URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 27 IULIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
E clar că s-a dereglat grav clima și, chiar dacă de acum înainte vom fi cuminți și nu vom mai atenta la stratul de ozon, nu vom mai polua planeta, nu vom mai împuți aerul cu noxele de la automobile, tot va mai fi nevoie de jumătate de secol pentru ca temperatura planetei să scadă.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Plicticoasa campanie electorală s-a animat abia pe final, când am avut parte și de o adevărată „lovitură de imagine”, amintind de marile dezvăluiri ce făceau „deliciul” confruntărilor politice din anii 90. Prefectului liberal Dumitru Țiplea i-a fost „extras”, din debaraua în care-l credea bine ascuns, un schelet încă urât mirositor, datând din perioada studenției...
Zic şi eu
Adrian Cris
Dacă are de returnat un credit modic, luat, să zicem, pentru o mașină, dar i se ivește șansa să cumpere și o casă la doar a șasea parte din preț, iar pentru această achiziție ar fi nevoie să contracteze încă un împrumut, sunt convins că aproape niciun om cu capul pe umeri nu ar sta mult pe gânduri, ci ar profita de posibilitatea să aibă și casa. Cu atât mai mult cu cât, repet, ar fi la nici 17% din prețul real.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că aducerea antrenorului Gustavo Aragolaza și preparatorului Maurizio Miele la FC Bihor este o mișcare strategică bună? Că va da roade?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În ultimele săptămâni, atenția publică a fost îndreptată spre reglementarea testelor rapide antidrog utilizate de Poliția Rutieră. După multe bâlbe ale guvernanților, printr-o nouă OUG s-a stabilit că permisele retrase vor fi restituite titularilor dacă în termen de 72 de ore nu sosesc rezultatele testelor efectuate la medicina legală.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
După stabilirea diagnosticului de diabet de tip 2, medicul va elabora o strategie terapeutică în concordanță cu existența factorilor de risc existenți (în principal cardiovasculari și renali), de obiceiurile alimentare și de modul de viață al pacientului. De asemenea, medicul va prescrie și unele măsuri igienico-dietetice de tratament constând într-un regim alimentar echilibrat și o activitate fizică regulată. Aceste măsuri sunt de multe ori primordiale pentru ameliorarea echilibrului glicemiei.
23 Februarie 2024, 16:30

Mai au de învățat: La simularea Evaluării Naționale, 6 din 10 elevi din Bihor nu au luat notă de trecere la matematică!

Mai au de învățat: La simularea Evaluării Naționale, 6 din 10 elevi din Bihor nu au luat notă de trecere la matematică! (sursa foto: medium.com)
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Elevii de clasa a VIII-a din Bihor trebuie să se pună cu burta pe carte, dacă vor note bune la Evaluarea Națională.

Rezultatele simulării examenului arată că au luat note peste 5 la matematică doar 38% dintre elevi, după cum a anunțat vineri Inspectoratul Școlar Județean. Cu alte cuvinte, doar 4 din 10 elevi au promovat această probă.

La limba română, note peste 5 au luat 68% dintre elevi, iar la limba maternă 73%. În tot județul, s-a obținut o singură notă de 10, la matematică.

În total, la toate probele simulate, au participat 4.179 de elevi bihoreni.

„Rezultatele obținute la simulare sunt analizate în fiecare unitate de învățământ prin discuții individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, ședințe cu părinții, precum și la nivelul consiliului profesoral, în vederea adoptării unor măsuri pentru îmbunătățirea performanțelor școlare în perspectiva examenului din vara acestui an”, a transmis IȘJ Bihor.

Toate școlile bihorene vor trebui să transmită Inspectoratului și un raport de analiză a rezultatelor, însoțit de un plan de măsuri menit să optimizeze rezultatele la examenul care va avea loc în vară.

Rezultatele obținute de elevii din Bihor se înscriu în trendul național. Potrivit unei informări făcute de Ministerul Educației, 42% dintre elevii din toată țara au luat minim 5 la matematică, 74% au promovat proba de limba română și 83% au fost notați cu cel puțin 5 la limba maternă.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
5 Comentarii
Unii vor mai progresa
Cei mai slabi pregatiti vor face muncile mai abrutizante si mai prost platite. Intodeauna a fost la fel cu toate ca unii pe aici isi exrima frustrarile de ordin personal, nerealizarile personale pretinzand ca a venit pototpul, sfarsitul lumii, etc.
Postat 24 Februarie 2024, 17:32 de Riviera
@poiu
52- 2x(25-5) Acesta a fost testul suprem, picat de majoritatea elevilor! Ai dreptate, ordinea operatiilor se invata in clasele primare. P.S. Un sadic ar fi bagat 25 sub radical de ordinul doi si ar fi ridicat paranteza la puterea 1000 !
Postat 24 Februarie 2024, 10:57 de pinonel
6 din 10 e de bine, nu-i de rău.
Rezultă că 60% dintre actualii elevi au șanse să facă mulți purici prin politica autohtonă.
Postat 24 Februarie 2024, 09:01 de KP
Pinonel
Ce mai conteaza notele, ziua trece, leafa vine, scaunu-i cald si maine. Tu crezi ca in contextul actual al tarii, ea are nevoie de intelectuali? De oameni culti? Nu, au nevoie de prosti care sa lucreze pe salarii mizere, care sa ia aia 100 de lei sa voteze un anume "cantintat". Si cand inmultesti prostii, aia cititi ori se pierd printre ei si ajung sa nu mai conteze, ori se complac si li se alatura. Dascalii au vina lor, sinistra educatiei cu noile module, a scos tezele din program. Cantareau prea mult la medie si ramaneau in scris. Asa ca se dau note, stim si noi subiectivitatea, nu? La examene au bagat compuneri (eu alea le făceam in clasele 1-4, nicidecum la capacitate sau bac) pt ca se pot nota complet aleatoriu, baremele sunt de genu "a scris min 150 cuvinte?". Citeam ca subiectul 1 matematica era ceva mega simplu, de clasa a doua. Un sfert nu l-au trecut. Un sfeeert? Ordinea efectuarii operatiilor. Pai aia ce fac in "veata" daca se termina bateria la aifon si nu mai au calculator? Sau daca nu mai mere chatgpt sa le faca referatu, in care personajul din baltagul a luptat in al doilea razboi mondial (culmea, desteptul de elev asa l-a si predat la o scoala din oras unde rata de promovare bac e in top). Astia ne sunt viitorul, acuma pare logic pilonul 2 si 3 de pensii. Si eventual un cont de economii, ceva investitii pe termen lung, de preferat in afara tarii.
Postat 24 Februarie 2024, 06:33 de poiu
Evident e vina dascalilor!
Si-au cheltuit energia cata o aveau pe greve/proteste, mai precis pt bani. Loazele de elevi, abia au asteptat s-o fenteze cu invatatul. Daca ar fi luat 70% peste 5, dar cu note de 5,6 sau 7 am fi zis ca la clasa s-a lucrat, dar acasa au tras chiulul. Nu ma mir de rezultate! 1. PISA n-a mintit, noi ne-am mintit! 2. De ce nu se spune de unde provin dascalii, cum de la examenele de titularizare e plin de note de 1 si 2, basca sleahta de copiagii prinsi?!
Postat 23 Februarie 2024, 17:47 de pinonel
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5785 RON
  • 1 EUR = 4.969 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON