URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 05 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Acum câteva săptămâni, am aflat că Primăria Oradea a încercat să pună mâna pe Casa de Cultură a Sindicatelor într-un mod nu tocmai ortodox, ceea ce pare impardonabil într-o țară ortodoxă, cum ne pretindem. De altfel, edilii nu sunt la prima tentativă de a pune mâna pe active care nu le-au aparținut, vezi și încercarea de a „naționaliza” Casa de Cultură a Tineretului.
Zic şi eu
Adrian Cris
În al 12-lea ceas, Ilie Bolojan a preluat conducerea PNL, ca președinte interimar. Spre deosebire de predecesorii săi, cum ar fi Ciucă ori Cîțu, nu impus de cineva de sus, ci propus de colegi, ca un colac de salvare pentru toți. Un detaliu pe care a ținut să-l spună deschis, fiindcă dacă aceștia nu se vor „alinia cu cetățenii”, va renunța la șefia partidului. Nu-și pune obrazul la bătaie ca să-l huiduie oamenii ori să ajungă subiect de miștouri, ca alții.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Pe cine veți vota în turul al doilea al alegerilor prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În 29 octombrie 2024, după mai bine de 10 luni de deliberări intense și profunde, Curtea Constituțională a dat „verde” pentru intrarea în vigoare a unei aberații legislative, respingând o sesizare de neconstituționalitate făcută de Secțiile Unite ale Înaltei Curți de Casație și Justiție încă din în 5 decembrie 2023.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
20 Noiembrie 2018, 16:15

Lecție de jurnalism la Zoo Oradea (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Șase studente de la Facultatea de Istorie, Relații Internaţionale, Ştiinţe Politice şi Ştiinţele Comunicării, specializarea Jurnalism, din cadrul Universității Oradea, însoțite de lector univ. dr. Cristina Liana Pușcaș, au fost prezente miercuri, 14 noiembrie a.c., la Zoo Oradea, pentru o lecție de jurnalism în teren, având ca temă de documentare pregătirea Grădinii Zoologice pentru iarnă.

Cele șase fete, Adina Brîndaş, Evelin Szatmari, Teodora Negrea, Alice Cazan, Daiana Cipleu, Alexandra Alb, studente în anul III, la specializarea Jurnalism, au aflat toate detaliile necesare de la biologul Zoo Oradea, Florin Ienciu. Acesta le-a informat că, în sezonul hibernal, cele aproape 800 de animale, din 140 de specii, vor beneficia de un tratament special şi adecvat.

“Angajaţii Grădinii Zoologice din Oradea au început de ceva timp pregătirile pentru iarnă, astfel încât sutele de animale care trăiesc aici să treacă cu bine peste anotimpul rece. Astfel, s-a dat drumul la căldură în cușca leilor şi a tigrilor, păsările exotice au adăposturi din paie, iar unele dintre animale au fost mutate din țarcurile în care se află pe timpul verii în alte adăposturi. Toate animalele primesc deja o hrană mult mai abundentă, deoarece au nevoie de calorii pentru a înfrunta frigul ce urmează să vină”, relatează Adina Brîndaș, într-un reportaj publicat pe oradeaindirect.ro.

A fost un bun prilej pentru tinerele studente să cunoască animalele și chiar să interacționeze cu ele, fiind de-a dreptul încântate de noii măgăruși, de căprițele cameruneze, dar și de mai vechii noștri prieteni, leii, urșii sau primatele.

“Oradea e povestea clădirilor unice, dar nu doar clădirile sunt speciale, ci și Grădina Zoo din Oradea. După ce te-ai lăsat impresionat de monumente, haide și în mijlocul sălbăticiei din oraș, haide la Zoo”, scrie Alice Cazan, una dintre fete, pe site-ul său de călătorii, hashtagholiday.ro.

În perioada noiembrie-martie, programul de vizită la Zoo Oradea este între orele 9.00 – 17.00 (ora 16.00, la casierie). Un bilet pentru adulți costă 15 lei, respectiv 7 lei pentru elevi până la 18 ani, pensionari și persoane cu dizabilități. Beneficiază de gratuitate copiii până la 3 ani și persoanele peste 75 de ani.

Loredana Buz
Consilier Relații Publice ADP Oradea

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7393 RON
  • 1 EUR = 4.977 RON
  • 1 HUF = 0.012 RON