URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 20 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
20 August 2020, 17:32

Mai puţine ambuteiaje pe centura Oradea! Prefectura anunţă că au fost finalizate lucrările planificate pentru anul acesta

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Şoferii care folosesc Centura Oradiei pot răsufla mai uşuraţi. Prefectura Bihor a anunţat, joi, că au fost finalizate principalele lucrări de întreţinere planificate pentru acest an, urmând ca, în perioada următoare, să fie trasate marcajele rutiere.

"Lucrările de turnare a covorului asfaltic, în valoare de 3.503.606 lei, au fost realizate de către Drum Construct SRL, iar turnarea straturilor de asfalt rutier subţire (şlam bituminos) a fost realizată de SAT Reabilitare Reciclare SRL, valoarea contractului fiind de 590.052 lei. Urmează etapa de realizare a marcajelor rutiere şi efectuarea recepţiei de către beneficiar", arată un comunicat al reprezentantului Guvernului în teritoriu.

Aşa cum BIHOREANUL a mai scris, lucrările la şoseaua de Centură a Oradiei au început în 22 iunie, la comanda Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere, generând ambuteiaje în tot oraşul. Iniţial a fost cuprins de lucrări tronsonul dintre Bulevardul Ştefan cel Mare şi sensul de pe Calea Sântandreiului, iar mai apoi și tronsonul dintre magazinul Brico Depot (cel din Nufărul) şi până la sensul giratoriu de la intersecţia cu drumul care duce spre Metro.

"Încep să apară rezultatele eforturilor noastre susţinute de a pune în grafic lucrările privind infrastructura rutieră a judeţului. Această lucrare este aproape de predare, urmează să se finalizeze şi altele, foarte importante pentru economia Bihorului", a declarat prefectul Dumitru Ţiplea, citat în comunicat.

Totuși, nu scăpăm cu totul de ambuteiaje. Aglomeraţia va continua în zona Ogorului, în care Porr Construct lucrează la noul pasaj din dreptul Pieţei 100. Săptămâna trecută lucrările ajunseseră aici la 51%, constructorii începând săpăturile piloţilor foraţi care vor susţine pasajul. Structura pasajului va fi susţinută de 48 de piloţi ai căror execuţie este în curs de realizare.

După cum se știe, pe durata lucrărilor, circulaţia dinspre Cluj spre Borş a fost deviată pe strada Islazului, situată între cartierul Europa şi viitoarea sală polivalentă, traficul desfășurându-se cu greutate, spre îngrijorarea riveranilor, care se tem că dacă acum ies destul de greu din cartier, din luna septembrie, după reluarea şcolii, va fi şi mai dificil.

"Până la începutul anului şcolar, pe 14 septembrie, sperăm să aducem traficul pe bretelele ocolitoare ale pasajului, acum în lucru, astfel încât să nu mai provoace deranj în vecinătatea zonei rezidenţiale", a declarat săptămâna trecută directorul tehnic al firmei Porr Construct, Emannuel Iohan Reitmaier.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
10 Comentarii
Băieții deștepți, contribuabilii proști
Pentru lucrarea executată costul real al constructorului e undeva la un sfert din pretul incasat. In acte se ridică pe la jumatate, dar tot rezultă un profit impozabil de 100 la 100. Cum lucrarea e proastă va necesita refacerea ei pe aceleași cheltuieli. De data asta cică plătește constructorul. Adică încă un sfert și ceva din ce a încasat. In acte se înregistrează aceasta cheltuiala în aceeasi proporție ca la început, și astfel în loc de profit constructorul realizează pierdere. Săracul de el! Nu numai că nu plătește impozit, dar eu zic că ar trebui subvenționat de la buget că păstrează locurile de muncă. Ferească Dumnezeu să se facă drumurile ca lumea, și la timp! Ce, vreți să crească numărul șomerilor?
Postat 21 August 2020, 23:31 de User anonimizat
Adrian_Preda
Constructorul greșește, constructorul plătește, altă lucrare nu mai primește. La noi, indiferent de cine-i la putere, ratații ăștia sânt ținuți în brațe. Apoi intervine dubla balanță, dacă guvernul era pesedist și reprezentantul lui, prefectul, era pesedist, propaganda îi crucifica. Inadmisibil.
Postat 21 August 2020, 12:20 de oradeaveche
platit bine, lucrat bine.
opusul unui lucru facut prost nu este sa nu il faci, ci sa il faci bine. de platit se plateste bine. de ce nu s-ar lucra la fel? pe langa sosele, gurile de canal de pe sucevei sunt horror, la fel cele din cantemir spre nufaru.
Postat 20 August 2020, 22:36 de roger
CrisDumi
ieri dimineață Orban, te invita la o cafea pe centură, era vrăjeală, te punea la munca Orban::::))))
Postat 20 August 2020, 22:27 de Sandu2100
Oradeaveche
Sa ne intelegem nu sunt nici Pnl-ist nici Psd-ist...sunt un simplu cetatean care dorește ca Romania sa fie o țară curată, bogata si civilizată. Nu prefectul a turnat asfaltul!!! Vinovat e constructorul pentru prostia calitate si cei care au recepționat asfaltul asta ondulat ca naiba! Pe langa asta ca e ondulat au apărut și gropi in el ceea ce denotă că nu s a folosit un asfalt calitativ....Mare prostie ce au făcut ca l au recepționat...zici ce e drum de țară
Postat 20 August 2020, 21:40 de Adrian_Preda
Nici eu n-am inteles
de ce s-a returnat asfaltul pe centura. In afara de vesnicele capace de canal care se surpa in Iosia pe portiunea OMV-giratoriu Santandrei, restul e lucru facut sa fie facut desi nu era necesar! Erau alte drumuri care necesitau asfaltari, dar, ma rog, cineva tot a luat decizia asta. Poate ar trebui intrebat care au fost motivele...
Postat 20 August 2020, 21:07 de Kid
Pentru "guvernul meu" s-a încheiat anul !?!
Restul rămâne de făcut cu noua guvernare ... cu alți bani și altă distracție !?!
Postat 20 August 2020, 21:00 de CrisDumi
În concluzie mai bine nu se asfalta
Mai bine nu se făcea ::::)))
Postat 20 August 2020, 19:58 de Sandu2100
Adrian_Preda
Bine ai venit în lumea calității lucrărilor liberale.
Postat 20 August 2020, 18:54 de oradeaveche
Ati stricat centura
Asfaltul nou turnat este mai denivelat cu mult ca cel existent.!!! Este o lucrare foarte prost făcută!!!
Postat 20 August 2020, 18:21 de Adrian_Preda
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON