URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 19 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Iată că telenovela dintre președintele Consiliului Județean Ilie Bolojan și un grup de cetățeni din Cheriu începe să capete accente tragice. Deși șeful județului le-a oferit un inel, e drept, un inel metropolitan care trecea prin terenurile lor, cei din Cheriu n-au apreciat gestul romantic și l-au târât prin tribunale, pe motiv că le tulbură posesia și buruienile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Ca în fiecare an electoral, o grămadă de aleși își schimbă partidul care i-a ajutat să-și câștige mandatele, perioada pre-electorală fiind comparată cu sezonul de Mercato din fotbal. Atât doar că, deși numitorul comun cu fotbalul sunt banii, în politică ar trebui să conteze și factorul moral. Cum aleșilor nu le pasă, însă, de așa ceva (de doctrine și ideologii nici vorbă, iar de fair-play nici atât), alegătorii n-au decât să spună că politica e prostituție, dar să meargă totuși să-i voteze.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Așa cum am mai arătat anul trecut, în octombrie 2023 Înalta Curte de Casație și Justiție a pronunțat o decizie obligatorie, extrem de importantă, prin care a stabilit că asiguratorul RCA care nu își respectă obligațiile legale trebuie să fie obligat să plătească penalități de întârziere de 0,2% pe zi de întârziere, adică peste 70% pe an, din suma stabilită de instanță cu titlu de despăgubiri.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
14 Ianuarie 2021, 07:57

"Maestrul" Lele, bătăuşul: Avocatul Alexandru Lele, mare proprietar imobiliar în Oradea, într-un nou scandal violent cu vecinii (FOTO / VIDEO)

'Maestrul' Lele, bătăuşul: Avocatul Alexandru Lele, mare proprietar imobiliar în Oradea, într-un nou scandal violent cu vecinii (FOTO / VIDEO) CA UN APUCAT. Camerele de supraveghere din curtea familiei Negrean au surprins descinderea lui Alexandru Lele, imaginile arătându-l cum s-a îndreptat vijelios spre vecină, a smucit-o şi a încercat s-o lovească peste faţă, nimerindu-i însă braţul şi pieptul. Ca să se răcorească, a făcut-o cum i-a venit la gură, "curvă" şi "zdreanţă", iar pe soţul ei "gunoi" şi "puşcăriaş", chit că bărbatul n-a fost condamnat vreodată. Poate va fi, acum, Lele însuşi...
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Fost procuror până în 2010, apoi avocat cu faima câştigată nu la bară, ci prin scandaluri, Alexandru Lele a încheiat anul trecut cu tămbălău, aşa cum l-a şi început.

În ajun de Revelion, şi-a agresat o vecină, dansatoare la Ansamblul Crişana, pe care i s-a pus pata fiindcă refuză să-i vândă casa pentru a-şi extinde proprietăţile în zona ultracentrală a Oradiei, la doi paşi de Piaţa Ferdinand. "De fiecare dată când ne intersectăm pe stradă ori în curte cu Lele sau cu fiul lui, Laurenţiu, dacă nu dau în mine, mă înjură în toate felurile", se plânge femeia de şicanele pe care i le face avocatul şi unul dintre cei doi fii care i-au moştenit apucăturile.

Lele a fost "eroul" şi altor scandaluri cu vecinii, cele mai recente în primăvara lui 2020 şi în toamna lui 2019, când a şi fost încătuşat de poliţişti, dar acum riscă o condamnare penală. Agresiunea e probată cu înregistrări video, greu de contrazis chiar şi de cel mai iscusit avocat...

Peţitor imobiliar

Alexandru Lele, avocat OradeaDe un deceniu şi jumătate, fostul procuror Alexandru Lele (foto) îşi dezvoltă în zona 0 a Oradiei un mic "cartier" folosind metode josnice. În 2005, când locuia într-un apartament cu 4 camere pe strada Postăvarului nr. 10, ca să pună mâna pe încă unul alăturat, tot cu 4 camere, şi-a adus mama sexagenară de la ţară şi a măritat-o cu bătrânul care stătea în el, pentru ca la moartea acestuia să-l moştenească. În final, n-a reuşit, pentru că vecinul fusese doar chiriaş al Primăriei, care a recuperat locuinţa.

În câţiva ani, Lele s-a înstăpânit pe alte locuinţe, cumpărându-le de la proprietarii în vârstă: o casă cu intrare din strada George Coşbuc, plus imobilele de la numerele 3, 4, 5 şi 8 de pe Postăvarului. De cele mai multe ori, s-au plâns vecinii, fostul magistrat i-a hărţuit aşa încât, ca să aibă linişte, i-au vândut lui casele, preferând să se mute. De exemplu, când a cumpărat locuinţele de la nr. 3, Lele a băgat într-una chiriaşi ţigani care i-au făcut zile fripte unei bătrâne ce rămăsese ultima locatară în curte, până când a cedat şi aceasta, vânzând.

"Investitor" pentru turism

Laurențiu Lele, arhitect, fiul avocatului Alexandru LeleCea mai recentă achiziţie, din august 2019, e o serie de cinci apartamente în curtea de pe Postăvarului nr. 5, peste drum de casa de la nr. 10 în care locuieşte Lele şi unul dintre cei doi fii ai săi, Laurenţiu Lele (foto). Student la Construcţii şi Arhitectură, juniorul s-a apucat anul trecut să le modernizeze în vederea închirierii. "După ce cumpără locuinţele, Lele le modernizează şi le închiriază în sistem booking pentru turişti", spun vecinii.

Lucrările au început cu un scandal încă în curs. Motivul? În curte a mai rămas familia Getei şi a lui Dumitru Negrean, artişti la Ansamblul Folcloric Crişana, care cumpăraseră o casă în 2010, iar în 2015 au extins-o atât prin supraînălţare, cât şi construind un nou corp de clădire. Cei doi au obţinut iniţial o autorizaţie de la Primărie, dar pentru că familia s-a mărit cu încă două fetiţe gemene, ajungând la 6 copii, au făcut o greşeală pe care de atunci Lele o exploatează în favoarea sa: în loc să se limiteze la construirea unui singur nivel, conform autorizaţiei, soţii Negrean i-au adăugat şi un etaj. Bineînţeles, avocatul i-a reclamat la Primărie.

Reclamant pârât

Geta Negrean, artistă Ansamblul Crișana, vecină Alexandru Lele"Ca să intrăm în legalitate, am făcut proiect modificator, dar Lele, ca vecin, nu şi-a dat acordul. Dimpotrivă, l-a trimis pe fiul Laurenţiu să ne propună să-i vindem lui, pe bani puţini, şi să plecăm", spune Geta Negrean (foto). Refuzat, avocatul şi-a asmuţit chiriaşii asupra ei, un scandal cu ţipete, înjurături şi ameninţări soldându-se în toamna lui 2019 cu intervenţia Poliţiei, care a descins la faţa locului. Fiindcă Lele era violent, a fost încătuşat atunci şi amendat cu 6.000 lei.

Conflictul a continuat şi în februarie 2020, când Lele s-a apucat de renovarea celor cinci apartamente şi de racordarea lor la sistemul de termoficare. Dar, cum de data asta cel care nu avea autorizaţii a fost chiar el, Negrean şi-a luat "revanşa" şi l-a reclamat şi ea. Rezultatul? Un nou scandal, pentru stingerea căruia au intervenit trei echipaje de Poliţie. La final, Lele jr. s-a şi ales, de altfel, cu o plângere penală făcută de Poliţia Locală la Parchetul Oradea, pentru executarea de lucrări neautorizate în zona protejată a centrului istoric.

Nucul discordiei

Relaţiile dintre familiile Lele şi Negrean s-au încins şi mai tare în ultimele zile ale anului trecut. Pe 29 decembrie, după o furtună care a făcut ca ramurile unui nuc crescut în curte să-i lovească acoperişul şi burlanele, Geta Negrean a sunat la 112, solicitând pompierilor să îndepărteze crengile periculoase, unele rupte de vânt, cu atât mai mult cu cât copacul crescuse pe partea ei de proprietate. "Pompierii au venit, dar au zis că intervin doar pe domeniul public. Mi-au spus că noi nu putem tăia nucul complet, fiind specie protejată, dar toaletarea este permisă", a explicat femeia BIHOREANULUI.

În aceeaşi zi, soţul ei s-a urcat pe casă, să taie trei crengi crescute la câţiva centimetri de construcţie. Atât doar că, de cum s-a apucat de treabă, în curte a apărut Laurenţiu Lele, care a început să filmeze ostentativ cu telefonul şi s-o insulte atât pe ea, cât şi pe bărbat. Apoi, şi-a adus maşina, ţinută în curtea de peste drum, unde locuieşte, şi a parcat-o sub nuc. "A adus-o de-al naibii, să-i îngreuneze munca soţului, care a trebuit să lege crengile cu funii şi să le scoată prin casă, aşa încât să nu cadă pe maşina lui Lele", spune Geta Negrean.

Murdari la gură

Situaţia a degenerat în jurul orei 16.50, când în curte şi-a făcut apariţia, vijelios, însuşi Alexandru Lele. Cum perimetrul e înţesat cu camere de supraveghere, primele instalate de Lele, celelalte puse de vecini ca să aibă şi ei imagini în eventualitatea unor noi scandaluri, scena a fost înregistrată atât video, cât şi audio.

"De cum a intrat pe poartă, a început să-l înjure pe soţ, care era pe acoperiş, concomitent înaintând spre mine în viteză. M-a luat de umeri şi m-a smucit, apoi a ridicat palma să mă lovească. Dacă din instinct nu-mi puneam mâna în faţă, mă plesnea peste cap", povesteşte femeia, spusele fiindu-i confirmate de înregistrări. "Puşcăriaşule! Gunoiule! Ordinarule! Cum tai nucul, mă? Ăsta-i al meu. Bă, puşcărie, bă!", se aude, clar, şi sonorul.

În loc să-şi potolească tatăl, Lele jr. a îmbrâncit-o şi el pe femeie şi a lovit-o peste mâna dreaptă, în care aceasta ţinea telefonul. Au urmat, apoi, o serie de insulte şi înjurături din partea avocatului: "proastă", "nemernică", "nenorocită", "în p... la mă-ta", "scroafă ordinară", "curvă", "să-i sugi p... lui Pista". Fiul i-a ţinut şi el isonul, dar cu apelative mai lipsite de "elocvenţă"...

"Nu înjuraţi în prezenţa noastră"

Văzându-şi soţia agresată, Dumitru Negrean a coborât de pe casă şi a dat să se îndrepte spre cei doi Lele, dar femeia l-a oprit şi a sunat la 112, cerând ajutorul Poliţiei. "Poliţiştii de proximitate cunosc scandalurile pe care Lele le-a mai făcut şi, după o plângere pe care am depus-o în septembrie, conducerea Poliţiei Municipiului mi-a răspuns că «starea conflictuală semnalată a fost luată în evidenţe, urmând a fi monitorizată». Un echipaj a şi sosit cam în 5 minute", povesteşte femeia.

Nici după apariţia agenţilor, însă, Lele nu s-a calmat, continuându-şi înjurăturile, până când unul dintre ei l-a atenţionat: "Nu mai înjuraţi în prezenţa noastră".  În final, cei doi Lele au fost nevoiţi să se retragă şi ambele "tabere" au fost invitate pe a doua zi, pentru declaraţii, la Poliţie, unde avocatul a şi fost amendat cu 500 lei, zice femeia, pentru tulburarea liniştii.

La Parchet

După ce în seara incidentului s-a dus la UPU fiindcă a început să i se umfle mâna şi să aibă dureri pe partea stângă a corpului, tot a doua zi, pe 30 decembrie, Geta Negrean a solicitat şi un consult medico-legal, încheiat cu concluzia că suferise un "traumatism cranio-cerebral minor, contuzie toraco-abdominală şi fractură fără deplasare col chirurgical humerus stâng", plus contuzii pe cotul şi antebraţul stâng, dar şi "fractură coastă HT stânga", leziunile necesitând între 25 şi 30 zile de îngrijiri medicale. Săptămâna trecută, victima lui Lele încă purta un corset ortopedic. "Voi angaja un avocat şi o să depun la Parchet o plângere, pentru infracţiunea de loviri şi alte violenţe", spune Negrean, făcând referire la fapte sancţionate cu închisoare între 6 luni şi 5 ani sau cu amendă penală.

Contactat de BIHOREANUL să se explice cum de i-a venit ideea să agreseze o femeie, avocatul Alexandru Lele a preferat, ca de obicei, să înjure şi să invite şi reporterul în "p... mea". Probabil singurul său organ important, pe care uneori îl foloseşte, după cum se vede, împreună cu muşchii, în locul creierului...


IUBITOR DE SCANDALURI
Bătăuş, dar şi bătut

Suspendat din magistratură în 2002 sub acuzaţia că ar fi săvârşit acte de corupţie, Alexandru Lele a fost cel mai mediatizat procuror din Bihor. Eroizat într-un film fiindcă a intrat în conflict cu fostul premier Adrian Năstase după ce a dispus arestarea lui Adrian Tărău, fiului fostului prefect PSD Aurel Tărău, pentru contrabandă cu produse petroliere, Lele a fost acuzat totodată că, de fapt, l-ar fi şantajat pe afacerist. După suspendare, câţiva ani a făcut-o pe jurnalistul la Gazeta de Oradea, folosind informaţii dobândite din vremea când era procuror pentru a-şi bălăcări colegi de breaslă şi pentru a se victimiza.

Seria scandalurilor cu vecinii a început-o în 2007 când, intersectându-se cu omul de afaceri Radu Pentie pe treptele imobilului în care funcţiona atât redacţia Gazetei, cât şi firma acestuia, l-a înjurat, alegându-se însă cu o corecţie fizică pe care acesta i-a administrat-o bărbăteşte.

Tot în 2007, Lele s-a remarcat într-un incident petrecut pe strada Postăvarului, după ce doi bărbaţi şi-au parcat maşinile în dreptul casei sale. Înarmat cu o bâtă, a vandalizat una dintre maşini şi i-a lovit pe cei doi, apoi s-a refugiat în casă, iar la final tot el a depus o plângere împotriva lor.

În ultimii ani, mai mulţi vecini de pe strada Postăvarului s-au plâns BIHOREANULUI că sunt terorizaţi de Lele, pentru a-i determina să-i vândă locuinţele. O asemenea declaraţie a făcut-o săptămâna trecută şi Sorban Istvan, un octogenar care locuieşte la nr. 6, susţinând că Lele l-a reclamat la Primărie fiindcă a făcut gălăgie tăind lemne de foc, i-a blocat accesul la pivniţa unde le depozita, l-a înjurat şi a tăiat stâlpii de pe trotuar, aşa încât turiştii pe care îi cazează să-şi poată parca maşinile în dreptul casei sale.

Până în prezent, niciuna dintre plângerile împotriva lui Lele nu s-a soldat decât cu amenzi, pe care avocatul le-a contestat.

Vezi mai jos filmarea scandalului cu vecinii de pe Postăvarului! Atenție, limbaj licențios!

 

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
7 Comentarii
Lelelele
Asta înseamnă să fi mafiot si sa te distrezi pe banii statului...poate se gaseste un vecin sa l tempereze :)) sau poate Lelișori si cei doi pufuleți ai lui își dau seama ca nu duc cu ei nimic pe lumea cealaltă si ca viata cu cât e mai simpla cu atât e mai frumoasă. Dar se pare ca cei 7 ani de acasa i a făcut la FF( fără fregventa) iar școlile ulterioare au fost deageaba. În loc să ti vezi de viata linistit ca esti un babalac si pufuleți tai sa stea in banca lor ca e departe zmardoiala de ei la ce fizic dezordonat plimba picioare lor....În locul lui pufule m as gândi la o soluție de dezaburit borcanele in caz ca port masca nu sa sar la bătaie cu borcanele pe ochi...Civilizați va măi ca suntem in 2021...iar daca s a umflat aluatul in voi haide ti toti trei la mine sa va frământ puțin și poate,poate va scot zmardoiala din cap si o sa mi mulțumiți mai târziu.
Postat 14 Ianuarie 2021, 16:26 de Adrian_Preda
”eroizat intr-un film”
prinde la popor, cu filme faci din orice bou erou. Totusi, fiecare om are capacitatea sa fie si bun si rau, si nimeni nu e perfect bun si nici total rau. Problema e ca amenzile astea minime de 500 lei, 6000 lei, nu il invata nici o lectie cand la final trage linie, si cu toate intimidarile iese pe plus, cu 6 case in plus, pe bani marunti. Daca e recidivist, sa ii dea si politia niste amenzi mai ridicate...
Postat 14 Ianuarie 2021, 15:14 de unu
Alte păreri
Da, exact, as vrea să știu ce părere are Crisdumi....
Postat 14 Ianuarie 2021, 14:40 de mechanic
Sunt curious
Le face cineva ceva?
Postat 14 Ianuarie 2021, 13:34 de User anonimizat
INCREDIBIL
Nu pot crede ca sunt unii "intelectuali" care au un asemenea comportament.Revoltator......ceea ce pot face acesti indivizi.Chiar nu-i poate opri nimeni?? Ceea ce-i si mai rusinos, comportamentul fiului....Ce fac banii din oameni?!Jalnic
Postat 14 Ianuarie 2021, 11:30 de adevarat
Norocos.
Poate află autorul cum a demolat imobilul de pe Coșbuc să își facă parcare, cu sau fără acordul primăriei, totuși vorbim despre centrul istoric protejat, deși de multe ori îi doar pe foaie.
Postat 14 Ianuarie 2021, 08:48 de User anonimizat
LELE - UN MARE CRETIN
Lele a luat o razna rau de tot.... si nu poate fi oprit nici de politie nici de justitie... si iar o sa ia o bataie ca in filme cum a mai patit
Postat 14 Ianuarie 2021, 08:42 de TanarSiNelinistit
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5614 RON
  • 1 EUR = 4.9715 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON