URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 25 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Oricât ar fi de digitalizată lumea și plin internetul de informații despre tot felul de locuri, inclusiv în imagini, nimic nu se compară cu plăcerea călătoriei, fie ea cât de scurtă, pentru a le vedea cu propriii ochi. Iar când de plăcerea asta vor avea parte sute, poate mii de copii de la țară, dintre care mulți nu au ieșit din comuna lor ori au ajuns în cel mai bun caz până în cel mai apropiat orășel, cu atât e mai meritorie orice inițiativă care îi ajută să capete această experiență, totdeauna de neuitat dacă e prima.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
09 Octombrie 2020, 21:16

Liga a III-a: CAO şi Luceafărul joacă sâmbătă acasă, iar CSC Sânmartin în judeţul Maramureş

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Două dinte cele trei formaţii bihorene din Liga a III-a la fotbal vor evolua pe teren propriu în etapa din acest sfârşit de săptămână. Este vorba despre CAO 1910 şi Luceafărul Oradea, care vor primi sâmbătă vizita echipelor CSM Satu Mare, respectiv Unu FC Gloria Bistriţa.

Doar CSC Sânmartin va avea joc în deplasare în runda a 5-a a Seriei cu numărul 10. Elevii antenorului Cosmin Bodea vor face deplasarea în judeţul Maramureş, pentru a întâlni echipa Progresul Şomcuta Mare, o nou-promovată.

Dacă în etapele anterioare au cucerit puţine puncte, de această dată se aşteaptă mai multe rezultate pozitive din partea reprezentantelor judeţului Bihor.

CAO, care a obţinut singurul punct în runda anterioară pentru echipele din Bihor, se reîntoarce acum pe teren propriu, urmând ca, sâmbătă, de la ora 15, la Stadionul Municipal "Iuliu Bodola", să primească replica formaţiei CSM Satu Mare, o altă nou-promovată în Liga a III-a.

Va fi un bun prilej de revanşă pentru trupa pregătită de antrenorul Florin Fărcaş, după eşecul din primul joc de la barajul din vară de la Zalău. Nu va fi uşor însă, pentru că, după 4 etape, CSM Satu Mare are şase puncte, după două victorii repurtate, fiind pe locul 4. De cealaltă parte, orădenii de la CAO, cu doar două puncte, din două rezultate de egalitate, sunt pe penultimul loc.

Jocul de la Stadionul Iuliu Bodola va fi arbitrat de Vladimir Andrei Nagy din Măhăceni, judeţul Alba, în timp ce la cele două tuşe se vor afla Sergiu Duma din Zalău, judeţul Sălaj şi Claudiu Doarvoas din Mintia, judeţul Hunedoara.

Aflată pe ultimul loc, fără niciun punct, Luceafărul speră să spargă gheaţa sâmbătă, când de la ora 15, va primi, tot pe teren propriu, replica bistriţenilor de la Unu FC Gloria.

Cum bistriţenii stau destul de bine în clasament, venind în Bihor de pe locul 3, cu 7 puncte, meciul Luceafărului, care va fi arbitrat de o brigadă din Cluj, nu se anunţă, totuşi, deloc facil. La centru la acest joc se va afla Sorin Vădana.

În fine, meciul din Maramureş, dinte Progresul Şomcuta şi CSC Sânmartin, se anunţă mult mai echilibrat, urmând a se întâlni două vecine de clasament, Prograsul Şomcuta de pe locul 7 şi CSC Sânmartin, ocupnata poziţiei a 6-a, fiecare cu 4 puncte. Şi acest meci, care va debuta sâmbătă, de la ora 15, va fi arbitrat de o brigadă de clujeni, cu Cătălin Aurelian Flonta la centru.

În cea de-a patra partidă a etapei de sâmbătă se vor întâlni FC Someşul Dej şi Sportul 2007 Şimleu Silvaniei. În schimb, meciul SCM Zalău - CS Minaur Baia Mare nu se va disputa, după ce băiărenii au anunţat mai multe cazuri de Covid în rândul lotului de jucători.

UPDATE:

Jocul dintre CAO 1910 Oradea și CSM Satu Mare nu va mai avea loc sâmbătă, de la ora 15, după ce Direcția de Sănătate Publică Satu Mare a informat clubul CSM Satu Mare că nu poate juca în acest sfârșit de săptămână, din cauza unor cazuri de Covid-19 in cadrul echipei sătmărene.

Anunțul a venit sâmbătă dimineață, înainte că echipa sătmăreană să facă deplasarea la Oradea. Luni, 12 octombrie, jucătorii și stafful tehnic al echipei sătmărene vor face o noua runda de testare Covid-19 și, în funcție de rezultate, se va stabili dacă se va putea juca restanta din 14 octombrie cu CSC Sânmartin.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6567 RON
  • 1 EUR = 4.9761 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON