URMĂREȘTE-NE PE
MIERCURI, 24 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nu credeam că se vor putea mobiliza 15.000 de oameni în acțiunea intitulată Misiunea Grivei, prin care se cer condiții mai bune pentru câinii abandonați și pentru sterilizarea lor. Iată că inițiativele cetățenești încep să capete forță și consistență. Poate n-ar fi fost lipsit de interes să se ceară și sterilizarea stăpânilor care-și abandonează animalele de companie...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Camera Deputaţilor a adoptat recent un proiect de modificare a legislaţiei în vigoare, prin care se prevede, în esenţă, că instanţele judecătoreşti nu vor mai putea reduce din oficiu onorariile achitate de justiţiabili avocaţilor, ci doar la cererea părţii adverse. 
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
29 Aprilie 2014, 12:51

Liberalul Popa, ironic cu PDL-istul Avrigeanu, care ar fi sancţionat un funcţionar: "Mă bucur că gândiţi aşa creştineşte"

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

O "eroare materială" a fost corectată, marţi, de consilierii judeţeni, care la precedenta reuniune a CJ au votat aprobarea acordului de parteneriat dintre judeţ şi municipiului Oradea pentru susţinerea financiară a înfiinţării unor curse externe de pe Aeroportul Oradea.

Întrucât Comisia Europeană aprobase anul trecut încurajarea acestei iniţiative prin permisiunea ca autorităţile locale să subvenţioneze o parte din costurile biletelor, iar primarul Oradiei, Ilie Bolojan, s-a oferit ca municipalitatea să suporte 20% din aceste subvenţii, în timp ce Consiliul Judeţean - în subordinea căruia se află Regia Aeroport Oradea - ar fi trebuit să asigure restul de 80% din sumele necesare (evaluate la circa 500.000 euro pe an, timp de cinci ani) - luna trecută aleşii bihorenilor au fost chemaţi să voteze acordul, însă în proiectul de Hotărâre ajuns pe masa lor contribuţia municipalităţii a fost trecută ca fiind de 30%, iar marţi eroarea a trebuit îndreptată printr-o nouă Hotărâre, care să conţină informaţia corectă.

Înainte de a se trece la vot, însă, liderul consilierilor PDL, Ionel Avrigeanu, a vrut să speculeze politic gafa. "Vreau să aflăm cine a greşit şi ce sancţiune ar putea fi aplicată", a spus PDL-istul, motivând că în relaţiile dintre două firme asemenea erori produc pagube.

Răspunsul dat de preşedintele CJ, Cornel Popa, l-a liniştit însă rapid. "Mă bucur că gândiţi aşa creştineşte", a spus Popa, amintind că eroarea s-a produs în Săptămâna Mare şi că, de fapt, nu a produs efecte juridice, întrucât HCJ greşită nu a fost încă pusă în aplicare.

De asemenea, Popa a explicat că "au fost două variante de lucru şi s-a folosit din greşeală" cea incorectă, conform căreia municipalitatea ar fi suportat 30%, nu 20%, din costurile subvenţiilor, după care l-a ironizat pe Avrigeanu că vrea să i se taie din salariu unui funcţionar care şi aşa are salariu mic, amintind astfel că, atunci când a fost la guvernare, PDL a tăiat cu 25% lefurile bugetarilor.

După această înţepătură, consilierii judeţeni au votat în unanimitate repararea "erorii materiale", fără ca Avrigeanu să mai insiste în dorinţa sa de a găsi un ţap ispăşitor între funcţionarii instituţiei pe care a condus-o, cândva, ca vicepreşedinte, şi el.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
4 Comentarii
porecla pe merit
Ce s-ar intimpla daca am fi crestini toti asa cum esti tu si Micula....
Postat 30 Aprilie 2014, 09:15 de io
Liberalii si statul degeaba!
Dupa o 'binemeritata' pauza, timp in care nu au facut nimic, liberalii revin in forta cu tot cu prostiile lor.
Postat 29 Aprilie 2014, 16:40 de Strattera
Liber la greşeli !?!
În stilul său amatoresc, neprihănit la urma urmei chiar prin apartenenţa la liberalism, Popa Prostu' a transmis tuturor angajaţilor consiliului judeţean că, datorită nivelul de trai care se află sub nivelul unui preşedinte de judeţ, pot comite orice erori îi va duce de acum încolo mintea lor de funcţionari publici de nivel superior !?! Partea plină a paharului, însoţit de o cruce jucată în doi, este că individul poate fi ironic chiar în lipsa unei gândiri la subiect !?!
Postat 29 Aprilie 2014, 16:12 de Carp III
turcu plateste
Populismul "crestinesc" merge la sigur pe toata durata anului! Conform populismului, vinovatii si deci cei buni de plata suntem toti! Adica daca greseste Popa Cornel sau un nepot de-al lui din CJ, plata revine contribuabililor, ca doar n-o sa plateasca vinovatul!
Postat 29 Aprilie 2014, 13:35 de tapul ispasitor
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6699 RON
  • 1 EUR = 4.9762 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON