URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 18 MAI 2024
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Nici nu bine a fost lansată ideea unui inel metropolitan de nord, care să treacă prin cartierul Podgoria, că megieșii s-au și organizat pentru proteste. Reacția este firească - nimănui nu-i convine ca drumul să treacă prin preajma casei sale, pentru că asta înseamnă deranj, zgomot și poluare. Dar să ieși cu pancarte de genul „Accesul permis doar riveranilor” denotă cel puțin o inabilitate.
Cu tupeu
Florin Ciucaş
Țineți-vă bine, urmează perioada tumultoasă, marcată de agitație și circ, a campaniei electorale! Precampania se desfășoară deja, unii competitori grăbindu-se să fure startul și să ocupe spațiul public cu mesaje și inițiative care mai de care mai colorate, ca să nu zic caraghioase. Peisajul este trist și dezamăgitor, îndeosebi prin prisma calității oamenilor politici care-l populează, dar și a mesajelor vehiculate, cele mai multe izvorâte dintr-un populism deșănțat.
Zic şi eu
Adrian Cris
Poate ați observat, vinerea trecută a început campania pentru dublele alegeri din 9 iunie, locale și europene. Cum, nu v-ați prins? Trebuia! Au dispărut de pe străzi bannerele partidelor și ale candidaților.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Partidele și-au depus candidaturile pentru alegerile locale. Ce vă doriți de la viitorul primar și viitoarea administrație a Oradiei?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
În data de 29 aprilie 2024 a fost publicată în Monitorul Oficial și urmează să intre în vigoare o lege care modifică Codul rutier și are o istorie interesantă. Legea va intra în scurt timp în vigoare și va permite deținătorilor de permis categoria B (valabil pentru autoturisme) să conducă și motociclete, în anumite condiții.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Numeroasele studii efectuate demonstrează legătura dintre fumat şi unele boli. Fumatul reprezintă o cauză majoră a bolii coronariene şi este responsabil de circa 20% din decesele datorate acestei boli. Bărbaţii fumători cu boală coronariană au o rată de mortalitate cu 60-70% mai mare decât nefumătorii, iar femeile fumătoare au un risc mai mare de a face boală coronariană decât nefumătoarele, riscul fiind de 10 ori mai mare dacă concomitent utilizează şi anticoncepţionale orale.
27 Iunie 2013, 13:16

La propunerea lui Kiss, Consiliul Judeţean respinge asocierea cu Primăria Oradea pentru renovarea fostului Cinema Transilvania

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Cel mai important proiect aflat joi pe ordinea de zi a Consiliului Judeţean a "picat" după ce vicepreşedintele Alexandru Kiss a propus amânarea lui. Este vorba despre asocierea CJ cu Primăria Oradea în vederea "realizării obiectivului de investiţii Reabilitare şi modernizare Cinema Transilvania şi amenajarea ca Sală Studio multifuncţională, cu 200 de locuri, pentru Teatrul Regina Maria şi Teatrul Szigligeti".

După cum se ştie, fostul Cinema Transilvania stă nefolosit de peste 15 ani, clădirea fiind atribuită municipalităţii, care a propus renovarea ei şi transferarea către cele două teatre din oraş.

La ideea vicepreşedintelui Alexandru Kiss, însă, consilierii judeţeni s-au opus acestui proiect, votând pentru scoaterea sa de pe ordinea de zi a şedinţei. "Să ne dea nouă Primăria cinematograful. Consiliul Judeţean ar avea toate instituţiile de cultură, iar Primăria toate instituţiile de sănătate. Nu e înţelept din partea noastră să investim într-o clădire care nu este a noastră", a motivat Kiss, convingându-i pe toţi consilierii, chit că noua sală studio ar fi urmat să fie folosită tocmai de două instituţii de cultură ale CJ, care - mai mult - ar fi primit şi dreptul de administrare a clădirii.

Potrivit proiectului, prin asocierea cu Primăria, CJ urma să suporte 120.000 lei din cheltuielile de renovare pe care, acum, municipalitatea va trebui să le asigure singură, fără însă a mai avea nicio obligaţie către cele două teatre.

Costurile reabilitării şi modernizării fostului Cinema Transilvania au fost estimate la 5,96 milioane lei, incluzând şi dotarea cu aparatură şi echipamente de scenă, lift pentru manipularea decorurilor, trape şi platforme mobile, gradene modulare retractabile, sisteme de lumini, sisteme audio şi video, grid-foaier şi, fireşte, mobilier pentru spectatori.

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
6 Comentarii
gunoiul
Gunoiul de kiss a vrut sa faca aeroport la biharea pt ca el impreuna cu alti \"pretenasi\" si-au luat pe bani de nimic pamant in biharea si apoi au vrut sa se \"exproprieze\" cu sume imense. Cam asa stau meciurile prin bihor. Niste gunoaie si kiss, filip si bolojan. Unde-i justitita si Hitler cand ai nevoie? Pam-pam. Acesta este un pamflet, tratati-l ca atare.
Postat 27 Iunie 2013, 19:03 de iar kiss
Consiliul judeţean să se desfiinţeze că încurcă treburile !?!
Kiss nu primeşte că nu vrea să dea Bolojan, atunci nici Bolojan nu primeşte că nu vrea să dea Kiss. Aşa se face politica culturală în Bihor şi, evident politic, la Oradea.
Postat 27 Iunie 2013, 18:10 de Carp III
Tara asta nu-i a NOASTRA... ci a urmasilor...
"a voastra" este doar mizeria din capatzanile alea de bovine retarde... umflatul asta vorbeste de parca toate aceste cladiri ar fi ale lui. dealtfel... multe dintre ele chiar sunt, in acte. tot felul de gainari de mana a doua au pus mana pe butoane in orasul asta, ma si mir ca inca se poate respira in el.
Postat 27 Iunie 2013, 17:45 de Stefan cel mai mare
gunoiul de kiss
gunoiul de Kiss iese la iveala, din nou, dupa ce ani de zile nu a promovat aeroportul din Oradea pentru a nu face concurenta celui din Debrecen. Numele acestui om imi provoaca greata
Postat 27 Iunie 2013, 15:37 de 0m
mangalitza
udemereu' le joaca mereu feste bihorenilor.
Postat 27 Iunie 2013, 15:31 de xyz
a
kiss ...ce te astepti de la mintea unui depanator radio tv,...grasu asta nu merita atentie,...sincer da prosti sunt si ungurii de isi asemenea oameni (pardon porc) sa ii reprezinte
Postat 27 Iunie 2013, 13:33 de a
count display

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.5772 RON
  • 1 EUR = 4.9756 RON
  • 1 HUF = 0.0129 RON