URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 14 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Au fost anunțate firmele înscrise la marile lucrări pentru fluidizarea traficului pe axa Magheru-Magazinul Crișul - Gară. Așa că, după licitații și contestații, s-ar putea ca, de pe la mijlocul anului viitor, întreaga zonă să fie răvășită, iar circulația, bulversată. 
Zic şi eu
Adrian Cris
Spre deosebire de concetățenii care dobândesc brusc experiență juridică la orice controversă pe legi (în pandemie nu au devenit mulți medici?), nu știu dacă surprinzătoarea decizie a CCR de anulare a alegerilor prezidențiale este izvorâtă numai și numai din sfânta literă a Constituției...
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți de acord cu decizia Curții Constituționale de a anula alegerile prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Întrucât cea mai fierbinte temă a zilei este alegerea președintelui pentru un mandat de 5 ani, este important de știut ce poate și ce nu poate face președintele. În primul rând, președintele este cel care desemnează candidatul la funcția de prim-ministru, în urma consultărilor cu partidele politice. Odată însă ce prim-ministrul este numit, ca efect al acordării votului de investitură de către parlament, acesta devine practic „șeful” administrației din România.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
16 August 2020, 11:28

Luceafărul se pregăteşte pentru noul sezon în Liga a III-a, dar situația desfășurării unor competiții rămâne incertă

Luceafărul se pregăteşte pentru noul sezon în Liga a III-a, dar situația desfășurării unor competiții rămâne incertă (Foto: generic, arhivă)
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Întrucât se apropie startul unui nou sezon în fotbalul românesc, echipa Luceafărul Oradea se pregăteşte de o nouă participare în Liga a III-a.

Elevii antrenorului Ciprian Dianu se antrenează încă din 23 iulie, de când au început pregătirile, respectând regulile impuse de autorităţi, la Baza Sportivă Luceafărul din Sânmartin.

Tehnicianul orădean, care conduce şedinţe de pregătire în grupuri de câte zece jucători, are la dispoziţie un număr de 24 de fotbalişti dintre care, majoritatea tineri.

Din lotul ediţiei trecute de campionat au mai rămas doar opt jucători. Este vorba despre portarul Răileanu şi jucătorii de câmp Gunie, Drăgan, V. Costea, Gheban, Tirla, Tămaş şi Ştef. Pe lângă aceştia au mai fost promovaţi jucători născuţi în anul 2003 de la grupa de juniori a clubului, pregătită de Dorin Mudura. Este vorba despre portarul Nergheş şi jucătorii Higyed, Baicu şi Tomuţ. De asemenea, de la LPS Bihorul au fost aduşi: Berdea, Abagiu, Jurcuţ, Marina şi Lacatâş.

Pe lângă aceştia a mai fost adus Cioflan de la Ştei şi Toderici de la Beiuş. Lotul este completat şi cu doi tineri fotbalişti austrieci, născuţi în anii 1999 şi 2000, aduşi în probe de la Admira Waker II.

Antrenorul echipei Luceafărul, Ciprian Dianu, spune că mulţi dintre jucătorii tineri aflaţi acum la pregătire cu Luceafărul sunt în probe, iar cei care vor da randamentul dorit vor fi cooptaţi în lot. Conform tehnicianului orădean, dintre jucătorii din sezonul trecut, sunt şanse să revină la echipă şi Norbert Papp, Maxin, D. Pop şi Mintaş.

Antrenorul Ciprian Dianu conduce câte un antrenament pe zi, de luni până sâmbătă, ajutat de secundul Roland Novak, antrenorul cu portarii Ioan Papp Deac, preparatorul fizic Bogdan Guler şi maseorul Mihai Cherman.

Jucătorii de la Luceafărul se gândesc şi la jocuri amicale, însă, deocamdată sunt mai greu de programat, din cauza situaţiei provocate de pandemia de coronavirus, care prevede respectarea regulilor impuse de autorități.

După cum a anunţat Federaţia Română de Fotbal, noul sezon în Liga a III-a este programat să debuteze pe 29 august, dar este greu de crezut că echipele din fotbalul mic vor putea să respecte protocoalele medicale impuse de Federaţie, care după spusele lui Dianu ar costa până la 10.000 euro lunar, bani folosiți pentru testarea echipelor tot la un interval de 7 zile.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7332 RON
  • 1 EUR = 4.9708 RON
  • 1 HUF = 0.0121 RON