URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 28 MARTIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Primăria Oradea a decis să modifice regulamentul de salubrizare. La fel cum deja ne-a obișnuit, schimbarea s-a făcut fără o dezbatere publică serioasă. Mi se pare o greșeală strategică, pentru că despicarea firului în patru atunci când e vorba de problemele tuturor locuitorilor poate duce la soluții bune, unde mai pui că elimini din start suspiciunile și speculațiile.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oradea și Bihorul au ajuns într-o perioadă fastă, cum din perspectiva dezvoltării infrastructurii n-au mai cunoscut niciodată. Anul acesta se deschid circulației o mulțime de noi drumuri, vreo 70 de kilometri: legătura centura Oradea - Autostrada Transilvania (chiar la finele acestei săptămâni), plus centurile Sânmartin, Aleșd, Beiuș, Oșorhei, Nojorid, Sântandrei (în vară). „Miracolul” ar putea fi explicat prin faptul că 2024 e an electoral. Și, da, este! Dar, totuși, nu asta-i explicația, ci parcurgerea întregii evoluții de la germinarea la coacerea proiectelor.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Sunteți mulțumit de noile trasee de tramvai gândite de OTL pentru a asigura un flux mai bun în oraș?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Din data de 31 martie, România devine, parțial, parte a spațiului de liberă circulație Schengen, aspect care ar trebui să ne bucure, ca națiune, deoarece vine după un îndelung proces de negociere cu celelalte state ale Uniunii Europene, aspectele privind negocierea cu Austria fiind comentate pe larg în ultima perioadă.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
11 Septembrie 2020, 14:34

Luceafărul este gata de start: Va debuta în noul sezon în deplasare, cu Someşul Dej

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

După ce sezonul trecut, care s-a încheiat prematur, din cauza pandemiei de Covid, fotbaliştii de la Luceafărul Oradea au ocupat locul 5 în Liga a III-a, acum sunt gata de startul noii ediţii de campionat.

Din jucătorii care au evoluat în ediţia trecută de campionat la Luceafărul au mai rămas doar şapte. Astfel, antrenorul Ciprian Dianu are la dispoziţie un lot mult remaniat, cu foarte multe noutăţi.

Miercuri, componenţii echipei Luceafărul s-au testat de Covid, iar sâmbătă vor evolua la primul meci din campionat, în deplasare la Dej cu nou-promovata echipă Someşul. Este cea pe care CAO a învins-o în ultimul meci de la barajul de la Zalău şi care a ajuns şi ea în Liga a III-a, după ce şi-a depus cerere de înscriere şi a profitat de retragerea unor echipe din acest eşalon.

"Îmi doresc să începem foarte bine acest campionat. Vreau să debutăm cu o victorie, dacă se poate. Pentru asta ne-am pregătit şi asta ne dorim de la fiecare meci, să scoatem maxim", a declarat, pentru BIHOREANUL, tehnicianul Ciprian Dianu, în prefaţa jocului de sâmbătă, care se va disputa la Vad, o localitate de lângă Dej.

Lot remaniat

Lotul Luceafărului de la începutul noului sezon îi cuprinde pe: Robert Răileanu şi Eduard Mergheş - portari; Rareş Pintilie (venit de la Viitorul Cluj), Flaviu Drăgan, Raul Ştef, Cristian Oros (venit de la Viitorul Pandurii Tg. Jiu), Denis Laza (venit de la CSC Sânmartin), Erik Ţârtea (venit de la CAO), Adrian Lacatîş (venit de la LPS Bihorul), Andrei Baicu (promovat de la juniorii clubului Luceafărul) şi Răzvan Gunie – fundaşi; Răzvan Toderici (venit de la Bihorul Beiuş), Darius Gheban, Erik Higyed, Darius Marina (venit de la LPS Bihorul), Alex Jurcuţ (venit de la LPS Bihorul), Marius Balogh (venit de la Crişul Sântandrei) şi Roland Novak (venit de la Crişul Sântandrei, care este şi antrenorul secund al echipei) – mijlocaşi; Sorin Ban (venit de la Crişul Sântandrei), Raul Tămaş şi Andrei Farcaş (venit de la CAO) – atacanţi.

La aceşti jucători se adaugă mijlocaşul Raul Tirla, care este însă indisponibil tot turul de campionat, după ce s-a accidentat, suferind o ruptură a ligamentului încrucişat anterior.

"Avem un lot nou format, din jucători aproape noi în totalitate, prin care îmbinăm tinereţea cu experienţa a trei jucători, Oros, Novak şi Ban. La aceştia se adaugă şi unii foarte tineri, venind în această vără de la categoriile de vârstă de copii de 2000-2003, de la LPS, de la juniorii noştri de la Luceafărul, de la CAO şi din judeţ, de la Beiuş", a mai declarat antrenorul principal. Acesta îi are alături în staff pe Roland Novak, jucător, dar şi antrenor secund, Ioan Papp Deac, antrenor cu portarii şi Mihai Cherman, fizioterapeut.

Doar şapte au mai rămas

Din vechiul lot, doar şapte jucători au mai rămas şi în acest sezon competiţional la Luceafărul, portarul Răileanu şi jucătorii de câmp Gunie, Drăgan, Gheban, Tămaş. Tirla şi Ştef.

Dintre jucători, doar doi nu sunt din judeţ, restul fiind bihoreni. Cei doi care reprezintă "strănierii" sunt portarul Răileanu (din Constanţa) şi fundaşul Gunie (din Vâlcea).

"Toată perioada de pregătire am încercat să sudăm relaţiile de joc şi să formăm o echipă. Suntem conştienţi că mai avem de lucru, dar jucătorii au asimilat destul de bine informaţiile şi avem speranţa că putem face un tur de campionat bun. Venirea jucătorilor cu experienţă, sunt convins că-i va ajuta pe mai tinerii noştri jucători, iar aceştia vor da maxim în fiecare meci în care vor intra pe teren. Aveam nevoie şi de experienţă în cadrul lotului", a mai adăugat Dianu.

În meciul de sâmbătă, de la ora 17, programat pe terenul celor de la Someşul Dej, jucătorii de la Luceafărul vor da peste Mihai Maxin şi Norbert Papp, fotbalişti care în sezonul trecut au îmbrăcat, la rându-le, tricoul echipei Liuceafărul.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5892 RON
  • 1 EUR = 4.971 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON