URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 27 IULIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
E clar că s-a dereglat grav clima și, chiar dacă de acum înainte vom fi cuminți și nu vom mai atenta la stratul de ozon, nu vom mai polua planeta, nu vom mai împuți aerul cu noxele de la automobile, tot va mai fi nevoie de jumătate de secol pentru ca temperatura planetei să scadă.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Plicticoasa campanie electorală s-a animat abia pe final, când am avut parte și de o adevărată „lovitură de imagine”, amintind de marile dezvăluiri ce făceau „deliciul” confruntărilor politice din anii 90. Prefectului liberal Dumitru Țiplea i-a fost „extras”, din debaraua în care-l credea bine ascuns, un schelet încă urât mirositor, datând din perioada studenției...
Zic şi eu
Adrian Cris
Dacă are de returnat un credit modic, luat, să zicem, pentru o mașină, dar i se ivește șansa să cumpere și o casă la doar a șasea parte din preț, iar pentru această achiziție ar fi nevoie să contracteze încă un împrumut, sunt convins că aproape niciun om cu capul pe umeri nu ar sta mult pe gânduri, ci ar profita de posibilitatea să aibă și casa. Cu atât mai mult cu cât, repet, ar fi la nici 17% din prețul real.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că aducerea antrenorului Gustavo Aragolaza și preparatorului Maurizio Miele la FC Bihor este o mișcare strategică bună? Că va da roade?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În ultimele săptămâni, atenția publică a fost îndreptată spre reglementarea testelor rapide antidrog utilizate de Poliția Rutieră. După multe bâlbe ale guvernanților, printr-o nouă OUG s-a stabilit că permisele retrase vor fi restituite titularilor dacă în termen de 72 de ore nu sosesc rezultatele testelor efectuate la medicina legală.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
După stabilirea diagnosticului de diabet de tip 2, medicul va elabora o strategie terapeutică în concordanță cu existența factorilor de risc existenți (în principal cardiovasculari și renali), de obiceiurile alimentare și de modul de viață al pacientului. De asemenea, medicul va prescrie și unele măsuri igienico-dietetice de tratament constând într-un regim alimentar echilibrat și o activitate fizică regulată. Aceste măsuri sunt de multe ori primordiale pentru ameliorarea echilibrului glicemiei.
27 Noiembrie 2012, 17:36

Liceeni amendaţi, după ce au distrus un coş de gunoi în centrul oraşului

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Şi-au încercat forţele lovind un coş de gunoi şi acum plătesc pentru "curajul" lor. Trei tineri orădeni, de 16 şi 18 ani, au fost prinşi de poliţiştii locali ziua-n amiaza mare, la ora 12, în timp ce loveau cu picioarele un coş de pe strada Tudor Vladimirescu.

Potrivit unui comunicat al Primăriei remis marţi, cei trei au fost amendaţi cu câte 200 de lei fiecare. În plus, trebuie să plătească contravaloarea coşului distrus.

De asemenea, ei vor fi "pârâţi" directorilor şcolilor la care învaţă, pentru ca aceştia să poată să le ţină lecţii de educaţie civică vandalilor.

Totodată, municipalitatea informează că vreme de o săptămână poliţiştii locali au făcut pândă pentru a-i prinde pe cei care aruncă clandestin gunoaie pe domeniul public. Agenţii au surprins 10 persoane în timp ce abandonau moloz pe străzile Calea Bihorului, Meiului, Industriei, Ioan Alexi şi C. Baba, cu toţii fiind amendaţi, în total, cu 10.000 de lei. De asemenea, oamenii au fost obligaţi să ridice gunoaiele şi să le ducă la halda Eco Bihor.

"Cetăţenii municipiului Oradea sunt rugaţi să sesizeze orice încălcare a conduitei civice la Dispeceratul Poliţei Locale, la numărul de telefon 0259-969 sau la telefonul verde 0800.800.518 (gratuit) ori pe e-mail politia.locala@oradea.ro", se mai arată în informarea Primăriei.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
6 Comentarii
trei viteji
Cu vre-o luna in urma am urechiat si eu trei mucoviteji din astia pe Ciorogariu.
Postat 28 Noiembrie 2012, 14:10 de oradeanul anonim
amenzi mai mari, daca se poate!
La cum stau lucrurile pe la noi, cu o populatie majoritar salbatica, ar trebui sa avem cate un politist local la 2 locuitori. Din pacate, sunt doar 40 de politisti locali, care e evident ca n-au cum sa fie peste tot in acelasi timp, iar politistii nationali nu dau nici o mana de ajutor. Nu-i vezi pe strazile orasului nici macar pe cei de la circulatie, asa ca cine naiba sa-i tina cat de cat sub control pe acesti barbari veniti de pe sate si care ne-au infestat orasul definitiv. Se mai si inmultesc ca frasu!
Postat 28 Noiembrie 2012, 09:21 de sign
a
ok,bravo..cam ica amenda. totusi am o recomandare...sa mai iasa sin masina si politia locala ca prea s-au domnit si sa mai si patruleze mai ales pe Corso si pe la pasaj sau Alecsandri ..din masina nu se observa multe lucruri
Postat 28 Noiembrie 2012, 08:18 de a
a
ok,bravo..cam ica amenda. totusi am o recomandare...sa mai iasa sin masina si politia locala ca prea s-au domnit si sa mai si patruleze mai ales pe Corso si pe la pasaj sau Alecsandri ..din masina nu se observa multe lucruri
Postat 28 Noiembrie 2012, 08:18 de a
Prea mica amenda !
cam tarziu dar bine ca macar i-au prins si acuma. macar 1000 de lei amenda pt distrugere, pt vandalizare ! atunci se vor gandi de doua ori, inainte sa distruga.
Postat 27 Noiembrie 2012, 20:53 de zoom
Foarte bine
Felicitari Politiei locale.Ar mai trebui sa faceti actiuni de genul acesta, imi pare bine ca au fost sanctionati.Vrem civilizatia si curatenia din occident, dar educatia incepe de la copil.Daca ei nu sunt educati sau sanctionati, atunci n-o sa se invete minte niciodata.... Bravo!
Postat 27 Noiembrie 2012, 20:41 de jay
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5785 RON
  • 1 EUR = 4.969 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON