URMĂREȘTE-NE PE
VINERI, 19 APRILIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Dacă te iei după iubitorii de clorofilă, în Oradea s-a defrișat în ultimii ani o suprafață egală cu jumătate din Pădurea Amazoniană. De la Primărie ți se va spune că în ultimii 10 ani abia au dispărut doi copaci și o creangă, și aceea din cauza furtunii de anul trecut...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Săptămâna trecută, înainte ca lucrările de 70 milioane de euro derulate la Aeroportul Oradea să se încheie (apropo, va fi un şoc diferenţa!), suspansul privind utilitatea lor s-a risipit: CJ Bihor şi Primăria Oradea au bătut palma cu LOT şi cu HiSky.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți de noul proiect de realizare a unui drum nou între Paleu și Șoseaua Borșului, contestat de unii locuitori din Oncea?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 21 martie a fost publicată în Monitorul Oficial al României Legea nr. 58/2024 prin care se aduc modificări atât legii speciale cu privire la sancționarea traficului de droguri, cât și codului penal.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
03 Iunie 2011, 14:10

Liberalii bihoreni au reclamat Guvernul Boc la UE

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Aflat la mijlocul acestei săptămâni la Bruxelles împreună cu o parte din aleşii locali ai PNL Bihor, senatorul Cornel Popa a făcut în capitala UE ceea ce promitea încă de la începutul lunii: a depus o reclamaţie oficială împotriva Guvernului Boc, deoarece acesta a blocat, de aproape trei ani, două proiecte avizate de autorităţile europene pentru infrastructura rutieră din Bihor: centurile ocolitoare Aleşd-Sud şi Aleşd-Nord şi, respectiv, Beiuş-Ştei-Vaşcău.

Ambele proiecte au fost elaborate în timpul Guvernării Tăriceanu, iar în anul 2008 Uniunea Europeană a avizat finanţarea lor cu peste 100 de milioane de euro din fonduri UE, Guvernul României neavând altceva de făcut decât să asigure o cotă de cofinanţare de 20. În loc să se întâmple acest lucru, însă, Guvernul Boc a amânat, oficial, ambele proiecte pentru perioada 2013-2020. "Problema e că fondurile alocate de UE vor fi pierdute, întrucât în 2013 se încheie actualul exerciţiu financiar al Uniunii", a explicat liderul PNL Bihor, senatorul Cornel Popa, care a anunţat demersul său şi al colegilor liberali într-o conferinţă de presă desfăşurată vineri.

"Am prezentat situaţia domnului Andris Piebalgs, comisarul european pentru Transporturi, şi domnului Johannes Hahn, comisarul pentru Dezvoltare Regională, şi urmează să primim un răspuns oficial", a spus Cornel Popa.

Liderul PNL Bihor este autorul mai multor interpelări adresate Guvernului, premierului Emil Boc, dar şi miniştrilor Transporturilor Radu Berceanu şi Anca Boagiu, referitoare la blocarea atât a proiectelor de infrastructură derulate în Bihor cu fonduri europene - cum sunt cele două centuri din jurul Aleşdului şi al Beiuşului - cât şi a celor derulate cu fonduri guvernamentale, precum construirea Autostrăzii Transilvania pe tronsonul Borş-Suplacu de Barcău şi reabilitarea drumurilor naţionale pe sectoarele care traversează judeţul Bihor.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
5 Comentarii
PeNaLiau reclamat stapinirea PDL la UE:))=))
PeNaLi Bihoreni s-au dus la Bruxellles zicese ca sa reclame stapinirea PDL la UE :))=))=Senatorul PeNaLCornel Popa zice in fitzuica liberala cu cenzura nemiloasa la comentatori Jurnal Bihorean catre alt penal primar Pasca Ioan padureanu cheretirt mare hotz mare banidit si viitor poscariashin comuna Girisul de Cris:))=))Deci zice senatorul penal catre primarul penal ,,Voi asteptati banii de la noi ` ` la care primaru penal raspunse ,,Pe care noi sa-i cheltuim cu chibzuintza`` si au primit penal Pasca Ioan daruri de sponsorizare de la fratii Miculesti Chimicali un camion plin de bauturi si sucuri la zilele satului Tarian platite din banul public date la oameni lor numai si asteptau si tigancile cu puradei sa guste si ei un mic si un suc ,dar Pasca Penalu l-a imbatat tigani si au uita de restul ,a saturat pe cei satui Veronica Bursasiu ziarista ca sa scrie articolul,Traian Abrudan sotul sau de la APIA director, iar de tiganii cei flamanzi nu i-a pasat,dar vine la anul alegerile localesi o sa-i ridicam etnia rroma in cap la Pasca penalu:))=)) .BAH penalule primar Pasca Ioan satura pe cei flaminzi nu satura pe cei satui si imbuibati ca tiAceasta este opinia lui Romanul Simplu.
Postat 04 Iunie 2011, 21:30 de Romanul Simplu
HOTIE
asta au facut PDL dintotdeauna - SABOTAJ pentru BIHOR - mai e de mirare ca Bihorul se situeaza printre ultimele judete la nivel de salarii atita timp cit guvernul impiedica dezvoltarea acestui judet si bunastarea acestor oameni - sa nu ne miram
Postat 04 Iunie 2011, 12:22 de neil
Penibilului "Eu"
Da ce numai PDL-oii tai au voie? Uite ca sa nu fii suparat "tu" ,Eu iti dau voie sa-i pupi pe toti in dos! Gratiss!
Postat 03 Iunie 2011, 20:46 de Gicu Opinka
Penibilul POPA.
La ce a trebuit sa duci toti taranii din judetul Bihor la Bruxell, pe banii cui iai dus? pe ai lor? nu as prea crede. pina la urma ai sa vezi ca nu ai rezolvat nimic itit ca au vazut si oamenii Bruxelul pe gratiss.
Postat 03 Iunie 2011, 20:26 de eu
foarte bine!
asa se face bravo! pacat ca nu pot fi pusi sa plateasca banii din buzunarele lor pedistii astia mizerabili si hoti
Postat 03 Iunie 2011, 14:44 de sergiu
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6625 RON
  • 1 EUR = 4.9763 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON