URMĂREȘTE-NE PE
LUNI, 29 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
La fel cum creștinii ortodocși scot anual moaștele sfintei Paraschiva la Iași, tot așa, la patru ani, în perioada electorală, liberalii apelează la moaștele prorocului Ilie, mai exact Ilie Bolajan, ca să întărească credința în activul de partid.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
12 Septembrie 2018, 11:42

Luceafărul s-a calificat în șaisprezecimile de finală ale Cupei României la fotbal!

Luceafărul s-a calificat în șaisprezecimile de finală ale Cupei României la fotbal! Foto:generic
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Fotbaliștii de la Luceafărul Oradea s-au calificat, marți, în șaisprezecimile de finală ale Cupei României, după ce au învins în deplasare echipa arădeană de ligă a III-a, Gloria Lunca Teuz Cermei.

Formația bihoreană s-a impus cu scorul de 4-1, după ce la pauză conducea cu 1-0. Primul gol al întâlnirii l-a reușit Ludușan, în minutul 10, care a trimis de la marginea careului mare, din vole direct în vinclul porții arădenilor.

În repriza a doua s-au înscris însă mai multe goluri. Astfel, la trei minute de la reluare, în minutul 48, Luceafărul a urcat scorul la 2-0, după ce Alexandru Dulca, nemarcat, a primit în careu și a şutat la colţul lung, iar portarul Stănilă nu a putut evita golul.

Noua achiziție a formației bihorene, Cătălin Ţîră, a ridicat scorul la 3-0 pentru Luceafărul, în minutul 51, după ce a profitat de o gafă a apărării Cermeiului şi a înscris din interiorul careului.

În minutul 74, elevii antrenorului Cristian Lupuț au urcat scorul la 4-0 pentru bihoreni, după ce Patrick Peter a scăpat de marcaj, a rămas singur cu Stănilă şi l-a învins şi el pe portarul Cermeiului.

Gazdele au marcat golul de onoare în minutul 80, când Michel Vlad a pătruns în careu pe dreapta şi l-a învins pe Moroz din 10 metri. Meciul s-a închieiat apoi cu scorul de 4-1 pentru Luceafărul, care a răzbunat, astfel, echipa Dacia Gepiu, formație care a fost eliminată în turul I de echipa din Cermei, după ce a fost învinsă acasă cu 5-0. Luceafărul a trecut, astfel, de turul al IV-lea și a ajuns din nou în șaisprezecimile de finală ale Cupei României, acolo unde vor intra în competiție și formațiile de primă ligă.


Gloria Lunca Teuz Cermei (Arad) – Luceafărul Oradea 1-4(0-1)

Au marcat: M.Vlad (min. 80) / Ludușan (min. 10), Al. Dulca (min. 48), C. Țîră (min. 51) și P. Peter (min. 74)
Stadion: Comunal-Central (Cermei - Arad)

Gloria Cermei: Stănilă – Dolga, Varga – cpt.(min. 53 M. Vlad), Gal – Polgar, Mihuţa, I. Tănase, Al. Sabău – Prună, Deta (min. 58 Ov. Vezan), și Matiş (min. Capătă). Antrenor: Radu Anca

Luceafărul: Moroz – Gunie, Băican, Opriş (min. 32 Al. Dulca), Fl. Drăgan - Mitrică (min. 70 P. Peter), Chiorean, Cl. Codoban – cpt., Core – Luduşan și Ţîră (min. 79 Sg. Pop). Antrenor: Cristian Lupuţ

Au arbitrat: Claudiu Gaitin - Alexandru Filip şi Alin Marian Botaş (toţi din Timişoara).

În celelalte partide de marți din turul IV al Cupei României la fotbal s-au înregistrat rezultatele:CSM Focșani – Sporting Liești 0-3 (după prelungiri), CS Tunari – Academica Clinceni 0-2, FC Rapid București – Daco-Getica București 2-1, Unirea Alba Iulia – Industria Galda 7-5 (după loviturile de departajare) și Turris Turnu Măgurele – CS Balotești 3-2.

Meciurile din șaisprezecimile de finală ale Cupei României la fotbal, ediția 2018-2019, vor avea loc în săptămâna 24-30 septembrie.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6373 RON
  • 1 EUR = 4.9765 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON