URMĂREȘTE-NE PE
JOI, 05 DECEMBRIE 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Acum câteva săptămâni, am aflat că Primăria Oradea a încercat să pună mâna pe Casa de Cultură a Sindicatelor într-un mod nu tocmai ortodox, ceea ce pare impardonabil într-o țară ortodoxă, cum ne pretindem. De altfel, edilii nu sunt la prima tentativă de a pune mâna pe active care nu le-au aparținut, vezi și încercarea de a „naționaliza” Casa de Cultură a Tineretului.
Zic şi eu
Adrian Cris
În al 12-lea ceas, Ilie Bolojan a preluat conducerea PNL, ca președinte interimar. Spre deosebire de predecesorii săi, cum ar fi Ciucă ori Cîțu, nu impus de cineva de sus, ci propus de colegi, ca un colac de salvare pentru toți. Un detaliu pe care a ținut să-l spună deschis, fiindcă dacă aceștia nu se vor „alinia cu cetățenii”, va renunța la șefia partidului. Nu-și pune obrazul la bătaie ca să-l huiduie oamenii ori să ajungă subiect de miștouri, ca alții.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Pe cine veți vota în turul al doilea al alegerilor prezidențiale?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În 29 octombrie 2024, după mai bine de 10 luni de deliberări intense și profunde, Curtea Constituțională a dat „verde” pentru intrarea în vigoare a unei aberații legislative, respingând o sesizare de neconstituționalitate făcută de Secțiile Unite ale Înaltei Curți de Casație și Justiție încă din în 5 decembrie 2023.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Exercițiile fizice fac parte din tratamentul diabetului zaharat de tip 2. Activitatea fizică nu înseamnă neapărat sport sau exerciții fizice susținute. Efectele benefice ale activității fizice regulate sunt recunoscute ca efecte sigure asupra sănătății precum și a moralului. Activitatea fizică diminuează insulino-rezistența, determinând o scădere a glicemiei. Pe termen lung reprezintă un real ajutor pentru menținerea greutății sau a pierderii de greutate în cazul obezității, ceea ce se reflectă în diminuarea riscului de complicații cardiovasculare și de hipertensiune arterială, menținerea în formă a articulațiilor și a musculaturii și nu în ultimul rând ameliorarea calității somnului.
27 Noiembrie 2018, 14:40

Lansarea Rodenstock DNEye® Scanner 2+ în Oradea: În exclusivitate, la Optica Ovidiu, puteţi obţine potenţialul maxim al vederii! (FOTO)

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

La salonul Optica Ovidiu din Centrul Civic a avut loc, luni, 26 noiembrie, lansarea în cadru festiv, a celui mai performant scanner pentru analiza ochilor şi vederii din nord-vestul ţării. Optica Ovidiu deţine în exclusivitate noul DNEye® Scanner 2+ construit de compania Rodenstock din Germania.

La eveniment au participat specialiştii Rodenstock, atât staff-ul tehnic cât şi cel medical! Aceştia au prezentat presei şi invitaţilor inovaţiile prin care noul scanner reuşeşte să detecteze şi să măsoare toate caracteristicile importante ale ochiului uman.

DNEye® Scanner 2+ măsoară în 7.000 de puncte caracteristicile ochiului uman şi generează un raport de analiză, pe baza căruia se construiesc cele mai avansate lentile cu efecte care depăşesc aşteptările în materie de vedere. "Se măsoară 7.000 de puncte ale ochiului. Obţinem vedere îmbunătăţită, contrast îmbunătăţit, claritate, vedere mult mai bună pe timp de noapte, satisfacţie maximă, folosind randament maxim", a explicat Ionuţ Ladarius, reprezentantul firmei Rodenstock în România.

Măsurătoarea durează doar un minut şi jumătate şi depistează o multitudine de afecţiuni ale ochiului. După ce terminalul menit să optimizeze lentilele scanează ochii pacientului, obţinându-se o amprentă digitală, echipa Rodenstock din Germania va realiza lentilele de înaltă precizie, cu efecte care depăşesc imaginaţia pacienţilor în materie de vedere, mai ales pe timp de noapte.

Echipa medicala Rodenstock, alături de medicii şi optometriştii de la Optica Ovidiu, au realizat primele scanări de înaltă rezoluţie chiar invitaţilor la eveniment. Rodica şi Ovidiu Demian, familia care deţine din anul 1994 Optica Ovidiu, au fost prezentaţi ca inovatori prin implicarea lor în obţinerea celor mai noi tehnologii disponibile la nivel mondial, cu efecte deosebite pentru pacienţii orădeni.

Costul unei consultaţii care implică scanarea cu DNEye® Scanner 2+ este mult mai scăzut la Optica Ovidiu faţă de clinicile de specialitate din Germania sau Austria.

Toate măsurătorile realizate cu DNEye® Scanner 2+ se transmit pe un canal securizat direct în Germania unde are loc, în laboratoarele Rodenstock, producţia unicat a lentilelor pacientului.

Despre DNEye® Scanner 2+

După lansarea cu succes a lentilelor care încorporează date DNEye®, Rodenstock a anunţat următoarea generaţie de scanner pentru profesioniştii în domeniul ochilor, DNEye® Scanner 2+, disponibil în Oradea, în exclusivitate la Optica Ovidiu din noiembrie 2018.

Cu o analiză detaliată a ochiului şi o simulare fidelă a ametropiei, DNEye® Scanner 2+ calculează atât aberaţiile pentru distanţă şi apropiere ale vederii, cât şi reacţia individuală la schimbările de luminozitate. Transmiterea exactă la dioptrii de 1/100 cu topografie corneană integrată şi funcţie autorefracţie, noul model măsoară opacitatea mediilor de refracţie utilizând iluminarea retro. DNEye® Scanner 2+ oferă o analiză detaliată a camerei anterioare a ochiului şi un tonometru noncontact pentru măsurarea presiunii intraoculare.

Combinaţia dintre pahimetrie (grosimea corneei) şi tonometrie oferă un rezultat mai precis pentru măsurarea presiunii intraoculare.

Rodenstock calculează corecţia ideală pentru pacient bazată pe refracţia subiectivă, combinată cu datele măsurate individual ale aberaţiei ochiului pacientului.

Combinat cu tehnologia revoluţionară de construcţie a lentilelor EyeLT® Rodenstock creează lentila perfectă. Tehnologia este unică la nivel mondial şi conferă o vedere deosebită, în special pe timp de noapte. Cu lentile DNEye®, pacientul poate folosi pe deplin potenţialul său de vedere.

Rodenstock a stabilit noi standarde pentru o vedere perfectă cu lentilele DNEye®. Toate datele de măsurare relevante pentru calcul sunt luate în considerare în fiecare punct de perspectivă al lentilelor.

Despre Rodenstock

Rodenstock este unul dintre principalii producători de lentile de vedere şi rame de ochelari la nivel global. Compania produce exclusiv ochelari de peste 140 de ani.

Înfiinţată în 1877, compania are sediul în Munchen, are aproximativ 4.300 angajaţi la nivel mondial şi este reprezentată în peste 80 de ţări cu filiale de vânzări şi parteneri de distribuţie.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
0 Comentarii
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.7393 RON
  • 1 EUR = 4.977 RON
  • 1 HUF = 0.012 RON