URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 29 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
23 Iulie 2014, 19:55

Mang: Toţi oamenii de afaceri îşi doresc scăderea CAS

0 clipuri
0 audio
0 fisiere
După ce marţi seară premierul Victor Ponta a prezentat cifrele pe care nu i le-a spus preşedintelui Traian Băsescu, despre efectele ori consecinţele reducerii CAS, liderul PSD Bihor, Ioan Mang, a repetat şi în teritoriu informaţiile.

Într-o conferinţă de presă susţinută miercuri la sediul PSD Bihor, Mang a spus că, în calitate de om de afaceri, care în 1991 a înfiinţat o companie de IT, s-a confruntat întotdeauna cu problema costurilor de muncă. "Orice reducere a CAS înseamnă un elan, vine în sprijinul întreprinderilor private. Profitul este cât este, dar costurile pe muncă sunt fixe şi în fiecare lună trebuie să le plăteşti", a declarat Mang. Liderul PSD a şi exemplificat: pentru un euro plătit angajatului, angajatorul are costuri de 1,8 euro.

"Toţi oamenii de afaceri, români şi străini din România, îşi doresc scăderea CAS. Domnul Traian Băsescu spunea că economia se va duce, că vor scădea încasările la buget. Nu. Întotdeauna când s-au scăzut costurile, încasările la buget au crescut, pentru că scăderea taxelor înseamnă de fapt un elan dat firmelor private", a spus Mang.

Potrivit liderului PSD, reducerea CAS de la 1 octombrie va aduce beneficii pentru bugetul de stat: încasarea a 1,3 miliarde de lei prin crearea noilor locuri de muncă, a 1,24 mld lei din TVA-ul rezultat în urma cheltuielilor făcute de firme cu banii rămaşi după reducerea CAS, a 4 mld lei din restanţele firmelor intrate în insolvenţă ori a 1,9 mld lei prin scăderea evaziunii cu 10%.

Săptămâna trecută, preşedintele Traian Băsescu a făcut publice înregistrările discuţiei cu premierul Victor Ponta şi ministrul Finanţelor Ioana Petrescu pe tema reducerii CAS, arătând astfel că cei doi lideri ai Executivului nu au prezentat argumente privind această măsură.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
9 Comentarii
Copiistii
Plagiatorii sunt PRO sau CONTRA?
Postat 26 Iulie 2014, 11:26 de SARGON
REPLICA
Iarasi vorbeste Ioan Mang PLAGIATORUL PSD?Vorbind din experienta lui de patron capitalist mascat intr-un lider socialist localbihorean plagiator sa ne spuna totusi de ce nu si-a platit oameni din firma cu lunile , acestia alegand in ulktima instanta sa parasesca firma , pt ca apoi fortat de imprejurari sa-i plateasca numai si nuimai sa nu-i plece din firma , sa ne raspund totusi la acesta intrebare!:))=)) Revenind la subiectul articolului ` un plagiator din Bucale spune altui plagiator bihorean sa-i spuna ideile local in Bihor ca sa-si faca campanie electorala , cam acesta ar fi toata conferinta de presa PSD Bihor si rostul ei si al PLAGIATORULUI PSD Ioan Mang.UN partid PSD este un partid de militanti social democrati care lupta pt cei mult si saraci pt drepturile si libertatile lor ,nu-i un partid de sefi si patroni ( ca si Ioan Mang PLAGIATORUL PSD) care lupta pt interesul lor personal si buzunarul lor ...si asta-i un citat Ion Iliescu spus inaintea membrilor simpli saraci si cinstiti din PSD la un congres al PSD.Revenind ..Plagiatorul mic Ioan Mang apara pe plagiatorul mare Victor Viorel Ponta ca asa-i in partid mai nou !Acesta este opinia lui Romanul Simplu.
Postat 24 Iulie 2014, 09:21 de Romanul Simplu
Vrajeala ieftina si comunista
Copy Paste la ce a spus seful sau, de fapt ce ne mai miram pt ca amandoi au fost acuzati de plagiat. Noroc la Dumnezeu ca ORADEA nu este pe mana voastra ca ne-ar lua dracu pe toti
Postat 24 Iulie 2014, 08:24 de coco
Plagiatorii
Doamne ....cum se ajuta intre ei plagiatorii astia !
Postat 24 Iulie 2014, 08:16 de MARCEL
Copy-paste la copy-paste
"Mang: Toţi oamenii de afaceri îşi doresc scăderea CAS". Ma da bine stie asta ce vor toti oamnii de afaceri. O fi Mama Omida, o fi simtit ceva in urina sau o fi dat copy-paste la vrajala sefului sau ?
Postat 24 Iulie 2014, 08:15 de Mama Omida
"Profitul este cât este ...", declară şeful de la PSD Bihor !?!
Nu este, cu alte cuvinte, pentru cei care fac afaceri fără a avea suport politic !?! Este doar pentru cei care au "abonament" !?! De acord cu scăderea CAS la angajator dar mai există şi cei care trebuie să acopere "găurile", adică aproape 5 milioane de angajaţi care plătesc din ce în ce mai mult la capitolul <taxe şi impozite aferente persoanelor fizice>, ceea ce înseamnă că mai mult iei decât dai !?!
Postat 24 Iulie 2014, 03:11 de Ca®p III
indoieli
intr-adevar ca exista o astfel de teorie demostrata si in practica, ii spune curba lui Khaldun-Lafeer . m-ar bucura gandul ca dl mang ar avea cunostinte despre ea. dar am sincere indoieli ca aceasta teorie se poate aplica in guvernarea psd-ista. parca oamenii astia nu au habar despre nimic, nu au experienta in nimic si le lipseste si constiinta ca sa se retraga, dar si rusinea ca sa taca.
Postat 24 Iulie 2014, 00:58 de Tudor
Expirat
si mai vor ceva toti... legat de tine...
Postat 23 Iulie 2014, 23:16 de Phoenix
vocea lu' pacala
taci dracului, nici tu nu te crezi ce zici...
Postat 23 Iulie 2014, 22:52 de TDS
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6085 RON
  • 1 EUR = 4.973 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON