URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 27 IULIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
E clar că s-a dereglat grav clima și, chiar dacă de acum înainte vom fi cuminți și nu vom mai atenta la stratul de ozon, nu vom mai polua planeta, nu vom mai împuți aerul cu noxele de la automobile, tot va mai fi nevoie de jumătate de secol pentru ca temperatura planetei să scadă.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Plicticoasa campanie electorală s-a animat abia pe final, când am avut parte și de o adevărată „lovitură de imagine”, amintind de marile dezvăluiri ce făceau „deliciul” confruntărilor politice din anii 90. Prefectului liberal Dumitru Țiplea i-a fost „extras”, din debaraua în care-l credea bine ascuns, un schelet încă urât mirositor, datând din perioada studenției...
Zic şi eu
Adrian Cris
Dacă are de returnat un credit modic, luat, să zicem, pentru o mașină, dar i se ivește șansa să cumpere și o casă la doar a șasea parte din preț, iar pentru această achiziție ar fi nevoie să contracteze încă un împrumut, sunt convins că aproape niciun om cu capul pe umeri nu ar sta mult pe gânduri, ci ar profita de posibilitatea să aibă și casa. Cu atât mai mult cu cât, repet, ar fi la nici 17% din prețul real.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că aducerea antrenorului Gustavo Aragolaza și preparatorului Maurizio Miele la FC Bihor este o mișcare strategică bună? Că va da roade?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În ultimele săptămâni, atenția publică a fost îndreptată spre reglementarea testelor rapide antidrog utilizate de Poliția Rutieră. După multe bâlbe ale guvernanților, printr-o nouă OUG s-a stabilit că permisele retrase vor fi restituite titularilor dacă în termen de 72 de ore nu sosesc rezultatele testelor efectuate la medicina legală.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
După stabilirea diagnosticului de diabet de tip 2, medicul va elabora o strategie terapeutică în concordanță cu existența factorilor de risc existenți (în principal cardiovasculari și renali), de obiceiurile alimentare și de modul de viață al pacientului. De asemenea, medicul va prescrie și unele măsuri igienico-dietetice de tratament constând într-un regim alimentar echilibrat și o activitate fizică regulată. Aceste măsuri sunt de multe ori primordiale pentru ameliorarea echilibrului glicemiei.
09 Noiembrie 2018, 15:39

Luceafărul joacă sâmbătă pe teren propriu, cu Metaloglobus. Codoban a plecat de la echipă

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Fotbaliştii de la Luceafărul Oradea continuă în acest sfârşit de săptămână seria jocurilor din cadrul campionatului Ligii a II-a. Elevii antrenorului Cristian Lupuţ vor primi pe teren propriu replica bucureştenilor de la Metaloglobus, într-un duel ce va opune două formaţii din partea inferioară a clasamentului.

Bucureştenii stau mai bine totuşi în ierarhia la zi, având 20 de puncte acumulate în primele 15 etape, fapt care îi plasează pe poziţia a 12-a. De partea cealaltă, Luceafărul se află la cinci lungimi în urma adversarei sale de sâmbătă, de la Stadionul Luceafărul Felix din Sânmartin, cu 15 puncte şi locul 15 la activ.

Luceafărul se prezintă la acest meci după eşecul de săptămâna trecută de pe terenul celor de la Daco-Getica, iar Metaloglobus vine în Bihor după o victorie pe teren străin, la Tg. Jiu, în faţa pandurilor.

În plus, în lotul echipei bihorene s-a consemnat în această săptămână o modificare importantă, după ce unul din cei mai experimentaţi fotbalişti ai Luceafărului, Claudiu Codoban, şi-a reziliat contractul. Este a doua plecare în ultima perioadă la Luceafărul, după ce şi fundaşul dreapta Cătălin Torişte s-a despărţit de "roş-albaştri".

În pofida acestei situaţii, jucătorii echipei orădene speră să obţină, sâmbătă, o victorie, cu atât mai mult cu cât echipa Metalglobus este contracandidată la evitarea zonei "nisipurilor mişcătoare".

Meciul este programat de la ora 11. Şi de această dată, biletul de intrare la meci este de 25 de lei, preţul pe care conducerea clubului Luceafărul l-a stabilit la începutul acestui sezon, dezamăgită şi de faptul că nicio autoritate locală sau vreun potenţial sponsor din zonă nu se alătură a sprijini câtuşi de puţin singura reprezentantă a Bihorului din ligile naţionale în acest sezon.

Etapa a 16-a din liga secundă se va întinde pe durata a patru zile, debutează vineri seara şi se va încheia luni seara. Derby-ul rundei va avea loc însă duminică, la Cluj, între Universitatea, cu un nou antrenor (Bogdan Lobonţ) şi ocupanta locului II, Academica Clinceni.


Etapa a 16-a a Ligii a II-a la fotbal:

Vineri

Ora 17:00 CS Mioveni - Dacia Unirea Brăila 4-0

Ora 18:00 Petrolul Ploieşti - Ripensia Timişoara 1-0

Sâmbătă

Ora 11:00 Luceafărul Oradea - Metaloglobus Bucureşti

Ora 11:00 Energeticianul - CS Baloteşti

Ora 11:00 Aerostar Bacău - UTA Arad

Ora 11:00 FC Argeş - ACS Poli Timişoara

Ora 11:00 Daco-Getica Bucureşti - SSC Farul Constanţa

Ora 12:30 Chindia Târgovişte - Pandurii Târgu Jiu

Duminică

Ora 11:30 Universitatea Cluj - Academica Clinceni

Luni

Ora 18:00 ASU Politehnica Timişoara - Sportul Snagov


Clasament:

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5785 RON
  • 1 EUR = 4.969 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON