URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 18 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nici nu bine a fost lansată ideea unui inel metropolitan de nord, care să treacă prin cartierul Podgoria, că megieșii s-au și organizat pentru proteste. Reacția este firească - nimănui nu-i convine ca drumul să treacă prin preajma casei sale, pentru că asta înseamnă deranj, zgomot și poluare. Dar să ieși cu pancarte de genul „Accesul permis doar riveranilor” denotă cel puțin o inabilitate.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Poate ați observat, vinerea trecută a început campania pentru dublele alegeri din 9 iunie, locale și europene. Cum, nu v-ați prins? Trebuia! Au dispărut de pe străzi bannerele partidelor și ale candidaților.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 29 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare o lege care modifică Codul rutier și are o istorie interesantă. Legea va intra în scurt timp în vigoare și va permite deținătorilor de permis categoria B (valabil pentru autoturisme) să conducă și motociclete, în anumite condiții.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
04 Decembrie 2016, 08:27

Luceafărul s-a impus cu 3-1 pe terenul echipei Academica Clinceni

Luceafărul s-a impus cu 3-1 pe terenul echipei Academica Clinceni (foto: arhivă)
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Deşi au evoluat în deplasare, în judeţul Ilfov, cu Academica Clinceni, fotbaliştii de la Luceafărul Oradea au obţinut sâmbătă o victorie la două goluri, cu scorul de 3-1, în prima etapă din returul Ligii a II-a.

Meciul, desfăşurat la Clinceni, a început bine pentru gazde, care au izbutit să deschidă scorul în minutul 11, după ce Antohi a marcat cu un şut fără speranţe pentru portarul bihorean Pap. Apoi, replica orădeană a venit în minutul 19, când Roşu a şutat de la 14 metri, puţin pe lângă bara porţii apărate de Matache. Un minut mai târziu, Bedea a expediat o torpilă de la 30 de metri, dar mingea a trecut pe lângă vinclul din stânga al porţii gazdelor.

Atacurile elevilor antrenorului Cristian Lupuţ s-au intensificat, iar în minutul 24, după o combinaţie de efect între Roşu şi Arnăutu, cel din urmă a tras plasat, dar Matache a reţinut. În minutul 31, inevitabilul s-a produs şi, după ce acelaşi Roşu a combinat din nou perfect cu Arnăutu, acesta din urmă a pătruns în careu, a croşetat trei apărători, l-a driblat şi pe Marin Marian şi a înscris pe lângă Matache, ieşit în întâmpinare.

La 1-1, gazdele au revenit din nou în ofensivă şi, în minutul 38, Coman a ratat din poziţie favorabilă preluarea conducerii jocului, iar, în minutul 43, Florin Ştefan a irosit o bună oportunitate de a înscrie, ratând incercepţia cu balonul trimis excelent de Udrea. Astfel, s-a intrat în pauză cu scor egal, 1-1.

Repriza secundă a aparţinut bihorenilor, care au avertizat mai întâi în minutul 55, când Salif Nogo a reluat cu capul din 6 metri, puţin pe lângă bara porţii apărate de Matache însă. Totuşi, în minutul 64, Luceafărul a trecut la conducere. Arnăutu a înscris din nou pentru bihoreni, cu puţin noroc. Lansat în adâncime de Roşu, atacantul Luceafărului a rămas faţă în faţă cu Matache, în prima fază portarul a respins, mingea i-a revenit şi a înscris apoi în colţul din dreapta.

Lovitura de graţie a dat-o însă Păcurar, în minutul 71, care a înscris de la punctul cu var după ce Niţu l-a faultat în careu pe acelaşi Arnăutu.

La 1-3, gazdele nu au mai avut ce pierde şi au ieşit mai mult în atac, iar, în minutul 77, Predescu a ajuns în poziţie bună de finalizare, dar portarul Pap a fost salvator. De asemenea, în minutul 84, Pap s-a evidenţiat din nou în poartă la o altă minge trimisă bine de acelaşi Predescu.

Rezultatul final a fost 3-1 pentru Luceafărul, care a obţinut o victorie foarte importantă din deplasare, tocmai pe terenul unei echipe care în ultima perioadă a avut o serie de rezultate pozitive. Astfel, formaţia bihoreană a urcat din nou pe locul IX al clasamentului, cu 25 de puncte.


FC Academica Clinceni - Luceafărul Oradea 1-3 (1-1)

Au marcat: Antohi (min. 11) / Arnăutu (min. 31 şi 64) şi Păcurar (min. 71 din penalty)

Academica: Fl. Matache – Venţer, M. Marin, A. Niţu, Perju, Ad. Udrea, C. Predescu, Fl. Ştefan, Antohi (min. 71 Govnea), M. Coman (min. 39 V. Lemnaru) şi  Fota. Antrenor: John Ene
Luceafărul: Ed. Pap – Balea, Nogo, Hlinca, I. Ban – Ţegle – C. Roşu (min. 77 Balla), Bedea, Păcurar, Cr. Cigan (min. 69 Feher) –  Arnăutu (min. 88 I. Cuc). Antrenor: Cristian Lupuţ
Arbitri: Cristian Omar Dumitrică (Craiova) – Florin Pucheanu (Ulmi – Dâmboviţa), Răzvan Dobre (Şotânga – Dâmboviţa)


Etapa a XX-a  Ligii a II-a la fotbal:

Vineri:

CS Mioveni - Juventus Bucureşti 1-0

Sâmbătă:

Metalul Reşiţa - Olimpia Satu Mare 4-0

Dacia Unirea Brăila - Dunărea Călăraşi 2-1

Foresta Suceava - Unirea Tărlungeni 4-1

CSM Râmnicu Vâlcea - UTA Bătrâna Doamnă 0-1

FC Academica Clinceni - Luceafărul Oradea 1-3

FC Braşov - Sepsi OSK Sfântu Gheorghe 1-1

Duminică, ora 11.30:

Chindia Târgovişte - ASU Politehnica Timişoara

CS Baloteşti şi CS Afumaţi stau.

În etapa viitoare, Luceafărul Oradea va evolua sâmbăta viitoare, pe 10 decembrie, tot în deplasare şi tot în judeţul Ilfov, cu CS Afumaţi.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5772 RON
  • 1 EUR = 4.9756 RON
  • 1 HUF = 0.0129 RON