URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 27 IULIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
E clar că s-a dereglat grav clima și, chiar dacă de acum înainte vom fi cuminți și nu vom mai atenta la stratul de ozon, nu vom mai polua planeta, nu vom mai împuți aerul cu noxele de la automobile, tot va mai fi nevoie de jumătate de secol pentru ca temperatura planetei să scadă.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Plicticoasa campanie electorală s-a animat abia pe final, când am avut parte și de o adevărată „lovitură de imagine”, amintind de marile dezvăluiri ce făceau „deliciul” confruntărilor politice din anii 90. Prefectului liberal Dumitru Țiplea i-a fost „extras”, din debaraua în care-l credea bine ascuns, un schelet încă urât mirositor, datând din perioada studenției...
Zic şi eu
Adrian Cris
Dacă are de returnat un credit modic, luat, să zicem, pentru o mașină, dar i se ivește șansa să cumpere și o casă la doar a șasea parte din preț, iar pentru această achiziție ar fi nevoie să contracteze încă un împrumut, sunt convins că aproape niciun om cu capul pe umeri nu ar sta mult pe gânduri, ci ar profita de posibilitatea să aibă și casa. Cu atât mai mult cu cât, repet, ar fi la nici 17% din prețul real.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că aducerea antrenorului Gustavo Aragolaza și preparatorului Maurizio Miele la FC Bihor este o mișcare strategică bună? Că va da roade?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În ultimele săptămâni, atenția publică a fost îndreptată spre reglementarea testelor rapide antidrog utilizate de Poliția Rutieră. După multe bâlbe ale guvernanților, printr-o nouă OUG s-a stabilit că permisele retrase vor fi restituite titularilor dacă în termen de 72 de ore nu sosesc rezultatele testelor efectuate la medicina legală.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
După stabilirea diagnosticului de diabet de tip 2, medicul va elabora o strategie terapeutică în concordanță cu existența factorilor de risc existenți (în principal cardiovasculari și renali), de obiceiurile alimentare și de modul de viață al pacientului. De asemenea, medicul va prescrie și unele măsuri igienico-dietetice de tratament constând într-un regim alimentar echilibrat și o activitate fizică regulată. Aceste măsuri sunt de multe ori primordiale pentru ameliorarea echilibrului glicemiei.
04 Iulie 2017, 16:24

"Lecţii" de vacanţă: Elevii orădeni, chemaţi să descopere lucruri noi prin joacă, în şcoli de vară şi tabere de aventură

'Lecţii' de vacanţă: Elevii orădeni, chemaţi să descopere lucruri noi prin joacă, în şcoli de vară şi tabere de aventură TABĂRĂ ÎN CETATE. Cercetaşii României organizează, luna aceasta, o tabără medievală pentru copii cu vârste între 8 şi 14 ani chiar în Cetatea Oradiei, aceştia urmând să doarmă în hotelul fortăreţei, să înveţe să tragă cu arcul, dar şi să se întreacă în "olimpiade" medievale
0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Aşteptată de toţi şcolarii, vacanţa de vară poate fi plictisitoare, dacă nu este "condimentată" cu suficiente evenimente şi, de ce nu, aventuri.

BIHOREANUL a descoperit că ofertă este. Elevii orădeni pot opta pentru şcoli de vară, cu sesiuni de engleză, dans, karaoke şi ieşiri la piscină, precum şi pentru tabere urbane, cum este cea medievală ţinută în Cetate de Cercetaşii României. Cei mai activi sunt invitaţi, în schimb, în tabere de aventură, momiţi cu escalade, tiroliene şi rafting...

Summer school

Dacă preşcolarii pot frecventa grădiniţele şi în perioada estivală, elevii se pot înscrie, contra cost, la şcoli private de vară, cu un program lejer, educativ, dar mai ales distractiv. Una dintre ele este Agora Summer School, a şcolii internaţionale cu acelaşi nume, deschisă pentru copii cu vârste între 5 şi 14 ani.

Până în septembrie, organizatorii au pregătit aici activităţi diverse, împărţite pe săptămâni tematice, în funcţie de grupele de vârstă, în care sunt incluse lecţii de dans, teatru, jocuri de dezvoltare personală, sesiuni dedicate unei incursiuni în lumea aviaţiei şi karaoke. De asemenea, în fiecare zi, participanţii au activităţi outdoor la piscina şcolii şi la locul de joacă. Pentru o săptămână la Agora Summer School, părinţii plătesc 200 lei, preţ în care sunt incluse toate materialele didactice, unele vizite la obiective culturale incluse în program şi mesele de prânz.

Şi Grădinţa Româno-Americană Crinul ţine între 22 iunie şi 21 august un program de vară dedicat copiilor, ce include cluburi de pictură, limba engleză şi ştiinţe, precum şi concursuri de karaoke, dans, şah şi desene pe asfalt, preţurile pornind de la 200 lei şi crescând în funcţie de programul ales.

Misiune spaţială

La jumătatea lunii iulie, organizaţia AIESEC Oradea va lansa proiectul de educaţie non-formală în limba engleză Discover, în cadrul căruia, în 9 şcoli partenere din oraş, peste 30 de voluntari din ţări precum Egipt, China, Hong Kong, Taiwan şi Tunisia le vor ţine unor elevi orădeni cu vârste între 6 şi 15 ani lecţii pentru îmbunătăţirea limbii engleze, precum şi unele pentru gândire strategică şi dezvoltare personală. În proiect s-au înscris peste 900 de elevi care aşteaptă acum să-şi facă vara mai... internaţională.

Şi taberele urbane sunt variante bune pentru ca elevii să descopere lucruri noi în timpul vacanţei, fără a se plictisi. Săptămâna aceasta, mai precis între 3 şi 7 iulie, Astroclubul Meridian Zero organizează o tabără de astronomie pentru grupele de vârstă 7-9 ani şi 10-14 ani, la sediul din Cetatea Oradea. Aceştia sunt invitaţi să pornească într-o "misiune spaţială" pentru a descoperi secretele Universului, dezvăluite de specialişti, preţul participării fiind de 100 lei pe persoană.

Joaca de-a cavalerii

Centrul Local al Organizaţiei Naţionale Cercetaşii României organizează, tot în Cetate, între 18 şi 22 iulie, o tabără "pe bune", participanţii urmând să rămână peste noapte în hostelul din fortăreaţă şi trăind ca nişte cavaleri. Tabăra medievală este dedicată copiilor cu vârste între 8 şi 14 ani şi cuprinde un atelier de teatru şi dans medieval, atelier de tir cu arcul, excursii şi drumeţii, orientare în natură, modelare în lut şi împletit de nuiele, alături de meşteri populari, îmbrăcarea unor costume de epocă şi o "olimpiadă" medievală cu diverse întreceri. Participarea costă 690 lei, sumă care include cazarea, trei mese pe zi, precum şi toate costurile activităţilor ţinute de cercetaşi.

Desigur, pentru cei care vor să descopere frumuseţile naturii din zona Bihorului se organizează mai multe tabere de aventură. Cea mai accesibilă ca preţ, în jurul a 200 lei, este cea ţinută de Fundaţia Încrederea, între 16 şi 22 iulie, la Şinteu, dedicată adolescenţilor (14-18 ani), care vor putea încerca tiroliana, tirul cu arcul şi paintball.

În agenda verii mai sunt incluse şi tabere organizate de firme de nişă, precum Camps 4U şi Adventure Camps, în Şuncuiuş, unde costurile ajung la 1.000 lei pentru o săptămână. În preţ sunt incluse, însă, escalade, tiroliană, drumeţii montane, rafting şi chiar căutări de "comori"...

În concluzie, opţiuni sunt, locuri mai sunt, mai trebuie doar bani şi voie bună!

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5785 RON
  • 1 EUR = 4.969 RON
  • 1 HUF = 0.0126 RON