URMĂREȘTE-NE PE
SÂMBĂTĂ, 09 DECEMBRIE 2023
`

Părerea noastră

Folclor de Bihor
Mircea Chirila
Vai, ce tragedie! O firmă din Oradea a blocat programul Casa Verde, lansat cu mult tam-tam și foarte târziu de geniile din Ministerul Mediului. De fapt, firma în cauză n-a făcut decât să ceară să se respecte legea. Or, ea fusese exclusă din lista instalatorilor validați de Administrația Fondului de Mediu, pentru că slujbașii de la Stat nu au respectat procedura, așa că patronii au deschis proces...
Cu tupeu
Florin Ciucaş
E sufocarea pe care o simţi în lipsa libertăţii, obrazul ce-ţi arde încă sub palma securistului care ţi-a curmat cuvântul, ruşinea că te-ai născut într-un loc atât de cenuşiu. E despre "vom muri şi vom fi liberi", "dreptate, ochii plânşi cer să te vadă" sau "mai bine golan...". E despre mulţumirile primite de la omul simplu, care a găsit în tine singurul ascultător şi reazem, înfruntând "sistemul". Despre orele de nesomn...
Zic şi eu
Adrian Cris
La fel cum mă uimește agresivitatea multor atei față de creștini, revărsată de pildă față de cei ortodocși de fiecare dată când calendarul arată câte-o Sfântă Paraschivă - când, culmea, cei dintâi îi acuză pe cei din urmă nu doar de înapoiere, ci și de intoleranță! -, nu înțeleg răutatea celor care „colindă” rechizitorii la adresa tuturor autorităților care „sparg bugetele” decorând artere, piețe și clădiri ori organizând târguri de Crăciun.
Newsletter
Vreau să primesc periodic newsletter de la eBihoreanul.ro pe adresa de email:
Spune ce crezi
Ce părere aveți despre proiectul de realizare a unei rețele de tram-tren în Oradea și Zona Metropolitană, cu 200 milioane de euro?





De stiut

Colțul juridic
Mircea Ursuta
Realizarea Unirii la 1 Decembrie 1918 nu a însemnat automat că, din 2 decembrie, s-a realizat și o unificare a dreptului și a instituțiilor din Ardeal cu cele din Vechiul Regat. În realitate, procedura de unificare legislativă a fost una extrem de anevoioasă, pentru că sistemele de drept românesc și austriac sau austro-ungar erau foarte diferite, aproape incompatibile sub anumite aspecte, mai ales de procedură.
Bihoreanul la medic
Mircea Dumitrescu
Fumatul este un viciu care produce numeroase boli şi decese, fiind considerat în ţările dezvoltate principala cauză a bolilor prevenibile şi a morţii premature. Numai în SUA apar în fiecare an peste un milion de noi fumători din rândul copiilor şi adolescenţilor. Majoritatea fumătorilor au mari dificultăţi în a renunţa la fumat...
12 Noiembrie 2018, 13:11

La mulți ani, Sorin Ionescu!

0 clipuri
0 audio
0 fisiere

Cel mai recent rol pe care-l joacă este în spectacolul "Domnişoara Iulia". A combinat studiile tehnice cu cele artistice şi are un hobby… spectaculos. Sorin Ionescu îşi aniversează azi ziua de naştere şi ne-a povestit câte ceva despre el.

- Ai ţinut să faci actorie, deşi ai urmat şi studii de factură exactă, să spunem. Cum se împacă "tehnica" cu "sentimentul" în viaţa ta?

- Simplu. Şcoala tehnică am făcut-o "obligat" fiind de ai mei, iar actorie am făcut pentru sufletul meu şi pentru că asta am simţit şi asta mi-am dorit. M-a ajutat şi faptul că nu am o pasiune pentru bani. Mă mulţumesc cu puţin, material vorbind. Cu toate acestea sentimentul, în actorie, este însoţit mereu şi de o mică parte tehnică.

- Ai jucat peste 40 de roluri în carieră. Cum te-au format/deformat? Cum e să porţi atâtea măşti?

- E adevărat. Rolurile te formează şi te deformează în acelaşi timp. Cum? E o întrebare bună. Dar răspunsul e greu de dat. Nu ştiu. Sau mai bine zis nu ştiu să explic asta în cuvinte puţine. Ar putea fi subiectul unui studiu sau al unei teze de doctorat în psihologie.

- Ai o pasiune destul de provocatoare: parapantismul. De ce? Mai ai şi alte hobby-uri?

- Zborul m-a fascinat de când mă ştiu. Nu ştiu de ce. Dar zborul cât mai autentic. Nemotorizat. Mi-am dorit să zbor şi... iaca zbor! Sunt fericit când mă aflu acolo sus, aproape de nori, doar eu şi "cârpa" mea. Şi mă simt bine oriunde în natură. Pe munţi, pe dealuri, prin păduri... Nu ştiu dacă ar trebui să-l numim "hobby", dar îmi place natura. Ar trebui să fie ceva firesc pentru orice om.

- Eşti căsătorit cu o actriţă, Denisa Vlad. Cum e să ai acelaşi job cu soţia?

- Pentru mine e bine. Ce facem noi pe scenă e greu de înţeles pentru mulţi. Asta mă scuteşte de multe explicaţii. În plus, ajungem rar să jucăm amândoi în acelaşi spectacol. Sunt multe zile când ne vedem doar seara. Avem timp să ni se facă dor şi pare că nu lucrăm în acelaşi loc.

- Ce-ţi doreşti de ziua ta? Personal sau profesional, cum vrei.

- Sănătate. Mi se pare un cadou util pe care îl pot folosi atât personal cât şi profesional.

***

Biletele pentru spectacolele Teatrului Regina Maria pot fi achiziţionate de la Agenţia Teatrului, de marţi până vineri, în intervalul orar 12:00-18:00, iar în weekend între orele 10:00-13:00. Puteţi achiziţiona bilete şi cu o oră înainte spectacol sau online pe www.biletmaster.ro.

Pentru informaţii suplimentare şi rezervări de bilete, vă invităm să sunaţi la numărul de telefon: 0372/368.475

(Claudiu Groza)

Comentarii
Trebuie să fii autentificat pentru a lăsa un comentariu.

Utilizatorii înregistraţi pe acest site trebuie să respecte Regulamentul privind postarea comentariilor. Textele care încalcă prevederile regulamentului vor fi editate sau şterse. Îi încurajăm pe cititori să raporteze orice abuz.
1 Comentariu
?
Da...dar la Craiova?
Postat 12 Noiembrie 2018, 13:20 de unom
count display
Ultimele Comentarii

CURS VALUTAR

  • 1 USD = 4.614 RON
  • 1 EUR = 4.9679 RON
  • 1 HUF = 0.0131 RON