URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 27 IULIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
E clar că s-a dereglat grav clima și, chiar dacă de acum înainte vom fi cuminți și nu vom mai atenta la stratul de ozon, nu vom mai polua planeta, nu vom mai împuți aerul cu noxele de la automobile, tot va mai fi nevoie de jumătate de secol pentru ca temperatura planetei să scadă.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Plicticoasa campanie electorală s-a animat abia pe final, când am avut parte și de o adevărată „lovitură de imagine”, amintind de marile dezvăluiri ce făceau „deliciul” confruntărilor politice din anii 90. Prefectului liberal Dumitru Țiplea i-a fost „extras”, din debaraua în care-l credea bine ascuns, un schelet încă urât mirositor, datând din perioada studenției...
Zic şi eu
Adrian Cris
Dacă are de returnat un credit modic, luat, să zicem, pentru o mașină, dar i se ivește șansa să cumpere și o casă la doar a șasea parte din preț, iar pentru această achiziție ar fi nevoie să contracteze încă un împrumut, sunt convins că aproape niciun om cu capul pe umeri nu ar sta mult pe gânduri, ci ar profita de posibilitatea să aibă și casa. Cu atât mai mult cu cât, repet, ar fi la nici 17% din prețul real.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că aducerea antrenorului Gustavo Aragolaza și preparatorului Maurizio Miele la FC Bihor este o mișcare strategică bună? Că va da roade?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În ultimele săptămâni, atenția publică a fost îndreptată spre reglementarea testelor rapide antidrog utilizate de Poliția Rutieră. După multe bâlbe ale guvernanților, printr-o nouă OUG s-a stabilit că permisele retrase vor fi restituite titularilor dacă în termen de 72 de ore nu sosesc rezultatele testelor efectuate la medicina legală.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
După stabilirea diagnosticului de diabet de tip 2, medicul va elabora o strategie terapeutică în concordanță cu existența factorilor de risc existenți (în principal cardiovasculari și renali), de obiceiurile alimentare și de modul de viață al pacientului. De asemenea, medicul va prescrie și unele măsuri igienico-dietetice de tratament constând într-un regim alimentar echilibrat și o activitate fizică regulată. Aceste măsuri sunt de multe ori primordiale pentru ameliorarea echilibrului glicemiei.
16 Iulie 2017, 09:15

Legume şi fructe cu "baiuri". Controalele în pieţe şi hipermarketuri din Bihor s-au lăsat cu amenzi de 32.000 lei

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Comisarii pentru Protecţia Consumatorilor au aplicat din nou amenzi serioase. De data aceasta, ei au controlat comercianţii de legume şi fructe proaspete în magazine alimentare, super şi hipermarketuri, pieţe şi depozite.

Acţiunea Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor s-a desfăşurat la începutul lunii iulie. "Au fost verificaţi 26 operatori economici, fiind constatate abateri la 13 dintre acestia; au fost întocmite 13 procese verbale de constatare a contravenţiei prin care au fost aplicate sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 32.000 lei", a precizat Giani Bura, comisar-şef adjunct al CJPC Bihor.

Principalele probleme găsite au fost lipa documentelor însoţitoare care să ateste încadrarea legumelor şi fructelor comercializate în cerinţele de calitate specifice, respectiv lipsa elementelor necesare informării consumatorilor cu privire la ambalatorul produsului, produsul, specia şi soiul, ţara de origine, categoria de calitate, etc.

De asemenea, s-a constatat utilizarea de către comercianţi a unor cântare cu verificarea metrologică expirată şi neafişarea în mod vizibil a preţurilor.

În acest context, la cumpărarea legumelor şi fructelor, consumatorii bihoreni sunt sfătuiţi să fie atenţi la următoarele aspecte:

- Acordaţi atenţie la cumpărarea legumelor şi fructelor şi solicitaţi vânzătorului să vă arate produsele pentru aprecierea aspectului acestora;

- Refuzaţi produsele care prezintă aspect necorespunzator, aspect de alterat, semne de produs mucegăit, produse neuniforme (produse de calitati diferite amestecate) etc;

- Refuzaţi produsele pentru care aveţi indoieli privind calitatea şi modul de informare prin etichetare;

- La cumparare solicitaţi şi păstraţi bonul de casă pentru a putea proba în cazul in care, in mod justificat, doriţi sa reclamaţi calitatea/siguranţa unui produs;

- Nu cumparaţi produse din locuri neautorizate.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5785 RON
  • 1 EUR = 4.969 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON