URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 18 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
04 Februarie 2021, 17:00

Măsuri anti incendiu la Spitalul Municipal din Oradea. Ce au descoperit pompierii, chemați de noul manager (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Noul manager al Spitalului Municipal Dr. Gavril Curteanu din Oradea, Laurenţiu Chiană, vrea să fie sigur că unitatea pe care o conduce de săptămâna trecută nu va fi locul unui incendiu care să ducă la pierderea de vieţi omeneşti, cum s-a întâmplat recent la Institutul Matei Balş din Bucureşti, dar şi că într-o asemenea eventualitate intervenţiile pompierilor nu vor fi îngreunate.

Chiană a cerut Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Crişana să execute o aşa numită intervenţie de recunoaştere, pentru identificarea vulnerabilităţilor în caz de incendiu.

Intervenţia pompierilor a avut loc joi, la clădirea din Rogerius a Spitalului Municipal, iar în urma acesteia "s-au identificat mai multe elemente care necesită a fi remediate".

Potrivit unui comunicat dat publicităţii de spital, "s-a constatat că maşinile parcate în curtea din spatele clădirii îngreunează accesul autospecialelor". Ca atare, conducerea spitalului a dispus "interzicerea imediată a accesului şi parcării" în curtea din spate a unităţii, cu excepţia autoutilitarelor care aparţin furnizorilor.

Parcarea din spatele clădirii (foto jos) era folosită mai mult de angajaţi ai unităţii spitaliceşti, care-şi lăsau acolo maşinile.

"Am rugat ISU Crişana să ne ajute în evaluarea căilor de acces ale autospecialei cu scară pe toate laturile Spitalului Municipal, clădirile de pe strada Coposu, astfel încât să identificăm care sunt eventualele vulnerabilităţi în situaţia nedorită a izbucniri unui incendiu. Concomitent am cerut personalului spitalului şi o evaluare în interior, pentru a verifica dacă şi în ce condiţii s-ar putea face evacuarea pacienţilor pe uşile de acces", a declarat Laurenţiu Chiană pentru BIHOREANUL.

În urma incendiului produs săptămâna trecută la Institutul Matei Balş din Capitală au murit 12 pacienţi, fapt care a ridicat în spaţiul public problema siguranței în spitalele românești.

Aşa cum BIHOREANUL a mai scris, reprezentanţii spitalelor din judeţ şi cei au autorităţilor cu atribuţii de control au avut, miercuri, la Prefectură, o şedinţă în care au dezbătut concluziile unor verificări făcute în cadrul acestor unităţi în luna noiembrie a anului trecut. Problemele sunt serioase. În esenţă, şase clădiri nu au deloc autorizaţie de securitate la incendiu, două staţii de oxigen din secţii de terapie intensivă prezintă neconformităţi, iar unele dintre unităţi nu ar putea să îşi evacueze pacienţii imobilizaţi.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6739 RON
  • 1 EUR = 4.9754 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON