URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 27 IULIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
E clar că s-a dereglat grav clima și, chiar dacă de acum înainte vom fi cuminți și nu vom mai atenta la stratul de ozon, nu vom mai polua planeta, nu vom mai împuți aerul cu noxele de la automobile, tot va mai fi nevoie de jumătate de secol pentru ca temperatura planetei să scadă.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Plicticoasa campanie electorală s-a animat abia pe final, când am avut parte și de o adevărată „lovitură de imagine”, amintind de marile dezvăluiri ce făceau „deliciul” confruntărilor politice din anii 90. Prefectului liberal Dumitru Țiplea i-a fost „extras”, din debaraua în care-l credea bine ascuns, un schelet încă urât mirositor, datând din perioada studenției...
Zic şi eu
Adrian Cris
Dacă are de returnat un credit modic, luat, să zicem, pentru o mașină, dar i se ivește șansa să cumpere și o casă la doar a șasea parte din preț, iar pentru această achiziție ar fi nevoie să contracteze încă un împrumut, sunt convins că aproape niciun om cu capul pe umeri nu ar sta mult pe gânduri, ci ar profita de posibilitatea să aibă și casa. Cu atât mai mult cu cât, repet, ar fi la nici 17% din prețul real.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că aducerea antrenorului Gustavo Aragolaza și preparatorului Maurizio Miele la FC Bihor este o mișcare strategică bună? Că va da roade?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În ultimele săptămâni, atenția publică a fost îndreptată spre reglementarea testelor rapide antidrog utilizate de Poliția Rutieră. După multe bâlbe ale guvernanților, printr-o nouă OUG s-a stabilit că permisele retrase vor fi restituite titularilor dacă în termen de 72 de ore nu sosesc rezultatele testelor efectuate la medicina legală.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
După stabilirea diagnosticului de diabet de tip 2, medicul va elabora o strategie terapeutică în concordanță cu existența factorilor de risc existenți (în principal cardiovasculari și renali), de obiceiurile alimentare și de modul de viață al pacientului. De asemenea, medicul va prescrie și unele măsuri igienico-dietetice de tratament constând într-un regim alimentar echilibrat și o activitate fizică regulată. Aceste măsuri sunt de multe ori primordiale pentru ameliorarea echilibrului glicemiei.
17 Octombrie 2012, 12:41

Licitaţia pentru cantina Universităţii se reia, pentru că niciun ofertant nu a dus toate actele

0 clipuri
0 audio
0 fisiere
Cantina Universităţii din Oradea nu şi-a găsit încă o gazdă. Marţi a avut loc deschiderea ofertelor pentru închirierea localului, dar niciuna din cele patru firme ofertante nu a depus un dosar complet.

"Am avut patru dosare de intenţii. Însă companiilor li s-au cerut nişte elemente de eligibilitate, precum certificat de calitate ori dovada că angajaţii lor au abilităţi în domeniul în care vor lucra, cum sunt, de exemplu bucătarii. Nicio companie nu a depus toate aceste elemente", a declarat, miercuri, pentru BIHOREANUL, rectorul Constantin Bungău. Cele patru firme sunt Banol Com, Select Catering, Pietate şi TBRCM.

În plus, fiecare firmă ofertantă a făcut nişte recomandări Universităţii privind cerinţele din caietul de sarcini, precizând că unele nu sunt clare. "Colegii mei vor face precizările necesare în caietul de sarcini şi îl vom publica iar pe site-ul Universităţii, anunţând şi noua licitaţie", a precizat rectorul.

Universitatea din Oradea a scos la licitaţie administrarea cantinei din campusul studenţesc, după ce în vară l-a evacuat pe afaceristul Ştefan Dulău, patronul firmei Costdul Student's Place, întrucât acesta nu îşi achitase de luni bune chiria şi utilităţile.

De la firma care va administra cantina de acum înainte, Universitatea cere o chirie lunară de minim 3.000 de euro, dar şi să îndeplinească nişte condiţii stricte privind hrana studenţilor şi a angajaţilor Universităţii.

De pildă, masa de mic-dejun nu va putea costa mai mult de 4 lei şi va trebui să conţină minim 200 de grame de mâncare, pâine şi o cană de ceai sau de lapte. Masa de prânz va trebui să fie compusă din felul 1 (350-400 de grame), felul 2 (100-150 grame), garnitură (200-300 grame), salată şi pâine şi nu va putea costa mai mult de 8 lei. Preţul mesei de cină va trebui să fie pentru studenţi sau angajaţi ai Universităţii de maxim 6 lei.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
5 Comentarii
cantina
Nu inteleg de ce se insista pe soarta unei cantine in sectiunea Burta pe carte. Sau de fapt se asociaza burta cantinei si cartea universitatii. E cantina nu e spatiu de studiu sau cercetare. Sau poate stiti ceva ce noi nu stim?
Postat 18 Octombrie 2012, 11:32 de xxl
aa
caietul de sarcini are niste cerinte aberante intr-o economie de piata ....nimeni nu va putea respecta ce scrie acolo,deci cine va castiga licitatia probabil va avea sustinere de undeva ca sa supravietuiasca ....probabil iar politica isi va baga coada
Postat 18 Octombrie 2012, 10:19 de aa
finantare
Are dreptate fuel ori unde mergi dai de Sect si asta pe fata sau pe fata PNLului de ce nu verifica nimeni?Pacat ca se merge tot pe prietenii!!!
Postat 17 Octombrie 2012, 23:35 de g&g
fuel(go)
luati aminte la ce va spune nea' conferentiaru' care stie misculatiile universitatii: asa zisa licitatie va fi castigata de Select Catering, a carei patroana, Leontina, s-a inscris mai an in PNL (cam de-atunci a scazut si calitatea serviciilor) si e pretena la toarta cu Florica Chereches si deci si cu maimutzoiul de primar ;)
Postat 17 Octombrie 2012, 16:53 de Nea' Fuel
lux
de banii astia mai bine mincati la gradina zoologica :))
Postat 17 Octombrie 2012, 16:38 de haha
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5785 RON
  • 1 EUR = 4.969 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON