URMĂREȘTE-NE PE
LUNI, 29 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
La fel cum creștinii ortodocși scot anual moaștele sfintei Paraschiva la Iași, tot așa, la patru ani, în perioada electorală, liberalii apelează la moaștele prorocului Ilie, mai exact Ilie Bolajan, ca să întărească credința în activul de partid.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
04 Decembrie 2023, 18:35

Marcel Boloș a pus în buget banii pentru majorările de pensii. Ce spune ministrul bihorean despre impozite și taxe

Marcel Boloș a pus în buget banii pentru majorările de pensii. Ce spune ministrul bihorean despre impozite și taxe foto: Facebook / Marcel Boloș
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Ministrul Finanţelor, bihoreanul Marcel Boloş, susține că în bugetul de stat pe 2024 sunt cuprinse şi cheltuielile cu majorarea pensiilor, a salariilor profesorilor, dar și investiţiile, mai ales cele prin programul Anghel Saligny. Potrivit acestuia, vor fi zero creşteri de taxe şi impozite.

Declarațiile au fost făcute după ce ministrul ar fi discutat luni cifrele într-o ședință a grupului parlamentar al PNL.

„Prima componentă de buget este cea cu referire la cheltuielile cu pensiile, atât pe componenta de ajustare a acestora cu inflaţia de la 1 ianuarie, cât şi recalcularea de la data de 1 septembrie pentru cuprinderea acestor sume în buget, lucru pe care l-am menţionat în cadrul şedinţei pentru a avea siguranţa sursei de finanţare pentru aceste tipuri de cheltuieli. Deci, banii pentru ceea ce înseamnă atât ajustarea, cât şi recalcularea pensiilor au fost cuprinşi în proiectul de buget pentru anul 2024. Apoi, al doilea lucru este cel cu privire la drepturile profesorilor şi la ceea ce înseamnă cheltuielile suplimentare ale bugetului de stat, urmând ca să se convină asupra mecanismului de ajustare şi de indexare sau majorare a salariilor profesorilor în zilele următoare şi să avem, din acest punct de vedere, o decizie finală. Aici discutăm de impactul bugetar suplimentar pe care l-au generat şi îl generează revendicările profesorilor pentru majorările salariale", a afirmat Marcel Boloş, potrivit HotNews.ro.

Boloş a mai spus că în bugetul pe 2024 vor fi cuprinse şi investiţiile, mai ales pentru programul Anghel Saligny și a reiterat că PNL este un apărător al pilonului 2 de pensii.

Tototdată, ministrul a susținut că anul 2024 „va fi anul cu zero creşteri de impozite şi taxe”.

În privinţa surselor de finanţare, Boloș a precizat că va intra în vigoare Legea 296 cu măsurile fiscal-bugetare şi la nivelul Ministerului de Finanţe se derulează, în prezent, un amplu proces de implementare a măsurilor de digitalizare, respectiv modulele de fraudă.

Potrivit lui Boloş, vor fi implementate proiectele de digitalizare pentru factura electronică, începând cu data de 1 ianuarie 2024, pentru casele de marcat fiscale, căreia îi va fi implementat modulul de fraudă, după cum mai arată HotNews.ro.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
3 Comentarii
inteleg din titlu ca a facut OP din cont personal. multumim bolos
dupa aia inteleg ca in 2024 vom avea zero cresteri de taxe si impozite. total fals taxele si impozitele cresc incepand cu 01.01.2024 ca masurile au fost adoptate in 2023 e alta treaba dar cand ai un singur neuron si ala obosit spui tampenii speram ca la biserica va comunica mai bine ca la minister vedem ce aberatii spune de fiecare data.
Postat 05 Decembrie 2023, 19:15 de Traian
Despre ce majorare e vorba? Bateți câmpii rău-rău.
BNR și INS au anunțat oficial în iunie 2023 că rata inflației pe 2022 a fost de 16,4%. Acest 13,8% care se va aplica, este sub nivelul anului de referință. Așadar, nu-i vorba de nicio creștere, ci de o actualizare sub pragul inflației reale. Restul sunt povești, iar noua lege va arăta, la aplicare, că pensiile nu cresc ... ci scad în cifre reale.
Postat 05 Decembrie 2023, 08:08 de KP
Măscăriciul ăsta a pus banii de pensii în bugetul de anul viitor?
Dar cum a făcut asta? A golit pușculița personală și i-a adus de acasă? Sau doar a făcut ce știe el mai bine ... să ia din pix, de la capitolul TVA unde gaura e totuna că-i mare sau foarte mare, tranferând scriptic niște acei bani la Fondul CAS. Măcar nu ne mai aduceți aminte că există această imitație de ministru, că numai rău faceți imaginii PNL și așa extrem de șifonată, de când cei precum Johannis, Orban, Câțu, Ciucă, Bogdan, Funeriu, Gorghiu, Turcan, Birta, etc, etc ... au pierdut complet contactul cu realitatea.
Postat 05 Decembrie 2023, 08:01 de KP
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6373 RON
  • 1 EUR = 4.9765 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON