URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 26 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
14 Septembrie 2021, 08:31

Lucruri esenţiale pentru garderoba de toamnă

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Toamna ne întoarcem la jachete, hanorace şi adidaşi, la dovleci şi petreceri de Halloween şi la gustul aromat al gutuilor.

Dacă nu te-ai pregătit deja pentru toamnă, am pregătit o listă cu câteva lucruri care nu ar trebui sa-ţi lipsească din garderobă.

Geci, jachete şi paltoane. Vremea este răcoroasă chiar şi în primele zile de toamnă, aşa că trebuie să ai în dulap cel puţin o jachetă subţire pentru acest anotimp. Din blugi, din tercot, din piele sau din material impermeabil, cu cât mai multe, cu atât mai bine. Vei fi pregătit pentru orice activitate. Pentru ţinutele elegante, alege un palton sau un pardesiu subţire, de lungime medie.

Hanorace şi bluze cu mânecă lungă. Sunt zile în care vrei să te relaxezi, să alergi sau să faci diverse activităţi în jurul casei.  Pentru aceste activităţi, ai nevoie de ţinute lejere, care să îţi ofere confort şi să te ferească de frig. Alege hanorace potrivite stilului tău pe care le vei putea purta chiar şi iarna.

Pantalonii de trening. Sunt perfecţi pentru zilele în care îţi doreşti să te relaxezi. În excursii, acasă sau în vizită la părinţi, pantalonii de trening sunt alegerea ideală.

Tenişi şi adidaşi. Pentru ţinutele din timpul zilei, la birou, la cumpărături sau chiar la petreceri, o pereche de adidasi din piele sunt potriviţi pentru toamnă. Pentru ţinute mai moderne poţi purta tenişii preferaţi chiar şi cu un sacou şi cu blugi.

Tricouri polo. Sunt alegerea potrivită pentru o ţinută de birou, în zilele în care nu vrei să porţi cămaşă. Le poţi purta în zilele însorite de toamnă cu o geacă sau cu o jachetă.

Ghete şi bocanci. Pentru zilele ploioase, când toamna se va întâlni cu iarna, o pereche de ghete te va proteja de frig şi de ploaie. Alege modele potrivite ţinutelor tale şi mizează pe materiale de calitate. Pentru drumeţii optează pentru o pereche de bocanci care să te ajute să eviţi accidentările şi să-ţi ofere confortul necesar.

Sacouri. Sunt un accesoriu important din garderoba de toamnă. Chiar dacă nu preferi stilul elegant, un sacou te ajută să obţii o ţinută modernă, de zi. Alege-ţi cel puţin două modele şi poartă-le cu blugi şi pulovere subţiri sau tricouri.

Pulovere. Toamna este sezonul puloverelor. La baza gâtului, cu nasturi sau sub formă de hanorac, există modele potrivite pentru orice tip de ţinută. Le poţi purta cu o cămaşă pentru un aspect mai elegant sau poţi alege un model cu nasturi pentru zilele în care temperaturile se modifică. Alege-ţi măcar câteva modele, divers colorate şi păstrează-le în dulap şi pentru sezonul de iarnă.

Dacă alegi produse de calitate, majoritatea lucrurilor pentru toamnă, le poţi purta şi iarna. Aşa că poţi fi generos cu bugetul.

(advertorial)

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6386 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON