URMĂREȘTE-NE PE
DUMINICĂ, 15 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
11 August 2020, 13:06

Realizat 51%. Constructorii au început lucrul la piloţii foraţi care vor susţine pasajul de la Piaţa 100 din Oradea (FOTO / VIDEO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Constructorii au început marţi săpăturile piloţilor foraţi care vor susţine pasajul de la Piaţa 100 din Oradea. Structura pasajului va fi susţinută de 48 de piloţi a căror execuţie este programată să se desfăşoare în următoarele două săptămâni.

"În momentul de faţă lucrările la pasaj sunt realizate în proporţie de 51%. Dacă acestea vor continua în ritm susţinut, la sfârşit de an pasajul va fi dat în folosinţă, iar circulaţia pe şoseaua de centură se va desfăşura fără restricţii", a declarat viceprimarul Florin Birta, marţi, în cadrul unei conferinţe de presă desfăşurate la faţa locului.

Până la începerea şcolii...

Pe durata lucrărilor, circulaţia pe şoseaua de centură dinspre Cluj spre Borş a fost deviată pe strada Islazului, situată între cartierul Europa şi viitoarea sală polivalentă.

Traficul auto se desfăşoară cu greutate, spre îngrijorarea riveranilor, care se tem că dacă acum ies destul de greu din cartier, din luna septembrie, după reluarea şcolii, va fi şi mai dificil.


Conform aprobării date de Comisia tehnică pentru probleme de circulaţie din cadrul Primăriei, restricţiile de circulaţie au fost aplicate pentru 90 de zile.

La insistențele municipalităţii, constructorul se va strădui să amenajeze bretelele de ocolire a pasajului în termen de 45 de zile, astfel încât traficul auto să revină pe şoseaua de centură la începutul toamnei.

"Până la începutul anului şcolar, pe 15 septembrie, sperăm să aducem traficul pe bretelele ocolitoare ale pasajului, acum în lucru, astfel încât să nu mai provoace deranj în vecinătatea zonei rezidenţiale", a declarat directorul tehnic al firmei Porr Construct, Emannuel Iohan Reitmaier.


Înainte de termen

Potrivit directorului, noul pasaj de pe şoseaua de centură ar putea fi dat în folosinţă înainte de sfârşitul anului, chiar dacă termenul de predare din contractul de execuţie este luna aprilie a anului 2021. "Dacă vremea ţine cu noi, ne putem lua angajamentul că pasajul va fi finalizat până la sfârşitul acestui an", a spus Reitmaier.

Pasajul suprateran de la Piaţa 100 va avea sub el treceri de pietoni cu semafoare acţionate prin buton şi o pistă pentru biciclete. Pista va fi amenajată de-a lungul străzii Universităţii, inclusiv în zona cartierului Europa, unde riveranii îşi vor retrage gardurile construite abuziv la limita de proprietate, pentru a face loc noii amenajări.

Potrivit contractului de execuţie semnat de municipalitate cu firma Porr Construct, lucrările, în valoare de 30 milioane lei plus TVA, ar trebui finalizate în primăvara anului viitor.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
"gardurile construite ABuZIV la limita de proprietate"
toate bune si frumoase, dar cum e legea, ca 1m din proprietate desi e a ta in acte trebuie sa pui gardul mai in spate, sa fie trotuar public pe proprietatea privata, dar proprietarul sa fie obligat sa plateasca impozit si sa igienizeze si mentina proprietatea?
Postat 12 August 2020, 19:00 de unu
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7332 RON
  • 1 EUR = 4.9708 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON