trezit și ei de când Victor Orbán. Dar sa spui așa ceva, unui popor care are in proporție de 99,9% mentalitate de lași și slugi, mi se pare pierdere de timp și nonsens. Azi-mâine o sa zici ca nu trebuie sa fim nici prostituata SUA, atunci sa vezi tu ce-ți iei
Postat 13 Noiembrie 2018, 19:35 de User anonimizat
baiatul asta nu ajungea casier la Trei G fara tacsu
Din pacate suntem un neam blestemat sa avem parte de politicieni ca si aceasta beizadea numita Emilian Pavel care ne face de rusine in Parlamentul European unde nu e in stare de nici o initiativa legislativa (singurul europarlamentar roman cu o initiativa legislativa devenita lege europeana este Monica Macovei!), dar nu se multumeste cu asta ci are asemenea iesiri ridicole care dovedesc lipsa bunului simt si cel mai grav dovedesc lipsa oricarei urme de respect fata de Romania si fata de cetatenii ei. Am ajuns noi poporul roman sa fim victimele unui grup infractional care ne trage in prapastie in vreme ce singura sansa de scapare o reprezinta oficialii europeni din institutiile UE pe care le ataca acest caraghios de europarlamentar ce ne face sa ne rusinam ca suntem concetatenii sai. Cum ar zice Marius Chicos Rostoganu: "Stai jos Loaza, esti un Prostovan!"
Postat 13 Noiembrie 2018, 18:54 de decalog
Pavel susţine că ţara nu trebuie „să aibă statutul de slugă în fața nimănui, indiferent că se numește Merkel, Macron, Juncker sau Timmermans
Trebuie sa fim sclavi doar in fața lui Dragnea. Și acum se pregătește un ROEXIT, pt că șeful sa nu ajungă la PÂRNAIE. Ii lăsăm să ne scoată din UE, sau facem revoluție???
Postat 13 Noiembrie 2018, 18:06 de Sandu1206
:)
Milica draga....esti prost. Si sti e ciudat? Ca never ever nici un psd-ist nu-ti sare in aparare. Inseamna ca esti chiar prost, daca pana si ei se dezic de tine. PS De ce nu-ti lasi mustata, ca mentorul tau? Ti-ar sta bine, crede-ma.
Postat 13 Noiembrie 2018, 17:58 de feedback
Asa e, Emilut, puiule!
Unii sunt (si) neam de escroci/hoti/penali si mai poti adauga! De pilda mincinosi!
Postat 13 Noiembrie 2018, 17:33 de pinonel
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6085 RON
  • 1 EUR = 4.973 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON