URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 12 OCTOMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Iată că ucenicul și-a întrecut maestrul! Cine credea că odată cu plecarea lui Ilie Bolojan de la Primăria Oradea se va așterne liniștea peste oraș, că buldozerele nu vor mai trece prin sufragerii, că picamerele vor fi duse la topit și prin urbe vor zburda exclusiv bicicliști și trotinetiști înecați în clorofilă s-au înșelat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Cam așa se jură un personaj dintre cele care, la ordinul încă președintelui Iohannis, au făcut posibilă coaliția PSD-PNL. Nu se numește Gâgă, ci Rareș Bogdan. „Guvernăm împreună, dar nu participăm la treburile coaliției, nu mai există colaborare între noi și PSD”, zicea acesta joia trecută.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Cu cine vă gândiți să votați pentru funcția de președinte al României dintre numeroșii candidați?











De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În sistemul de drept românesc, așa cum arătam săptămâna trecută, accesul la justiție, cu unele excepții, nu este gratuit. Pentru a ajunge să îți expui pretențiile în fața unui judecător, în prealabil trebuie să bagi, mai mult sau mai puțin, mâna în buzunar.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
31 Decembrie 2015, 14:19

Mădălina Ghenea, hulită după ce a lăudat regimul Ceauşescu

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Mădălina Ghenea a declarat pentru revista GQ Italia că pe vremea fostului dictator românii o duceau mai bine, în ciuda restricţiilor pe care acesta le impunea populaţiei

Ghenea a postat alături de o fotografie sexy pe Instagram o parte din interviul pe care l-a acordat italienilor. "Ceauşescu a condus un regim (comunist), dar toată lumea avea ce să mănânce şi nu exista o prăpastie între cei bogaţi şi cei săraci", a spus românca.

Declaraţiile i-au atras multe critici. "Să ai ce să mănânci nu e totul în viaţă. Lumea are ambiţii. Cum poi venera un regim comunist? Doar dacă ai o mentalitate închisă...Îmi pare rău, Mădălina, dar ai dat un răspuns depăşit", i-a scris unul dintre followeri.

După ce prietenii virtuali s-au arătat indignaţi de spusele acesteia, frumoasa româncă a încercat să se scuze spunând că nu asta este părerea ei, ci a fost întrebată care este părerea părinţilor ei despre regimul comunist prin care a trecut România, potrivit B1 TV.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
2 Comentarii
Pe cine supără adevărul celor spuse de Mădălina Ghenea?
I. "Să ai ce să mănânci nu e totul în viață. Lumea are ambiții. Cum poţi venera un regim comunist? Doar dacă ai o mentalitate închisă...Îmi pare rău, Mădălina, dar ai dat un răspuns depășit", i-a scris unul dintre followeri. 1. Se pare că în ţara celui care a scris rândurile de mai sus, nu s-au prea ”plimbat” tancurile lui Stalin. Dar nu oștirile otomane. Datorită şi celor trei Ţări Române. 2. Respectivul știe oare cine a vândut România lui Stalin? A auzit cumva de ”Acordul de procentaj”-înțelegerea dintre I.V. Stalin și Winston Churchill, în octombrie 1944 la Moscova? 3. Respectivul știe oare câte italience, au trebuit să se culce cu ocupantul nazist, respectiv cu eliberatorul american/englez, pentru o bucată de pâine, respectiv pentru mâncare? 4. În România nu a fost un regim comunist. A fost un regim bolșevic. Cine tot îi tot confundă pe Marx și Engels, cu Stalin, Beria, Gheorghe Gheorghiu Dej, Ana Pauker, Elena Ceaușescu și slugile lor politruco-securiste este nu cunoaște realitatea. II. ”Ceaușescu a condus un regim (comunist), dar toată lumea avea ce să mănânce și nu exista o prăpastie între cei bogați și cei săraci”, a spus românca. 1. Cu excepţia noţiunii de comunism, Mădălina Ghenea are mare dreptate. 2. O simplă comparaţie între bunăstarea unui prim secretar al unui CJ al PCR, a unui director de mare unitate economică, sau a unui şef de IAS/CAP dinainte de 1990, cu a unui muncitor (calificat) din acea perioadă, este edificatoare. Raportaţi aceasta la actuala situaţie: cum trăiesc cei din nomenclatura PCR transpartinică de astăzi (ex: Videanu, Udrea & co) raportat la cei ce lucrează la salariul minim pe economie, respectiv la numeroşii şomeri şi executaţi silit în mod abuziv în folosul mafiei imobiliare, care include numeroase ”gulere albe” bine bugetate din România de astăzi. 3. Pe vremea lui Nicolae Ceausescu, câţi români au murit de foame? Dar după 1989? III. În loc de concluzii: 1. Mădălina, ai avut mare dreptate. Nu ai ce retracta. 2. Argumentează cele mai de sus și cu niște poze. De exemplu: luxul bolnăvicios din locuinţele îmbuibaţilor de astăzi, raportat la cel al nomenclaturii de partid şi de stat/securitate din vremea lui Nicolae Ceauşescu.
Postat 03 Ianuarie 2016, 14:17 de stefan
Sigur..
Avea părinţi cu funţii ce le dădea voie să aibă ce muuuuulţi dintre noi atunci nu aveam.
Postat 01 Ianuarie 2016, 18:09 de crisan
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5521 RON
  • 1 EUR = 4.9759 RON
  • 1 HUF = 0.0124 RON