URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 19 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
13 Octombrie 2018, 14:59

Luceafărul s-a revanșat: 4-1, sâmbătă, acasă cu CS Balotești! (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

După eșecul rușinos de marți de la Ploiești, fotbaliștii de la Luceafărul Oradea au reușit să se reabiliteze în fața propriilor suporteri, sâmbătă, când au întrecut acasă, la Sânmartin, formația ilfoveană CS Balotești, cu scorul de 4-1. Victoria este cu atât mai importantă cu cât survine în fața unei contracandidate la evitarea ultimelor locuri ale clasamentului ligii secunde.

Dacă prima repriză a fost echilibrată, cu ambele combatante trecându-și în cont câte un gol, în partea a doua bihorenii s-au dezlănțuit, au dominat, și-au creat o serie de ocazii și, ce e mai important, au marcat trei goluri.

Intrat în minutul 40, în locul lui Vasile Pop, decarul Claudiu Codoban a fost omul meciului, a dat două pase de golul și a înscris un gol splendid, în minutul 70, printr-un șut de la 22 de metri.

Cei care au deschis scorul au fost totuși oaspeții, în minutul 35, prin atacantul Alexandru Stoica, acesta învingându-l pe portarul Moga, cu un șut pe jos din colțul careului mic.

La un minut după introducerea lui Codoban pe teren, acesta l-a servit perfect în fața porții pe tânărul George Paraschiv, care din 2 metri a îndeplinit o simplă formalitate, restabilind egalitatea, în minutul 41.

După pauză lucrurile s-au schimbat substanțial, Luceafărul a fost „vioara întâi”, și-a creat o serie de oczii, din care a reușit să înscrie de trei ori. Mai întâi, în minutul 52, după centrarea de pe stânga a lui Codoban, același George Paraschiv l-a învins cu o lovitură de cap, din 6 metri, pe portarul oaspeților, Fulga. Apoi, în minutul 70, însuși Claudiu Codoban a înscris cu un șut frumos de la distanță, în dreapta portarului ilfovean.

Luceafărul s-a dezlănțuit și în minutul 72, Alexandru Dulca a prins și el un șut bun, de la marginea careului, la colțul scurt, în stânga portaului Fulga, iar scorul a devenit 4-1.

Deși au controlat jocul în continuare, bihorenii nu au mai înscris până la final, dar nici n-au primit gol, astfel că partida s-a încheiat cu victoria cu 4-1 a „roș-albaștrilor”, care, în acest mod, și-au mai spălat din rușinea suferită marți seara la Ploiești.

„Am început jocul destul de temători, lucru și normal, din punctul meu de vedere, ținând cont de faptul că veneam după o înfrângere foarte rușinoasă la Ploiești. Am fost conștient că ne așteaptă un joc destul de greu, cu o anumită încărcătură psihică. Aveam nevoie neapărat de această victorie și țin să-i felicit pe jucători că au înțeles acest lucru. Îi felicit și pe jucătorii care au intrat din postura de rezervă, pentru că, trebuie să fiu realist și corect, au schimbat jocul, iar sper ca această victorie să ne dea aripi”, a declarat, la conferința de presă, după joc, antrenorul Luceafărului, Cristian Lupuț.

După acest succes, cel puțin până la meciul de duminică seara al Ripensiei Timișoara, formația bihoreană a urcat două poziții în clasament, ajungând acum pe locul 14, cu 12 puncte.


Luceafărul Oradea - CS Balotești 4-1 (1-1)

Au marcat: G. Paraschiv (min. 41 și 52), Cl. Codoban (min. 70) și Al. Dulca (min. 72) / Al. Stoica (min. 35)
Stadion: Baza Sportivă Luceafărul (Sânmartin). Spectatori: 80

Luceafărul: Moga – Gunie, Oros - cpt., Al. Băican, Moihedja – P. Mitrică, Preoteasa, V. Pop (min. 40 Cl. Codoban), Al. Dulca – A. Ludușan (min. 64 Prejmerean) și Paraschiv (min. 70 C. Țîră). Antrenor: Cristian Lupuţ

CS Baloteşti: Fulga - C-tin. Dedu, M. Ghiţă,  Marciuc – cpt.,  N. Filip (min. 62 C. Mihai) - C. Predescu (min. 74 F. Paraschiv), R. Mihai (min. 70 Clătinici) - M. Neagu, Vas. Mihai, Gojnea - Al. Stoica. Antrenor: Florin Nofitovici

Au arbitrat: Marius Nechita Chioran (Cluj-Napoca) - Casian Băla (Arad) şi Călin Cimponeriu (Lugoj).


În alte partide de sâmbătă, din etapa a 12-a a Ligii a II-a la fotbal, FC Argeș și Daco Getica București au remizat cu 1-1, Energeticianul a întrecut clar cu scorul de 3-0 pe ACS Poli Timișoara, Aerostar Bacău și Farul Constanța au remizat cu scorul de 2-2, Academica Clinceni s-a impus cu 1-0 pe terenul celor de la Metaloglous București, iar Pandurii Târgu Jiu - Sportul Snagov s-a încheiat 2-0, respectiv U Cluj - Dacia Unirea Brăila 6-1.

Rezultatele în partidele de duminică: Chindia Târgoviște - UTA 4-2; ASU Poli Timișoara - Ripensia Timișoara 0-1

În etapa viitoare, Luceafărul va evolua pe terenul celor de la CS Mioveni, sâmbătă, 20 octombrie.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON