URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 03 IUNIE 2023
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
În relația cu administrația centrală, Bihorul și Oradea au avut câteva episoade faste, dar și niște ghinioane teribile. Marea lovitură a fost trecerea a zeci de hectare de teren situat în centrul Oradiei în posesia Consiliului Județean, odată cu marea retragere a armatei la minimum 60 de kilometri de graniță. Dar putem spune că am avut și ghinion pentru că...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
E sufocarea pe care o simţi în lipsa libertăţii, obrazul ce-ţi arde încă sub palma securistului care ţi-a curmat cuvântul, ruşinea că te-ai născut într-un loc atât de cenuşiu. E despre "vom muri şi vom fi liberi", "dreptate, ochii plânşi cer să te vadă" sau "mai bine golan...". E despre mulţumirile primite de la omul simplu, care a găsit în tine singurul ascultător şi reazem, înfruntând "sistemul". Despre orele de nesomn...
Zic şi eu
Adrian Cris
Ajunsă deocamdată la prima săptămână, greva din învățământ se așterne ca o piatră tombală peste domnia președintelui Klaus Iohannis. Încă de mult, mulți dintre cei care l-au votat au ajuns să-l disprețuiască, să-l considere groparul marilor speranțe din 2014, dar abia prestația sa în actuala criză din învățământ le pune definitiv lespedea.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Credeți că greva generală a profesorilor este justificată și că salariile lor ar trebui mărite?




De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Chiar dacă toată lumea știe că anumite fapte se pot proba numai cu martori, legea este foarte strictă cu privire la condițiile în care se poate propune această probă, pe de-o parte, iar pe de altă parte există anumite limitări ale utilizării acestei probe.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Consumul de apă poate avea o influenţă nefavorabilă asupra organismului atunci când apa conţine agenţii patogeni ai bolilor infecţioase, când are o compoziţie deosebită de cea a apei potabile şi când apa are gust sau miros ce o fac improprie consumului. Aceste modificări ale normelor de potabilitate pot fi determinate cel mai des de caracteristicile solului stăbătut de către ape şi impurificării cu ape uzate fecaloid-menajere sau industriale.
24 August 2020, 10:33

Lansare proiect: Reabilitarea, modernizarea şi dotarea spaţiilor Bibliotecii Municipale "Ioan Munteanu" din Marghita

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Comunicat de presă

Lansare proiect: "Reabilitarea, modernizarea şi dotarea spaţiilor Bibliotecii Municipale "Ioan Munteanu" pentru a crea un centru cultural-recreativ, modernizarea parcului central si realizarea culoarului pietonal de legătură în zona centrală pentru a integra zona cultural-socială centrală a municipiului"

Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei în calitate de Autoritate de Management, Agenţia de Dezvoltare  Regională Nord-Vest în calitate de Organism Intermediar pentru Programul Operaţional  Regional 2014-2020 şi Unitatea Administrativ-Teritorială Municipiul Marghita în calitate de Beneficiar, au semnat Contractul de finanţare nerambursabilă nr. 5466/08.05.2020, Cod SMIS 123125, pentru proiectul: "Reabilitarea, modernizarea şi dotarea spaţiilor Bibliotecii Municipale "Ioan Munteanu" pentru a crea un centru cultural-recreativ, modernizarea parcului central si realizarea culoarului pietonal de legătură în zona centrală pentru a integra zona cultural-socială centrală a municipiului", cod SMIS 123125. Proiectul este finanţat în cadrul Programului Operaţional Regional 2014 – 2020 prin Fondul European de Dezvoltare Regională.

Obiectivul general al proiectului este îmbunătăţirea calităţii vieţii locuitorilor din municipiul Marghita şi împrejurimi, în principal a celor din grupurile vulnerabile/defavorizate, din punct de vedere al posibilitaţilor de petrecere a timpului liber şi a calităţii mediului urban în care trăiesc.

Obiectivele specifice ale proiectului sunt:

- Reabilitarea, modernizarea şi dotarea a 577,35 mp suprafaţă desfăşurată reprezentând spaţiile Bibliotecii Municipale "Ioan Munteanu" pentru a crea un centru cultural-recreativ modern, adaptat persoanelor cu dizabilităţi şi atractiv atât pentru copii, cât şi pentru adulţi;

- Modernizarea a 9.629 mp reprezentând parcul central şi amenajarea lui cu facilităţi de joacă şi recreere pentru copii şi vârstnici;

- Realizarea unui culoar pietonal de legatură pentru a integra zona cultural-socială centrală a municipiului prin facilitarea circulaţiei pietonale între Liceul "Horvath Janos", centrul cultural-recreativ nou creat şi parcul central prin semaforizarea intersecţiei străzilor Calea Republicii, Tudor Vladimirescu şi 1 Decembrie 1918 (rezultând două treceri de pietoni semaforizate) si modernizarea infrastructurii pietonale pe întreg traseul cu măsuri de accesibilizare pentru persoane cu dizabilităţi.

Valoarea totală a proiectului este de 4.964.611,01 lei.

Valoarea totală eligibilă este de 4.865.793,41 lei din care:

- 4.135.924,40 lei finanţare nerambursabilă din Fondul European de Dezvoltare Regională (85%),

- 632.553,15 lei finanţare nerambursabilă din bugetul naţional (13 %),

- 97.315,86 lei cofinanţare de la UAT Municipiul Marghita (2 %)

Valoarea totală neeligibilă este de 98.817,60 lei.

Grupul ţintă al proiectului este reprezentat de locuitorii municipiului Marghita si imprejurimi, în special persoanele aparţinând categoriilor vulnerabile/defavorizate.

Perioada de implementare a proiectului este de 47 luni, respectiv între 01.04.2018 şi 28.02.2022, aceasta cuprinzând şi perioada de desfăşurare a activităţilor proiectului înainte de semnarea Contractului de Finanţare, conform regulilor de eligibilitate a cheltuielilor.

 

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
Centru cultural
E laudabila initiativa celor care s-au ocupat de acest proiect. Marghita a fost un oras industrial infloritor, linistit care insa s-a confruntat cu probleme majore in perioada tranzitiei. Acum pare-se ca la orizont se arata lucruri bune odata cu legatura la autostrada. Daca acest centru cultural va reusi sa aduca la un loc oamenii cu viziune ai urbei (care nu sunt putini), s-ar putea reconstrui identitatea acestui frumos oras.
Postat 24 August 2020, 16:38 de parker
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.6562 RON
  • 1 EUR = 4.9696 RON
  • 1 HUF = 0.0134 RON