URMĂREȘTE-NE PE
MARȚI, 30 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
La fel cum creștinii ortodocși scot anual moaștele sfintei Paraschiva la Iași, tot așa, la patru ani, în perioada electorală, liberalii apelează la moaștele prorocului Ilie, mai exact Ilie Bolajan, ca să întărească credința în activul de partid.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 18 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare în 10 zile de la publicare o lege care modifică condițiile în care se pot organiza jocuri de noroc în România. Legea nouă instituie restricții severe și sancțiuni contravenționale foarte mari pentru nerespectarea prevederilor legale.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
15 Aprilie 2024, 12:51

Lilla Debelka este o voce puternică și experimentată în politica bihoreană

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

În mijlocul agitației electorale din Bihor, iese în evidență Lilla Debelka, o femeie puternică și luptătoare, cu o vastă experiență în administrația publică locală și centrală.

Lilla Debelka a fost Secretar de Stat în Ministerul pentru Românii de Pretutindeni. Ea este cunoscută pentru activitatea sa în domeniul relațiilor cu diaspora românească și pentru promovarea intereselor și drepturilor românilor din afara granițelor țării. A fost implicată în diverse proiecte și inițiative legate de sprijinirea comunităților românești din diaspora și de consolidarea legăturilor acestora cu România.

Lilla Debelka se prezintă acum în fața comunității cu viziuni viabile și un angajament ferm pentru schimbare. Mai mult decât atât, în calitate de vicepreședinte al Partidului Republican din România, parte a Alianței AUR, Lilla Debelka se bucură de oportunitatea oferirii unei platforme puternice și a unei susțineri reale pentru demersurile sale politice.

Ce v-a determinat să intrați în politică și cum v-a influențat politica experiențele anterioare?

Lilla Debelka: Dorința de a intra în politică a însemnat intenția mea de a aduce o schimbare în domeniile pe care le consider de o importanță majoră în societate, valorificând posibilitățile de afirmare a competențelor mele. Domeniile la care fac referire sunt: educaţia, dezvoltarea relaţiilor sociale, familia, dar și emanciparea femeilor. Un individ, oricare ar fi el, poate fi capabil să se afirme în ierarhia socială doar dacă dispune de perseverenţă şi de o personalitate puternică. Dincolo de prejudecățile încetățenite în societatea noastră cu privire la statutul femeii în viața socială și politică, eu cred, cu tărie, că „faptele fac diferenţa” şi că activitatea unei femei poate fi corect valorizată, în ciuda concepţiilor nefavorabile ale unora din rândurile noastre.

Consider că sunt o femeie puternică şi am convingerea că, depășind o imagine sau o percepţie superficială, pot fi apreciată drept o persoană capabilă de care comunitatea românească are nevoie și că, prin întreaga mea activitate, pot să-mi aduc contribuția la modernizarea şi evoluția societății noastre, atât din punct de vedere politic, cât şi din punct de vedere social.

Experiența acumulată în perioada în care am deținut funcția de consilier local și, ulterior, pe cea de Ministru Secretar de Stat, m-a motivat să lupt, în continuare, pentru satisfacerea nevoilor și a aspirațiilor membrilor comunității noastre.

Am învățat multe lucruri importante și am dobândit capacitatea de a percepe în profunzime problemele majore cu care se confruntă semenii noștri. Aceste experiențe m-au inspirat să-mi dedic viața serviciului public și să lupt pentru a aduce schimbări semnificative în județul Bihor.

Ne aflăm, acum, într-un moment crucial pentru viitorul națiunii noastre. Anul acesta au loc toate tipurile de alegeri electorale. Este momentul să ne unim și să alegem cu înțelepciune direcția pe care o vom urma. Alianța AUR reprezintă o voce proaspătă în peisajul politic al României, aducând cu sine un set de valori și idei menite să redefinească felul în care suntem guvernați.

Alianța AUR se angajează să militeze pentru o Românie mai puternică și prosperă în care fiecare cetățean să aibă oportunitatea de a-și atinge potențialul maxim.

Cu accent pe valorile tradiționale, pe familia românească și pe apărarea identității naționale, Alianța AUR promite să fie vocea celor uitați și neglijați de către alte partide.

Este timpul să votăm cu înțelepciune și să ne asigurăm că vocea noastră este auzită și respectată. Alianța AUR reprezintă o alternativă autentică și dedicată intereselor românilor obișnuiți.

Ce vă motivează cel mai mult în această călătorie politică și cum vă definiţi viziunea pentru judeţul Bihor?

Lilla Debelka: Ceea ce mă motivează cel mai mult este dorința de a rezona cu oamenii și de a mă alătura problemelor acestora.

Îmi place să ajut oamenii și sunt fericită când văd în ochii lor, în momentul în care le întind o mână de ajutor, bucurie şi recunoştinţă. Sunt clipe, momente pe care nu le poţi descrie în cuvinte.

În viziunea mea, Bihorul trebuie să devină un județ prosper unde fiecare locuitor să aibă acces la toate căile spre a-și realiza potențialul și aspirațiile.

Ce doriţi să faceţi pentru orădeni?

Lilla Debelka: Avem foarte multe de făcut şi de îmbunătăţit în Oradea. Mulţi cetăţeni ai Oradiei suferă din cauza faptului că li se demolează casele și că sunt expropriați cu forța. Mai este și dezinteresul pentru activitățile culturale, precum și nepăsarea totală în ceea ce priveşte spaţiile verzi deja existente și care sunt distruse pentru respectarea unor ”planuri” de urbanizare.

Eu m-am născut în Oradea, la fel ca părinţii, bunicii şi străbunicii mei, am copilărit în Oradea şi, din păcate, nu a rămas prea mult din imaginea Oradiei pe care am ştiut-o noi, cu toţii, în afară de câteva clădiri care au fost restaurate, percepându-se costuri imense din partea cetățenilor.

În primul rând, cel mai important aspect ar fi ca Oradea să ofere locuitorilor un trai liniștit și fericit, fără teama ca cineva să bată la ușa lor cu vestea tristă a demolării sau a executării silite, motivul invocat fiind acela că nu s-a plătit impozitul mare impus pe clădirea sau terenul deținut, proprietăți care reprezintă rezultatul muncii de-o viață. Poate să spună cineva de ce trebuie să plătim impozit pentru casele noastre pentru care am muncit și am plătit cu banii deja impozitați?

Eu mă voi implica, în totalitate, în soluționarea problemelor cu care se confruntă cetățenii Oradiei.

Mă interesează sincer soarta tuturor locuitorilor urbei noastre și voi lupta pentru fericirea acestora, pentru oportunitatea fiecăruia de a trăi decent într-un oraş cu adevărat european.

Candidați la alegerile parlamentare? Ce tip de campanie credeți că trebuie făcută?

Lilla Debelka: Deocamdată, preocupările mele se îndreaptă înspre câștigarea alegerilor europarlamentare şi locale de către Alianţa AUR, urmând să mă implic în campania electorală pentru a obține rezultate și mai bune la alegerile parlamentare. Consider că trebuie să organizăm o campanie care să aibă consistență și responsabilitate. 

Care este mesajul dumneavoastră pentru locuitorii din Oradea în această perioadă electorală?

Lilla Debelka: Doresc să le transmit locuitorilor din Oradea că schimbarea este posibilă și că fiecare vot contează. Împreună, putem construi un oraș mai bun, mai prosper pentru toți. Îi încurajez pe toți să-și exercite dreptul de vot și să își facă auzită vocea pentru viitorul nostru comun.

Mulțumim pentru acest interviu inspirațional, Lilla! Îți dorim mult succes în campania ta electorală și în viitoarea ta activitate politică.

Lilla Debelka: Mulțumesc pentru sprijinul dumneavoastră și pentru oportunitatea de a vorbi despre viziunile mele politice. Cu siguranță, împreună, vom face lucruri remarcabile pentru judeţul Bihor!

(advertorial)

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!
Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6438 RON
  • 1 EUR = 4.9758 RON
  • 1 HUF = 0.0127 RON